Forum Zdrowie Zapalenie wątroby typu C
ZMIEŃ
      bilirubina

    bilirubina

    (11 wyników)
    • Od 3 lat mam przekroczony średnio dwukrotnie poziom bilirubiny oraz amylazy. W 1989r. w wieku 12 lat miałam usunięty pęcherzyk żółciowy z kamieniami. W zeszłym roku miałam robioną gastroskopię - wyszła bakteria helicobacter pylori, jest już po leczeniu oraz stan zapalny żołądka.USG robione 3-krotnie żadnych zmian nie wykazało. GGTP, ASPAT, ALAT, amylaza w moczu w normie, ogólna morfologia w normie. Dziś odebrałam wyniki i są następujące: bilirubina całkowita 3,08 mg/dl - norma <1,0...
    • Po dzisiejszych badaniach, wszystkie wyniki w normie,jednak bilirubina 1,8 Hepatolog mówi ,zeby z tym nic nie robic, nie ma paniki. Ok. Jakie mieliscie wartosci bil? Od jakiej wartosci nalezałoby działac. Skóra i oczy w porzadku.
    • Witam, otoz rok temu mialam wykryta podwyzszona bilirubine (w zwiazku z badaniem krwi, bolami brzucha zlym samopoczuciem, oslabieniem itp) ok. 1.5-2. Zrobili mi anty hcv - ujemny i ag hbs ujemny. Zglosilam sie do poradni chorob watroby i stwierdzili ze to tak moze byc zwiazane z dojrzewaniem, ze stresem etc. Pozniej dowiedzialam sie ze moja mama ma hcv dodatni i stad moje obawy. Czy na pewno wszystko jest w porzadku? Podczas ostatniego pobytu w szpitalu na obserwacji okazalo sie ze pozi...
    • Chciałem się dowiedzieć co oznaczają nieznacznie podwyższone te 2 wyniki i co należy zmienić, żeby były w normie. Mam na myśli jakieś zmiany diety, czy coś podobnego. Pozdrawiam:)
    • mojego chłopaka od ok.2 lat męczy senność,zmęczenie,czasem bóle w obrębie jamy brzusznej(ostatnio rzadziej).na rutynowej kontroli lekarz pierwszego kontaktu stwierdził zażółcenie białek gałki ocznej i skierował go do poradni chorób zakaźnych.tam zrobiono mu podstawowe badania+usg jamy brzusznej+aspat,alat,bilirubinę+badanie,którego nazwy nie pamiętam-coś typu anty HBS jeśli się nie mylę,w każdym razie wyszło ujemne.wszystkie badania wyszły ok poza bardzo wysoką bilirubiną-ponad 3(norma ...
    • Od pewnego czasu podczytuje Wasze forum, ponieważ czekam na wyniki moje i mojego narzeczonego.naprawde wiele nerwów kosztuje mnie to czekanie...o strachu już nie wspomnę.dzisiaj jednak odebrałam wyniki moczu i mam do Was Kochani pytanie,czy jeśli w moczu nie wykryto bilirubiny to jest zagorzenie HCV ?? DZIĘKUJĘ za pomoc i zyczę zdrowia, teraz dopiero je doceniam...
    • WYniki z 9 stycznia: ASPAT 88 (norma 0-40) dwa lata temu 55 ALAt 56 (0-41) dwa lata temu 69 HDL 37,1 (40-120) LDL 140 (0-135) trójglicerydy 157 (0-150) Mąż powtórzył badania (15 stycznia), właśnie je odebrałam. alat 46 0-40 aspat 37 0-41 bilirubin direct 0,5 0-0,2 bilirubin total 1,64 0-1 HDL 45,6 40-120 LDL 177,4 0-135 cholesterol 224 120-200 CRP 7,5 0-5 gGT 117 15-60 glukoza 98 70-100 Trójglicerydy 100 1-150. Minął gdzieś tydzień od pop...
    • witam, od ponad 7 miesiecy zmagam sie z probami zdiagnozowania przyczyn CIAGLEGO podwyzszonego poziomu bilirubiny calkowitej we krwi. Sredni poziom to ok 1,4 mg|dl. Niedawno zaczal sie tez podwyzszac GGTP. W marcu i kwietniu br bylam w szpitalu na dozylnych antybiotykach ( cefalosporyna) i od tego momentu zaczely sie moje problemy z watroba:( Bylamod tamtej pory u kilku lekarzy, w tym 2 hepatologow i gastrologow. Nie wiem czy mam im ufac , czy tez zajac sie ta sprawa dale...
    • W lipcu 2004 wykryto u mnie HCV. Krótko przedtem bardzo osłabłem fizycznie i zacząłem bardzo mocno chudnąć ( 21 kg w ciągu roku ). Wynik biopsji z września 2005: obraz wątroby z pogranicza normy. Alat utrzymywał się w granicach 60 - 100, dopiero na miesiąc przed rozpoczęciem leczenia ( maj 2005 ) skoczył do 300. Leczenie trwało pół roku do listopada 2005. Odpowiedź wątroby na leczenie była natychmiastowa - po miesiącu Alat spadł do 30.Bilirubina z 1,8 do 1 - 1,2 ( i tak się utrzymywał...
    • Witam zrobiłem sobie dzisiaj badania dwa miesiące po zakończonej terapii alat 21 aspat 15 bilubiryna 0.43 :)
    • Co oznacza HCV dodatni 1,06 ? Barszo proszę o informację.

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się