Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      bluszcz

bluszcz

(3 wyniki)
    • Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką bluszcza pięciolistnego (tak się chyba nazywa, jestem totalnym laikiem :)) który rośnie sobie w donicy na balkonie. Problem z nim mam taki, że w żaden sposób bluszcz nie chce się "przyklejać" do sciany (a chyba powiniem. tak? ściana dla ułatnieniw jest chropowata ale to i tak go nie przekonuje) Czy ktoś coś podpowie jak rozwiązać ten zawiły problem..? Będe wdzięczna. dziękuje ana
    • Wlasnie odebralismy nowe mieszkanie. Na balkonie (niestety) jest bardzo duza "dziura" miedzy gresem a pierwszym poziomym przeslem balustrady. Poniewaz mamy male dziecko, musimy to jakos zabezpieczyc. Postanowilismy z mezem postawic wokol balustrady na ziemi skrzynki, tylko nie wiemy co w nich zasadzic. Myslelismy o jakims zielonym calorocznym iglastym krzaczku, ktory moznaby przycinac (do max 90 cm). W sumie do "obstawienia" mamy 5 x 3 metry, wiec chyba drzewek potrzebowalibysmy z...
    • Dzień dobry :) Co prawda jest to forum o roślinach na balkonach, ale może mi pomożecie... Chciałam sie zapytać o następującą rzecz - chciałabym posadzić jakąś pnącą roślinę w pokoju - dokładnie chciałabym ją puścić po ścianie w mojej sypialni, jest ona od strony południowej. Marzy mi sie coś pnącego i jeśli byłoby to możliwe to też kwitnącego, no i wieloletniego. Pokój jest wysoki (3 m), ściana o której myślę nie jest bezpośrednio nasłoneczniona, no ale jak to od strony południ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się