reginan120 16.09.05, 23:44 a ja znow pytam... :) czy ktos moze mi wyjasnic jakie sa odpowiedniki dyplomow A2 i AS? prosze bardzo o odp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steph13 Re: odnosnie studiow.... 17.09.05, 00:07 Czy chodzi Tobie moze o A Levels? Jesli tak, to A Level exams skladaja sie tutaj z 2 atapow: AS - po pierwszym roku nauki, w klasie Lower VI i A2 w klasie Upper VI. W aplikacji o przyjecie na studia podaje sie wyniki uzyskane juz na etapie AS, oraz oceny przewidywane dla danego aplikanta przez jego szkole w A2. Odpowiedz Link
reginan120 Re: odnosnie studiow.... 17.09.05, 00:28 hmm nie do konca. zainteresowal mnie pewien 2letni kurs, ktory po roku czasu konczy sie na poziomie A2, (co, jak sie dowiedzialam, jest cos jakby pomiedzy polska matura a licencjatem), a 2gi rok konczy sie tytulem AS, i w zasadzie do tego szukam odpowiednika ... Odpowiedz Link
akamas Re: odnosnie studiow.... 17.09.05, 00:48 Moze myslisz o NVQ? AS de facto zastepuje egzamin wstepny na studia i porownywany jest do NVQ level 2/3 Zobacz pod 'this diagram' mniej wiecej w polowie strony www.dfes.gov.uk/nvq/what.shtml A steph13 ma zupelna racje w tym co napisala o A levels i podziale na A2 (najczesciej po 12 roku czyli lower sixth) i AS (po 13 roku czyli upper sixth. AS to Advanced Subsidiary i jesli sie ma A2 i AS to przyznaja A-level(s). Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: odnosnie studiow.... 17.09.05, 00:33 'A' level to mniej wiecej poziom naszej matury, GCSE 'O' level to jakby mala matura. zeby dostac sie na studia trzeba miec zdane min 2-4 'A' levels na ocene C + kilka 'O' levels tez na C polska matura jest wystarczajacym warunkiem dostania sie tu na studia (nie wiem, czy sie bierze tez pod uwage oceny) Odpowiedz Link