Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      akupunktura

akupunktura

(23 wyniki)
    • Chciałam zapytać czy ktoś z Was stosował akupunkture i czy pomogło :) Bardzo jestem ciekawa bo nie wiem czy się zdecydować. A poza tym kiedyś oglądałam Pytanie na Sniadanie mając nadzieje że jako migrenowiec dowiem się czegoś co mi sie przyda....a gdzież tam! Nic dla nas migrenowców ze stażem :/ Pozdrawiam :)
    • Chcę zapytać drogie koleżanki, jaak cena jest akupunktury , czy jest refundowana z kasy chorych i czy wogóle pomaga? Zwariuje przez te migrenyyyyy
    • Witajcie, jestem nowa na forum, chociaz migrena to dla mnie zadna nowosc niestety... być może wątek akupunktury był już wcześniej poruszany, nie wiem, nie znalazlam. chcialabym się czegoś więcej dowiedzieć o waszych doświadczeniach z tą metodą "walki" z migreną. mam siostrę w Niemczech, która mówila mi, ze robili tam badania na temat skutecznosci akupunktury na migreny, i ponoc u 30% jest ona skuteczna, w zw. z tym zabiegi beda/lub sa tam refundowane. cudnie gdyby u nas tak tez bylo...c...
    • witajcie, dzis slyszalam ze jedna kobieta chorujaca na migreny "wyzdrowiala" po akupunkturze!!! co o tym sadzicie i czy macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane,,, jejku od czasu gdy bole nie ustepuja po tryptanach mysle czego by jeszcze sprobowac. pozdrawiam!!!
    • Niedawno zaczęłam zabiegi, jestem po siódmej akupunkturce no i właśnie pogorszyło mi sie. Podwóch ostatnich zabiegach miałam ataki. Z tego co czytam w internecie jest mozliwe początkowe pogorszenie, ale czy której z was sie zdarzyło cos takiego?
    • Proszę, doradźcie, gdzie iść na akupunkturę w Warszawie, czy komuś pomogło. Wróciłam właśnie ze Słowacji, gdzie na tydzień pobytu 5 dni mordowała mnie migrena. Codziennie musiałam brać tryptany, bo myślałam, że oszaleję. Jestem już u kresu wytrzymałości. Tylko akupunktury jeszcze nie próbowałam. Pomóżcie!
    • Dzięki akupunkturze w znacznym stopniu udało mi się złagodzić ataki migreny. Zniknęły te najgorsze czyli: godz. 4 rano budzi ból, natychmiast wymioty ... i nic już nie pomaga przez 12 godzin. W Warszawie na ul. Winnickiej w Centrum Akupunktury im. Prof. Zbigniewa Garnuszewskiego (tel. 0 22 659 83 23) można pddać się zabiegom bezpłatnie w ramach umowy z FZ (trzeba mieć skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu). Polecam, to cudowana metoda i ogranicza branie leków przeciwbólowych.Sa ta...
    • Witam, jestem nowa na tym forum. Cierpię na migreny od podstawówki, czyli około 18 lat. W przeciągu tego czasu bardzo zmieniała się siła bólu, częstotliwość i długość ataków. Muszę przyznać, że ból teraz jest do zniesienia jeśli mogę leżeć. Właściwie muszę leżeć, nie jestem w stanie przyjąc pozycji pionowej, najwyżej zgiętą w pół. Niestety nie zawsze mam podczas ataku możliwość przekazania komuś opieki nad swoim dzieckiem. Zdarzało się więc, że (obecnie dwuletni) synek biegał po domu ...
    • hejka, chcialbym podjac zapoczatkowany przez akkre watek akupunktury w leczeniu migreny; otoz jeszcze w liceum gdy cierpialem na sto razy gorsze napady migrenowe niz teraz (gorsze chyba byly dlatego ze w ogole nie potrafilem z nimi walczyc)moja kochana mama zafundowala mi kuracje akupunktura; - po pierwszej wizycie czulem sie jak nowonarodzony - po kolejnych juz tak sobie - w koncu dochodzilo do tego, ze przychodzilem z atakiem na seans, i wychodzilem z niego z takim samym bolem,...
    • Bardzo proszę o wskazanie godnego polecenia miejsca - zwłaszcza z własnego doświadczenia
    • Przeczytałam starsze posty i pomyślałam sobie, że może warto jednak spróbować z akupunkturą? Ja nigdy jej jeszcze nie miałam, ani nawet zwykłego masażu. No więc może spróbowałabym, tylko trochę sie boję, żeby nie trafić w jakieś niodpowiednie miejsce, gdzie ktoś narobi mi więcej szkody niż pożytku... Stąd moja prośba: Czy ktoś z Was mógłby mi polecić dobre miejsce w Krakowie? Pozdrawiam wszystkich Beata
    • Serdecznie współczuję wszystkim migrenowcom. Mnie na szczęście ominęło nieszczęście "globusa", ale wiem od koleżanki, że jej bardzo pomogła seria zabiegów akupunktury i bardzo to wszystkim poleca.
    • Jutro idę na igiełki, a gamoń ze mnie i nie zapytałam lekarza jak się do tego przygotować. Czy ktoś z was ma to za sobą jak to wygląda i czy będą igły wgijane w głowę czy gdzieś indziej. Może coś powinnam mieć ze sobą ręcznik czy coś. Czy np jak pódę w sukience żebym nie musiała wszystkiego ściągać i obnażać się przed lekarzem. Doradźcie mi. I jeszcze jedno czy komuś to pomogło jeśli tak to na jak długo i po ilu zabiegach??
    • po kilku miesiącach przerwy znów zaczeła sie m. (u mojej mamy )przypomniałam sobie że kiedyś w telewizji opowiadała jedna pani że w wyleczyła sie z migreny przez akupunkture,ten program był dawwnoo znacie jakieś fachowe ośrodki gdzie można sięw ten sposób leczyć? macie jakies doświadczenia w tym temacie ? (poczucie bezsilności jest okropne)
    • Co jakis czas zagladałam na fora, aby poczytać opinie na temat kolejnyh lekarstw na migrenę które przepisywał mi lekarz. Miałam klasyczną migrenę z tzw aurą, na którą niestety prawie nic nie pomagało z medykamentów. Jak miałam atak, niestety koszmar - dzień wyjęty z życia. Zaczęłam chodzić od lekarza do lekarza -prawie wszyscy mówili trudno trzeba z tym żyć - badania eeg - trochę zabiegów rehabilitacyjnych - i dalej bez zmian. Ataki zaczęły się około 4 lat temu i nasilały się. Wiem jaka...
    • Dość łykania ogólnodostępnych, beznadziejnie nieskutecznych środków przeciwbólowych. Chciałabym wreszcie wziąć się za siebie i zacząć leczyć migrenę. Jeśli znacie namiary na dobrego neurologa we Wrocławiu, będę wdzięczna. Pozdrawiam :)
    • Odkad stwierdzono u mnie migrene, tak naprawde nic nie zrobilam w tym kierunku by temu zapobiec, raczej obserowalam przyczny tudziez zwalczalam skutki. Chcialam cos z medycyny niekonwenc. ale nigdy nie bylo czasu, itp, zaparcia no wiecie, jak boli i dokucza to wtedy mam zapar5cie jak przestanie, zapomianm do nastepnego bolu...ale teraz nie ma zmiluj sie. Wlasnie przeczytalam ze moja kasa chorych (w Niemczech jestem) prowadzi razem z uniwerkiem w Bochum badania na temat dzialania akupunk...
    • A co sądzicie na temat leczenia migreny akupresurą stóp? Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Wiem ,że za pomocą tej metody można pozbyć się wielu poważnych schorzeń .Oczywiście wymaga ona dużej determinacji i samozaparcia ,ale ostatnio poszukuję innych metod walki z migreną ,bo mam już dosyć trucia się chemią !!!
    • Witam, jestem nowa - może ten temat był już poruszany - nie wiem. Migrenę mam od 10 lat, dość ciężka postać - towarzyszy mi ona prawie na codzień średnia i conajmniej raz w tygodniu (najcześciej weekendy) mocna. Niedawno dostałam skierowanie od ortopedy na terapie manualna szyi i górnego odcinka kręgosłupa, gdyż napięte mieśnie spowodowały skrócenie mięśnia, zniesienie lordozy i stałe napięcie. Pani rehabilitantka stywierdziła, że może to powoduje migreny, gdyż skrócony mięsień uc...
    • Od czasu do czasu śledzę to forum. Mam wrażenie, że mało jest własnych doświadczeń z prób radzenia sobie z bólem m. w sposób inny niż "chemiczny". Po tylu latach z migreną od prawie dwóch tygodni mam spokój po wizycie u bioterapeuty. Ciekawa jestem Waszych doświadczeń z tego typu leczeniem, czy pomogło to komuś na dłuższą metę? Czy oprócz akupunktury- często nie skutecznej, blokady-jednak szkodliwej i chemii jesteśmy naprawdę bezradni? Przecież to niemożliwe żeby mądra przyroda zost...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się