Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      bramkach

bramkach

(10 wyników)
    • Witam Czy ktos z Was zna moze adres jakiejs bramki sms na cyprze? dokladnie to interesuje mnie siec areeba Wpisywałam hasło w google ale niestety nic nie znalazlam:( z góry serdecznie dziekuje za pomoc podrawiam kasia
    • Drodzy Forowicze, Wyjeżdżam na poczatku października na Kretę. Mam zamiar zabawić się w filowca i fotografa. Czy przejście przez bramkę na lotniksu ma jakiś ujemny wpływ na sprzęt tzn. czy film lub kaseta do kamery nie ulegną prześwietleniu. Jesli tak to jak to zabezpieczyć? Nigdy nie brałam ze sobą aparatu czy kamery i nie mam w tej kwestii doświadczeń. Pozdrawiam wszystkim i czekam na rady. Jadzia
    • witam!!! wybieram sie do grecji samochodem, pojade na pewno przez Macedonie. mam prosbe, jesli ktos z szanownych forumowiczow podazal tamtedy ostatnio to prosze, napiszcie ile kosztuja bramki na autostradzie w Macedoni pozdrawiam
    • cześć, wybieramy się do Grecji na przełomie czerwca/lipca. wyjazd z Wrocka 23.06. pierwszy punkt zwiedzania Meteora, później Lefkada i Peloponez... mam pytanie jak kształtowały się ceny za przejazd autostradami w Serbii i Macedonii (nie mogę znaleźć mniej więcej aktualnych cen), bo wcześniejsze państwa mam obczajone. po powrocie chętnie służę pomocą, tym którzy będą chcieli powtórzyć Naszą wyprawę. pozdrawiam
    • Pierwszy odcinek to Głogów - Międzylesie tam tankowanie przed miastem na orlenie full bo potem już nie ma stacjii.Przejazd przez Boboszów na Ceską stronę i na Mohelnice.Od Mohelnic autostrada.Ten odcinek z Boboszowa jest dośc kręty ale najkrótszy ok 45km .po czeskiej stronie na obojętnie jakiej stacji benzynowej kupno winetki miesięcznej za 330k. Potem jazda od Mohelnic to sama przyjemność.Mijam obwodnicą Ołomłuniec i trasa na Brno.Na peryferiach Brna zmieniam z D1 na D2 i via Bratysława.Do S...
    • pytam głównie te osoby które w ostatnich dniach wróciły z Grecji? dzięki
    • Mam pytanko czy na pewno nie ma juz wizy do macedomii??? czy jest np. opłata graniczna???? bo juz nie jestem pewna....
    • czechy winieta 1 miesiąc 35o koron, słowacja 1 tydzień- 7 E, Węgry- 7,80E,bramki serbia w ich walucie I-330 dinarów(3,5 E)II- 240dinarów, III- 730 din. Grecja bramki do Aten kolejno w euro 2,90: 2,20:1:2,80:2,80:2,25:2,35:1,90. Cena benzyny od 1,46-1,80 zależy gdzie.
    • Znajoma mnie nastraszyła, że przy odprawie rozgrywają się dantejskie sceny, tzn., że artykułów zakupionych w sklepach na lotnisku nie można wnieść w bagażu podręcznym na pokład. Miałam zamiar kupić perfumy i trochę słodyczy, ale teraz to już sama nie wiem co mam robić. Dzwoniłam na Okęcie to poinformowano mnie, że jeżeli zakupy są zapakowane w torbę próżniową i ma się paragon zakupu to nie ma problemu i można wnosić. Macie jakieś tegoroczne doświadczenie w tym względzie?
    • Jedni mówia, że wystarczą winietki jedni, że są bramki na autostradach, proszę kogoś kto jechał o wyjaśnienie bo już sam nie wiem ;-)) Pozdro for all :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się