Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      architektura

architektura

(6 wyników)
    • dostalam sie na architekture krajobrazu otwartego, bardzo sie ciesze tylko nie wiem za bardzo czego sie spodziewac. ciezko jest?? jakie przedmioty sprawiaja trudnosci?? napiszcie cos o tym kierunku. ciekawa jestem tez czy jest tam duzo chemii, za ktora nie przepadam. no i czy po tych studia mozna znalezc prace w polsce?? pozdrawiam
    • czy przepisy regulują wielkość takich budowli jak grill polączony z wędzernią, chciałbym coś takiego postawić, częściowo zadaszony, murowany. Czy potrzebne jest pozwolenie jakieś czy zgłoszenie, w jakiej odległości od granicy działki można to postawić?
    • Czy ktoś wie gdzie na terenie Śląska można zapisać się i odbyć kurs w zakresie projektowania ogrodów, architektury krajobrazu...?
    • Chciałabym was zapytać, czy znacie tę książkę: www.allegro.pl/item978277836_projektowanie_ogrodow_brookes_john_wyprzedaz.html Na forum ostatnio mówiono o niej w 2008 roku, przynajmniej to znalazłam, mowa była o nieudolnym tłumaczeniu a czy ktoś z was miał w ręku nowe wydanie? Chciałabym uporządkowac wiedzę o zakładaniu ogrodów, aby z sensem urządzić swój kawałeczek ziemi. Mało tego, działka 1000 m, na niej dom mieszkalny i gospodarczy, mała szklarnia a przy niej warzywnik a właśnie d...
    • Co o tym myślicie? Czy warto to studiować, mam takie plany, ale chce wysłuchac opinii forumowiczow.
    • Witam, właśnie kończymy budowę domu i chciałabym z przodu pod oknami wysypac ok 1-1,5 m szeroki pas białego kamienia (oczywiście powierzchniowo) i posadzic tam jakies krzewy, ktore nie rosną zbyt wysoko, bo są okna. Zależy mi na jakiejś ładnej kompozycji - nie wiem...iglaki, a może pomieszac z jakimis liściatymi...? Pomóżcie, bo ja na razie jestem zielona z ogrodnictwa, a nie chcę zrobic jakiegos kiczu przed wejściem....na projektanta ogrodu już niestety nie starczyło:( pozd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się