birma

(30 wyników)
  • Kraj zarządzany przez wojskową juntę, w którym opozycję się zabija lub wtrąca do więzień. Super miejsce na podróż życia:)
  • j.w.
  • Słyszalem ze sa problemy z wjazdem na lotnisku nawet dla osob majacych wizy - czy ktos to moze potwierdzic lub zdementowac?
  • Witam, Czy ktoś ostatnio latał na trasach wewnętrznych w Birmie / Rangun - Mandalay - Bagan - Inle /. Jakie są orientacyjne koszty, dostępność i wrażenia z lotów? Nie bardzo można w necie znaleźć ceny tych lotów. Dzięki za info.
  • W drugiej połowie listopada chciałabym wyjechać na trzy tygodnie do Kambodży, Birmy i Wietnamu. Jaka tam wtedy panuje pogoda? Teoretycznie powinno już być po porze deszczowej, prawda? Czy ktoś z Was miał okazję być w tym rejonie o tej porze? (Niestety, wyjazd w późniejszym okresie nie wchodzi w moim przypadku w grę:-( Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki/rady!
  • Haloooo, czy ktoś był ostatnio w Birmie? Poproszę o rekomendację, co jest szczególnie warte do zwiedzenia. Będę tam w styczniu na 10 dni. Aha, jak lepiej wyrobić wizę do Birmy w Bangkoku: przez agenta (czy można takowego znaleźć na lotnisku od razu po przylocie?) czy osobiście w ambasadzie?
  • Witam Mam dylemat. Za jednym razem planuje odwiedzić te 4 kraje. Jakie rozwiązanie będzie rozsądniejsze ? samemu czy z biura podróży ? Założenie: 30 dni ilość osób: 2 lub 1 cena w biurze podróży: ok.20 000 /os ze wszystkimi kosztami cena samemu: ?? z tego co kalkulowalem około 9 tysięcy mam tylko 30 dni. Nie piszcie postów typu: 30 dni to za mało. Sąsiadów z ulicy na której mieszkam nie znam dokładnie to tym badziej nie zamierzam dokładnie poznawać obcego kraju. W...
  • Zdjęcia robione komórką ?
  • Witajcie! Bylam trzy razy z Birmie i za kazdym razem bylam oczarowana tym krajem, choc jednoczesnie rzadzaca nim junta jest jedyn z najbardziej brutalnych rezimow swiata. Tym razem mieli 48 godzin by ostrzec ludzi o nadciagajacy cyklonie. Nie zrobili nic. Zginelo ponad 20 000 osob (wedle organizacji pozarzadowych ta liczba moze przekroczyc 50 000). To niewyobrazalna tragegia. jesli mozecie - wlaczcie sie w pomoc: www.pah.org.pl/96961.html a potem - gdy juz bedzie mozna - jedzcie t...
  • Czy ktos wie czy w chwili obecnej mozna zalatwic wize turystyczna w Birmie na lotnisku, kolega twierdzi ze tak, ale bylo to rok temu wiec moze ktos ma nowsze informacje. Z gory dziekuje za pomoc C
  • bilet bangkok-rangun z air asia kosztuje 100usd! zaoszczedzasz 50usd, wize najlatwiej uzyskac w chinach, 20usd i masz na nastepny dzien. gdzie opis Inle Lake???, a bilet za 90usd ?! przeciez za tyle kasy mozna zyc w birmie przez tydzien, trzeba bylo sprobowac lapac stopa z Baganu :) pozdrawiam! www.theworldismine.blog.pl
  • Jestem z moim chlopakiem w Tajlandii. Chcemy zrobic wypad na 2 tygodnie do Birmy. Potrzebujemy wize. Mam pare pytan, prosze o pomoc, moze ktos ostatnio przerabial ten temat:) - ile dni trzeba czekac na wize od zlozenia wniosku? - ile kosztuje wiza? - godziny otwarcia ambasady? - w jakiej czesci Bangkoku jest Ambasada Burmy? - z jakimi liniami lotniczymi do Burmy? pozdrawiamy czekajac z niecierpliwoscia odpowiedzi.
  • Ja wiem, że to zależy i że można się śpieszyć lub nie, ale.....chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych osób, które były. W planach jest taka typowa trasa - Yangon, Mandalay, Bagan, Inle Lake. Przewodnik o Birmie podaje, że to może być trasa na 7-10 dni. Inne źródła podają, że dwa tygodnie to może być za mało.... Powiedzmy, że będziemy mogli tak być ok. 1,5 - 3 tygodnie, jednak musimy się odpowiednio wcześniej określić, żeby zarezerwować bilety na samolot. Każda rada mile widzia...
  • CZy ktos z Was wie ile zabrac ze soba pieniedzy? Jade na 3 do 4 tygodni do Birmy. Nie wykluczam, ze raz przemieszcze sie samolotem. 1 tydzien (ten czwarty)chcialabym poplazowac, czy Birma to dobre miejsce na kapiele??? I czy ceny w resortach w Birmie sa zblizone do cen w Tajlandii? I gdzie najkorzystniej (w Bangkoku???) kupic bilet na samolot do Birmy? Tyle pytan i niepewnosci. Zapewne wiele informacji uzyskalabym z przewodnika ale musze na niego jeszcze troche poczekac. Pozdra...
  • Dzien Doberek. Tak sie jakos zlozylo, ze od 4 tygodni jestem w Birmie, obecnie Mandalay. Zanosi sie ze zostane tu do lutego 2007. Rozgladam sie troche, patrze, mysle i w sumie to tutaj jak na innej planecie. Najlepsze sa gazety i oficjalne wiadomosci w telewizji mdw (czy cos takiego). Jakby ktos mial jakies zapytanie to piszcie, ale pewnie nie bede mogl odpowiedziec tego samego dnia, gdyz interent tu dziala w zaleznosci od humoru wladzy. pzdr migueluski
  • poszukuje informacji o mozliwosciach przejazdu przez Birme droga ladowa; dokladniej: czy taka opcja jest mozliwa?. wiem , ze pewne regiony sa zamkniete dla turystow i nie wszystkie przejscia graniczne dzialaja "w dwie strony" jesli ktos wlasnie wrocil z Birmy lub wie gdzie szukac - prosze o wiadomosc. pozdrawiam
  • Chcialabym maksymalnie wydluzyc czas mojego pobytu w birmie, tzn. przkroczyc oficjalny limit 28 dniu do 31. Czy jest to mozliwe i "czy nie wsadza mnie za to do wiezienia"? Chcialabym tez juz teraz kupic bilet przez internet u airasia. Czy to jest wiarygodny przewoznik? Czy byloby to duze ryzyko planujac wylot z Yangon dzien lub dwa dni czesniej niz planowany wylot z Bangkoku do Polski. Czy komus sie juz zdarzylo ze ten przewoznik mimo zaplanowanego lotu nie wystartowal? I o ktorej...
  • Wybieram sie w marcu na wyjazd do Birmy i Malezji z Open. Wiem, ze dopiero pierwszy raz wydali katalog z takimi imprezami, ale moze juz ktos byl z nimi na podobnym wyjezdzie? Czy ktos z Was wczesniej byl w Birmie i moze podzielic sie wrazeniami? Jakas dobra strona www o Birmie?
  • Witam wszystkich, moze na tym forum ktos się znajdzie... Wybieram się do Birmy sierpień/wrzesień i mam ochotę poza stałymi punktami programu zatrzymać się przez chwilę na wyspach . Czy ktos ma jakies doswiadczenie ? Gdzies na forum znajomy Mr. Besir1 pisał o mozliwości przepłynięcia z pd Birmy do Tajlandii. Udało Ci się to może już potwierdzić ? Nie chce tracić czasu na powrót do BKK i zjazd w dół na Koh Tao. pozdrawiam wszystkich sympatyków South East Asia :))
  • planuje podroz do Birmy i szukam informacji ile powinnam na te podroz przeznaczyc,.chcialabym spedzic tam 3 tygodnie, mozecie polecic jaka sensowna linie lotnicza z ktora bede mogla tam doleciec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się