Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      blisko

blisko

(30 wyników)
    • byliśmy kilka razy w Marillevie. Apartamenty na stoku, mnóstwo tras. ceny za noclegi przyzwoite choć standard gierkowski. Czy znacie inne tego typu miejsce we Włoszech? żeby było baardzo dużo tras, i blisko stoku - bez dojeżdżania. no i cena zeby dało sie przeżyc za apartament- pokoj dla 4osobowej rodziny. tak do 600 euro da się? za tydzień? moze byc w okresie free ski, albo na początku stycznia.
    • hej gdzie można pojeździć najbliżej krakowa?
    • Chcemy wybrać się na weekend na narty z dziećmi, ale zeby zbyt długo nie jechać autem i żeby dzieciaki mogły sobie pojeździć. Znacie jakieś fajne miejsca?
    • Witam, chciałam się jeszcze zapytac o ośrodki położone jak najbliżej Monachium. Mamy do zagospodarowania z mężem 5 dni ale strasznie nam żal tego czasu na dojazdy. Początkowo wybór padł na Zillertal ale mąż z uwagi na odległość zaczyna coś przebąkiwac o Szpindlerowym Młynie. Ja uważam, że lepiej pojeździć krócej ale w naprawdę dobrych warunkach więc szukam czegoś kompromisowego czyli jak najbliżej nas. Jesteśmy z Wrocławia więc mamy do Austrii stosunkowo dobry dojazd. Będę wdzięczna za infor...
    • Mam prośbę nigdy nie dotarłam na stoki słowackie, zawsze kończę w Białce:-) ale wymysliłam, że może skoczę gdzieś na jeden dzień, lubię tam jeździć ale kolejki wciąż większe Czy możecie coś polecić, gdzie najbliżej od rejonu Białki na Słowację i który stok wybrać?
    • Chciałbym dowiedzieć sie gdzie można fajnie pojeździć na nartach. Jestem obecnie w Krakowie i nie chce mi sie jechać w Tatry lub do Bukowiny. Jest coś bliżej? Mam samochód i dobrze sobie radze na nartach. Może macie jakiś pomysł??
    • Tka sobie pomyślałem ,że już bliżej sezonu niż dalej , w końcu to tylko 5 miesięcy do listopada. Jakie macie plany w nadchodzącym narazie małymi kroczkami sezonie? Macie juz cos porezerowane ,zaplanowane? Ja generalnie mam już poukładane prawie wszystko:listopad Stubai z 3 dni, grudzien to Freeski w Val di sole, Styczen to dolomity ( pierwyj raz ) ,marzec juz zabukowane i opłacone Livigno 8-15.03, czyli w tygodniu w którym puchar świata się bedzie konczylw Bormio.No i na koniec sez...
    • Mam prosbe moglby ktos polecic jakas fajna miescine W czecha lub na Słowacji (fajnie by było jak by były żródła termalne)nie daleko od wrocławia Chciałem powiedziec ze bede sie uczył jezdzic takze nie musza być jakieś super trasy zjazdowe dziekuje
    • gdzie do czech na narty? tak, zeby bylo stosunkowo niedaleko od wroclawia, trasy zroznicowane, dla zaawansowanych i troche lepszych niz poczatkujacy. generalnie niebieskie i czerwone. moze cos polecic?
    • Bez nart zbyt długo przeżyć się nie da, więc w tym sezonie znów zamierzamy wyruszyć na przepiękne włoskie trasy. Niestety już nie tak wolni i niezależni jak jeszcze 3 lata temu... Zabieramy córeczkę i znajomych z dziećmi 3 i 4 lata. Wszyscy już zaprawieni w podróżowaniu. Znam dobrze Val di Fassa, ale chętnie odwiedzimy jakieś nowe miejsce. Gdzie najlepiej się wybrać, żeby trasy były urozmaicone? (Żona kolegi chce się dopiero pouczyć, no i są dzieci.) Pewnie będziemy jeździć na zmianę, ale...
    • Austria jak najbliżej od Polski - gdzie podajcie proszę miejscowośi warte spędzenia urlopu, chętnie z lodowcem
    • Najlepsza jest welna, nawet mokra grzeje w odroznieniu od plastikowych produktow.
    • www.twojapogoda.pl " (25.02/18:11) - W tym tygodniu Alpy przeżywały fale wyjątkowo wysokich temperatur. Nigdzie temperatura nie odbiegała tak od normy wieloletniej na plus niż właśnie w krajach alpejskich. W Szwajcarii przez wiele dni temperatura w najcieplejszych miastach położonych na wysokości ponad 500 metrów przekraczała plus 15 stopni. O tej porze roku zwykle powinna się utrzymywać na poziomie najwyżej plus 5 stopni. Takie anomalia dotyczą jednak nie tylko Szwajcarii, ale...
    • Nie tylko w Alpach się przyjemnie i biało zrobiło, pierwsze objawy zimy można też dostrzec w czeskich Jesenikach - na Pradziadzie lekki mrozik i coś sypnęło, może nie tyle co w Alpach ale zawsze coś i prognozy są pomyślne ;) wiec może jeszcze w grudniu uda się narty odkurzyć po lecie! www.holidayinfo.cz/kamera.php?lang=1&rg=4&loc=3&cam=117&pic=2
    • Hola, wybieram się na tydzień do Andalo, po raz pierwszy na narty do Włoch, bo zwykle jeżdżę w Austrii. Mój plan to wyjazd w piątek około 13.30 z Wawy, tradycyjnie przez Słowację i nocleg w Wiedniu a następnego dnia już na krechę do Andalo przez Salzburg, Innsbruck i Brenner - liczę, że na wieczór dojadę. Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć jeśli chodzi o trasę? Jakieś korki, utrudnienia, łańcuchów chyba brać nie muszę?
    • Mam pytanie do osób wyjeżdżających na narty z dziećmi do Austrii.Czy możecie mi polecić jakąs fajną miejscowość z łagodnymi stokami do nauki jazdy właśnie dla dzieci i dorosłych.Córka ma 8 lat,pierwsze kroki na nartach stawiałyśmy w Białce,w zeszłym roku,córka załapała błyskawicznie i zjeżdża bez większych problemów nawet z bardziej stromych stoków.Ja też zjeżdżam,ale wolę łagodniejsze stoki.Właśnie takie jak są w Białce,ale po tegorocznym pobycie mam Białki dość.Dzikie tłumy,dł...
    • Witam serdecznie, coś cicho zrobiło się na naszym forum, rok temu pamiętam Skydad od czasu do czasu odliczał czas do rozpoczęcia sezonu, pisał o przygotowaniach. GDZIE JESTEŚ wylegujesz się nad morzem.? Stęskniłam się . Ja natomiast już czuję zimę i narty , wiadomo wszystkim , że prowadzę Narciarskie Biuro Podróży - Ci którzy byli w Falcade musieli widzieć naszą reklamę na schronisku LeBuse i teraz kiedy już kończę cenniki, zmiany na stronie internetowej czuję, bo codziennie odbie...
    • Wiem ze jeszcze sporo czasu do ferii, ale ja już myslę........:))) W ubieglym roku razem z synem zlapalismy bakcyla i już tęskniky za śniegiem. Pierwsze kroki stawialiśmy w Tyliczu, później samodzielnie testowałem Szczawnicę. Co polecacie na rodzinny wyjazd na narty ( bez samochodu a więc zakwaterowanie blisko wyciągów). Myślałem o Bialce ale czytam o strasznych kolejkach. Może Krynica, Wierchomla ???? A moze coś innego???? pozdrawiam
    • Witam! Jestem lekko zaawansowanym wieku, jezdze od paru sezonow i mam ochote wybrac sie w Dolomity na narty. Tyle sie nasluchalam i naczytalam!!! No i mam pytanie do Was - Znawcow i Bywalcow. DOKAD ?? Co radzicie?? Szukam miejscowosci, gdzie; 1. byloby dosc duzo tras, polaczonych ze soba, np. okolice Sella Ronda (pojechac taki kawal i krecic sie po jednym stoku raczej nie ma sensu, prawda?) 2. mozna byloby do stacji kolejek dojechac skibusami, ktorych przystanki sa w miare blisk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się