ba

(13 wyniki)
  • Ryanair ostatnio oglosil nowe polaczenia z Bristolu m.in. do Katowic, Rzeszowa, Lodzi. Cena biletu powrotnego w okresie swiat - ale ok. 15.12 i 5.10, wiec nie w najdrozszym okresie - to £150 (plus oplaty za bagaz i rezerwacje). Tymczasem w BA za £110. Rozumiem ze Heathrow to moze byc masakra (mgla, falszywy alarm, prawdziwy alarm, strajk, itp.) ale w sumie BA ma troche wyzszy standard niz Ryanair. Dziwny sposob kreowania wizerunku przy pomocy najwyszych cen.
  • Moze ten watek nie powinien byc tutaj, ale...jesli jest Wielka brytania, no to...czemu nie zastanawiam sie jakie sa wasze wrazenia jesli chodzi o latanie LOTem... Latalam kilka razy z LOTem na trasie Warszawa-Londyn i odwrotnie...ale od pewnego czasu 'przerzucilam' sie na BA, bo co ciekawe maja tansze oferty od LOTu niezaleznie kiedy zamowie bilet do Polski czy z Polski, zawsze jest to roznica, jakies 30-50 funtow, no i jesli chodzi o BA, chyba maja nieco lepsze samoloty,,,i prz...
  • Zarezerwowalam wczoraj lot w BA na trasie tzw. Multi-City (niech to bedzie (A-B-C-A). Zaplacilam prawie tysiac funtow. Bylam przekonana, ze cena taka, bo na trasie A-B przydzielilo mi klase Club, zamiast ekonomicznej (co zobaczylam dopiero na potwierdzeniu) i stwierdzilam, ze widocznie ekonomicznej nie bylo. Trudno. Leciec musze. No i cos mnie tknelo, zeby sprawdzic ten lot, no i co sie okazuje? Ano, jak probuje zarezerwowac one-way na trasie A-B to ekonomiczna jak najbardziej jest...
  • W którymś z wątków wpadł mi w oko fakt, że przy uznawaniu polskich dyplomów w Anglii naszego magistra klasyfikują jako ichniego BA albo BSc. Jak w takim razie określają nasz licencjat? Może ktoś nostryfikował ten niższy stopień. Wszelkie informacje wysoce pożądane. :)
  • Witam, jaka jest teraz sytuacja z bagazem podrecznym w rayanairze? Czy oprocz torby mozna wziasc torebke lub laptopa?Czytalem ostatnio ze stali sie bardzo restrykcyjni i jedna sztuka to wszystko, moze ktos ostatnio lecial i moze cos na ten temat powiedziec, z gory dziekuje
  • Dobra wiadomosc: od pazdziernika. A bilety na swieta £155 return (placac Visa Electron), taniej sie chyba nie da. Nie moge zrozumiec dlaczego EasyJet sie wycofal.
  • Jak znaleźć najlepszą ofertę tanich linii lotniczych? Np. kiedy będę już znał termin wylotu to co dalej? Czy szukacie po kolei na stronach linii, czy korzystacie z biur turyst. Jak to zrobić najlepiej, żeby wybrać najlepiej? Z góry dziękuje za podpowiedź.
  • Jakie linie polecacie, na ktorych najabrdziej sie "przejechaliscie"?Ja latalem do Polski Lot-em, BA, Ryanair'em, Easyjet'em, Centralwings, KLm'em.Najwiecej zawsze problemow mialem z Ryanairem; opoznienia, a nawet odwolane loty i wtedy musialem brac cokolwiek z Polski aby dostac sie na Wyspy.Nie mialem zadnych problemow z Lot-em i BA, zero opoznien, choc kiedy zdazylo mi sie ze BA odwolal lot z Paryza do Bristolu,gdyz sprzedal tylko 30% miejsc, niezabyt chlubna polityka firmy. A j...
  • Macie jakieś pomysły jak i gdzie szukać pracy, stażu? Pozdrawiam
  • Z uporem maniaka codziennie rano po przebudzeniu, przy pierwszej kawie i pierwszym papierosie przeglądam onet eu by na bieżąco być z wydarzeniami w Polsce i na Wyspach. Dlaczego właśnie ten portal??? Sam nie wiem... wydaje się być pełnym kompendium wiedzy o bieżących wydarzeniach... Wydaje... Bo od pewnego czasu nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze jest to portal manipulowany przez bliżej nieznane siły mające na celu jedno: skłócić Polaków... Typowy w ostatnich pięciu(?) latach podział to: Ci...
  • Witam Chciałbym w przyszłym roku rozpocząć edukację wyższą w Uk. W uczelni do której się wybieram jest dostępnych wiele rodzajów kursów, nie wiem jednak jakie są ich odpowiedniki w Polsce. Jeśli ktoś się orientuje proszę o podpowiedź. Są to: HND - Higher National Diploma HNC - Higher National Certificate Degree Foundation Degree Z gory dzieki!
  • Chciałabym wybrać się na studia podyplomowe, zastanawiam się jednak, czy z polskim magistrem podyplomowe wchodzą w grę, słyszałam bowiem, że tutaj nasz magister zostanie uznany za bachelors degree i czy mając ten stopień mogę starać się o podyplomowe? Po drugie nie bardzo wiem jak dokonać tego uznania dyplomu i jakie są koszty takiego zabiegu. Może ktoś ma doświadczenia w tym zakresie i podzieli się nimi na forum? pozdrawiam
  • wlasnie przegladam ceny lotow do Pl -sierpien i troche jestem zdziwiona :- ((ze tak drogo za przelot tam i spowrotem do rzeszowa musze zaplacic ok 170funtow...zawsze kupujac duzo wczesniej placilam max 70f...myslicie ze ceny spadna?macie orientacje jak Ryanair ustala ceny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się