Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      banan

banan

(4 wyniki)
    • Po wejsciu Polski do UE banany zdrożeją dwukrotnie. Ale wcale nie musi tak być, jeśli tylko pomożecie! -------------------------------------------------------------------------- W Unii Europejskiej obowiązuje cła zaporowe jedynie na banany i czosnek. W przypadku bananów ma to wspomóc wewnątrzunijnych producentów (Wyspy Kanaryjskie i kolonie francuskie w Ameryce Środkowej będące formalnie w UE). Do Polski importuje się banany z Ameryki Łacińskiej. Dzięki lobbingowi importerów rząd...
    • Szlag mnie trafia , całe to Wasze żarcie jest dobre na pierdzenie , zrecie jak osły i pieprzycie jak osły . Zastanawia mnie dlaczego Wy roslinożerne małpiszony gotujecie i pieczecie swoje potrawy , toż to takie mienaturalne , nie słyszałem aby szympans czy osioł gotował trawę i banany .
    • halava (7)

Jak ją robicie? Może ktoś odkryje przede mną nowe oblicze halavy? (Mój sposób: do prażonej na maśle kaszy mannej wlewam mleko z wiórkami kokosowymi, pokrojonym bananem, miodem, cukrem waniliowym i gałką muszkatołową. Dodaję migdały. Nie zawsze uda mi się doczekać do wystygnięcia. Zjadam ze smakiem...)
    • Czy wegetarianie mogą przyczyniać się do zatruwania środowiska naturalnego? Okazuje się, że tak. Są sytuacje, kiedy w rodzinie dotąd "mięsożernej" jeden z jej członków zaczyna stosować jakieś skrajne odmiany wegetarianizmu. Co się wówczas dzieje? Ano gotuje osobno w osobnych garnkach. Do osobnego gotowania w odrębnych garnkach włącza osobne palniki w kuchence gazowej i zużywa dodatkowej energii. Soję np. trzeba gotować bardzo długo i przedtem płukać. Myjąc później swoje odrębne n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się