bledy

(3 wyniki)
  • podazajac za mysla viki przyszlo mi na mysl jak czesto slysze rozne bledy z ust samych Wlochow. Zostawmy juz congiuntivo ale z ostatnich perelek mojego szefa (ktory mowi po prostu ze on nie wie jak sie pisze/mowi bo sie nie uczyl i tyle) najlepsza jest 'inegligenza' napisane wlasnorecznie w liscie do jednej firmy! i notorycznie zjada 'h' w slowach typu 'ho' lub 'hai' czy 'hanno', po prostu pisze bez!!! Drugi moj szef pisal w zamowieniach 'la plic' zamiast 'l'applique' majac na m...
  • Maggi.c. rozpoczela watek o bledach jezykowych Wlochòw. A ja chcialabym abysmy napisali o naszych bladach.Zdarzaja sie przeciez wszystkim. Gotowi? Moja "perelka" jest zdrobnienie "becco" na "becchino".
  • Niestety, chyba nie zrozumialam idei tego forum. Weszlam na nie w dobrej wierze i z nadzieja, ze porozmawiam sobie z ludzmi, ktorzy czerpia radosc z kultury wloskiej. Dowiedzialam sie jednak, ze najlepiej nie przyznawac sie do zwiazku z Wlochem, bo moj wloski bedzie przypominal dukanie "po murzynsku". Literowki i bledy tez nie mieszcza sie w konwencji tego forum i zostana wytkniete. Poza tym wloska TV jest badziewna, wloskie piosenki ble..., a zabytkow tez nie nalezy ogladac, bo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się