ba

(5 wyników)
  • Dziewczyny, pomozcie prosze,czy cos jeszcze lata z Polski (Poznan,Warszawa,Wroclaw) na Gatwick? Szukam na stronach Centralwings i chyba loty z W-wy wycofali, BA przeniosl swoje loty na Heatrow. Dolina chyba...
  • Jak przetlumaczyc ten tytul: B.A.?
  • Troche sie pogubilam w tych angielskich ekwiwalentach, wiec licze na pomoc. Chodzi o to, ze mam dyplom magistra z Polski (z prawa), przetlumaczony przez tlumacza przysieglego jako Master of Arts degree. I chcialabym zrobic cos w rodzaju doktoratu w Anglii. Tyle, ze wiem, ze chyba najpierw musze wyciag z indexu wyslac do Naric, zeby mi to uznali i ponoc uznaja tylko do stopnia BA, tak? To w takim razie musze zrobic jeszcze jakis kurs uzupelniajacy do poziomu MA i dopiero potem dokt...
  • tani nas waladza sprzedala - k-wa mac ... jak w UK ktos z polska matura chcialby sie dostac na lepsze kierunki typu medycyna, stomatologia, matematyka itp to same 5 mu nie wystarcza musi miec szostki: "Swiadectwo Ukonczenia Lyceum Ogólnoksztalcacego (Certificate of Completion of General Liceum) Is considered comparable to a standard between GCSE and GCE AS level May require the completion of a foundation year for entry to higher education in the UK" !!!!!! a nawet piatka bedzie ...
  • czy uzywacie tutaj swojego tytulu: mgr lub inz ( oczywiscie w ang tlumaczeniu)? u mnie w pracy ludzie ( Anglicy) maja swoje dyplomy w ramach na scianie - wiec moze i ja swoj w tlumaczeniem powiesze i zaczne sie tytulowac - co o tym myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się