Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      badania kontrolne

badania kontrolne

(5 wyników)
    • Czy sa jakies standardy postępowania, jeżeli chodzi o rodzaj i cześtotliwość badań kontrolnych? Chodzi mi glównie o raka szyjki macicy. Czy powinno to byc badanie złożone markery+usg jamy i miednicy? Różni lekarzy , róznie wypowiadają sie na ten temat. Śmię sądzić że niektóre ich zachowania są podyktowane chęcią oszczędności, a nie dobrem pacienta. Jak często powinno byc wykonywane badanie TK i RTG płuć? Czy ktoś z Was ma wiedze na ten temat?
    • po jakim czasie od zakończenia chemii powinno robić się badania kontrolne? ojciec w poniedziałek zaczyna 6 serię chemii ( rak jelita grubego, III st. zaawansowania), kilka dni temu był u lekarza, mówiłam mu żeby zapytał się o skierowania na badania, m.in.: markery i kolonoskopie, żeby sprawdzić jaki rezultat dała chemia. jednak pani doktor powiedziała, że wszystko jest ok (chyba jest jasnowidzem), kazała przyjść za 2 miesiące to wtedy skieruje na jakieś badania. czy to nie jest zwlekan...
    • Moja mama dwa lata temu miała usuniętego czerniaka.o ile się nie mylę 3stopnia skali clarka.profilaktycznie usunięto jej dwa węzły wartownicze.okazały się czyste,przeżutów też nie wykryto.badania kontrolne co trzy msc.Teraz właśnie jest w ich trakcie a ja jak zwykle przeżywam to niesamowicie dlatego proszę o jakieś wsparcie psychiczne bo czytam czasami wasze wypowiedzi i wiem ,że mój problem nie jest odosobniony a każda porada być może pozwoli mi przetrwać trudne dni.Mam nadzieję,...
    • Serdecznie witam!Jestem 2lata po operacji radykalnej raka migdałka oraz wycięcia 27węzłów chłonnych.Ponadto miałem radioterapię na szyję(2strony}. Mam pytanie( może ktoś miał coś podobnego)czy ślinotok jeszcze "wróci",bo narazie to cały czas chodzę z butelką.Chodzę co 2miesiące na badania kontrolne,ale od lekarza trudno się coś dowiedzieć.Ale ostatnio opisując moją chorobę do Z.U.S napisał cytuję:chory nie rokuje nadzieji na wyzdrowienie:Co o tym myśleć?Czy już mam umierać?Pomóżcie!N...
    • witajcie, zakładam nowe pytanko, tak jest lepiej widoczne niz w wątku wiodącym moja mama została poddana operacji Whippla, ma usunieta głowę trzustki i dwunastnicę gdy pytałam lekarzy o chemie czy radioterapię stwierdził że operacja wystarczy, co robic po operacji guza trzustki???? przeciez nie bedę siedziec i czekac na przerzuty!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się