ba

(12 wyniki)
  • Wredny BA(21)

Sorry ale musze sie wykrzyczec :-) Dlaczego wymyslaja sobie kolejny strajk wlasnie w trakcie mojej podrozy?! Zrozumialabym gdyby nie mieli w pracy odpowiedniej ilosci swiatla (patrz Mis) ale wiosna dzien jest dluzszy wiec problem odpada. No kurcze blade, dlaczego robia mi to znowu?!! I tysiacom innym, ktorzy wymarzyli sobie wyjazdy z okazji bank holiday, half term lub mistrzostw swiata w pilce noznej. Ech, nigdy z nimi wiecej...
  • czesc! jak rozwiazac logistycznie lot z niemowlakiem ( 7 miesiecy). lece za tydzien z heathrow, to nasz pierwszy lot. co ze soba wziac na poklad, jak z przewijaniem dziecka? wozek mamy lekki i rozumiem ze oddam tuz przed wejsciem na poklad? arto go zawinac w jakas folie? ile moge wziac sliczkow? moga byc 3 ? jak myslicie. Jesli macie doswiadczenia prosze o kilka porad:) dzieki!
  • Jak w Uk okresla sie fakultet? Chce napisac ,ze ukonczylam dwa fakultety na uniwersytecie i jak podac w CV,ze w PL mam tytul mgr? Jesli chce napsiac,ze odbylam praktyke to moge uzyc po prostu practis? Dziekuje za pomoc.
  • Czy ktoś wie, jak jest z bagażem? Chodzi o to, że lot będzie z UK do Pl trzema samolotami BA. Czy oni się martwią o bagaż, żeby go przerzucić na kolejny samolot czy trzeba normalnie odbierać? Bo coś mi się o uszy obiło, że oni tym bagażem się zajmują, ale może to taka "wieść gminna" tylko. ;) No i co jeśli jeden samolot się opóźni/nie wyleci - czy oni biorą za to odpowiedzialność?
  • No znowu wypelniam kolejna aplikacje i mam maly problem. Po pierwsze jak sie ma polska ocena bardzo dobry na mgr do angielskiej. Wiem, ze niestety moj MGR to equivalent of BA ale co z ta ocena? Jak sie ja tlumaczy - w tej aplikacji wlasnie jest pytanie o ocene. PO drugie jak sie ma 50 -59 % dissertation i tytul MA z angielskiej uczelni do 2:2? Czy to jest to samo czy to jest jednak third class degree czy jeszcze cos innego. Z gory dzieki za rady wszystkim
  • Uprzejmie prosze o uswiadomienie mnie w powyzszym temacie. Jak to jest z iloscia zajec na studiach undergraduate w wersji full time? Rozwazam podjecie studiow na kierunku English as a Foreign Language, i wyczytalam, ze np. na University of Bedfordshire studenci maja zajecia tylko 2 razy w tygodniu, ze wiecej pracuje sie samodzielnie. I tak sie zastanawiam... czy to tylko specyfika tej konkretnej uczelni, tego kierunku, czy moze to jakis powszechny trend? Studiujacy i znajacy realia studenck...
  • Napisalam wczesniej posta na ,,praca w Wielkiej Britanii,, zaoferowalas pomoc ale nie doczekalam sie odpowiedzi a ,ze ja male takie upierdliwe czasem jestem to piszę tutaj, mam nadzieje,ze nie masz nic przeciwko;))) A wiec: pytanie bylo o wybór szkoły i caly sestem edukacyjny w Angli,ktory jest troszke dla mnie zawiły:) Pierwsze 6 tygodni to Certificate in Interior Decoration and Design po czym teraz po half-term zaczynam Diploma in Design for Interiors level2 City and Guil...
  • czytam i czytam, ze moj magister sie nie liczy no ale chyba jakies wyksztalcenie jednak mam, skonczylam studia magisterskie dzienne z wynikiem dobrym i nie wiem jaka opcje wybrac na tej stronie?Pomozecie?:)
  • Mam pytanko do latajacych Wizzairem, a nie moge sie dodzwonic na ich infolinie. Czy jesli nie wykorzystam biletu na "wylot" to mozna u nich wykorzystac nadal powrotny bilet? Wiem, ze kiedys tesciowej BA anulowalo caly bilet jak nie wykorzystala pierwszej czesci ( przyleciala wczesniej niz bylo planowane). Na stronie Wizzaira nie udalo mi sie nic znalezc.
  • przepada? Mam kupione bilety na Ryanaira wylot z Anglii w lutym i powrot po tygodniu. Niestety jestem zmuszona leciec wczesniej i kupilam nowy bilet na wylot Wizzairem. I teraz mam pytanie czy bede mogla wracac na ten bilet zakupiony na Ryanaira, mimo, ze nie rozpoczne podrozy, czy caly bilet mi przepadnie? Byl ktos juz w takiej sytuacji, jak to wygladalo? Pozdrawiam
  • Czy ktoras z was moze mi podpowiedziec dokladnie gdzie znalezc info lub sama moze wie- mam przetlumaczony rok temu przez przysieglego tlomacza w PL moj dyplom ukonczenia studiow. Chcialam go wyslac do jakiejs organizacji zeby miec okreslony jasno poziom edukacji wedle prawa i systemu szkolnictwa wUK. Nie pamietam gdzie to sie wysyla i jak wyglada dokladnie procedura.Pomozecie please?????
  • NARIC(18)

Prawdopodobnie bede musiała zlozyc aplikacje o uznanie mojego dyplomy. Znalazłam stare watki i weszlam na strone NARIC ale jestem troche zdezorientowana. Czy któraś z was uznawala w NARIC swoje studia magisterskie i jakie konkretnie dokumenty z dziekanatu potrzebuja? Bede wdzieczna za wskazowki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się