Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      bramkach

bramkach

(9 wyników)
    • Ląduję na CDG T1 o 17:00. Czy wyrobię się na TGV z CDG o 18:25? Mam wydrukowany e-ticket. Czy muszę na dworcu odbierać jakiś "oficjalny" bilet czy też mój wydruk wystarczy do "boardingu"? Czy muszę, machnąć tym biletem również na bramkach wejściowych na peron? Na stronie TGV jest napisane ze akceptuja jedynie "hand luggage". Czy znaczy to ze moge przewieźć dużą 20kg walizę?
    • Cześć. Mam do Was takie pytanie. Najprawdopodobniej będziemy mieszkać na kampingu lub na dziko. mamy laptop. Jak najlepiej podłączyć go w takich warunkach do internetu? Tzn. co kupić... jakąś kartę? Pozdrawiam D
    • Dwa pytania ; - czy za autostrady mozna w bramkach z obsługa płacić kartami , a jezeli tak czy wszystkimi ??? platniczymi tez?? ( bo ja wbic PIN obsludze ,która siedzi nad Toba :) - czy kosze ( te takie jak siatki naryby na bramkach wydaja reszte , czy odliczona kwote trzeba do nich wrzucic??? ( jeżeli one jeszce wogole istnieja , bo dawno tam byłem
    • Mam pytanie odnosnie biletu na metro, jezeli skasuje jeden bilet to ile jest on ważny i czy moge sie przesiadac wramach tego biletu. prosze o wszyskie informacje otyczace paryskiegometra. z góry dziękuje
    • Może nieco śmieszne ale nurtuje mnie pewien problem: w jaki spsosób odbywa się "kasowanie biletów" w paryskim metrze :-) ? Gdzieś czytałam że przechodząc przez bramkę wkłada się bilet "to the slot" ale jak to wyglada w praktyce ? Nie chcę się kurde zbłaźnić,nie wiedząc jak przejść przez bramkę :) Czy na biletach są jakieś oznaczenia,którą stroną należy go włożyć itp itd :) ?
    • prosze o informacje ile trzeba zaplacic orientacyjnie za przejazd Autostradami Przez Francje - A6,A9,A36, A31 , A7 . mianowicie na odcinkach gdy : - zjezdza sie za Échangeur D'ottmarsheim z A862 na A36 . i wjezdzamy na platna A36 - pozniej zjezdzajac z A36 na A31 - pozneij z A31 na A6 w kierunku Lyonu - pozniej z A6 na A7 w kierunku Nimes - z A7 na A9 dalej w kierunku Nimes - A9 az do granicy z Hiszpania chodzi mnie mniej wiecej o przyblizone koszty przejazdu autem osobowym w jedna...
    • Mam pytanie. Wyczytalem na forum, ze bilet jednorazowy na komunikacje w Paryzu, wazny jest od wejscia np do metra az do wyjscia. Jednak z informacji na stronie prayz.pl wynika ze mozna wysiac metra i wejsc ponownie jesli miedzy pierwszym a ostatnim wejsciem nie uplynelo wiecej niz 90 min, czy to prawda? Bilet "t" 1 bilet "t": 1,50 Euro - brak zniżek karnet 10 biletów: 11,10 Euro karnet 10 biletów z 50% zniżką: 5,55 Euro - zniżki dla dzieci 4-9 lat bilet ten obowiązuje: - ...
    • Bardzo proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii; otóż przejrzałam wszystkie wątki dotyczące Carte Orange i nadal mam wątpliwości co do sytuacji, w których mogę z niej korzystać. Chcę wykupić w Paryżu kartę na strefy 1-2; logiczne wydawało mi się więc, że chcąć pojechać metrem np. do dzielnicy La Defence (3 sterfa) będę musiała kupić dodatkowy/pojedyńczy bilet na metro. Na forum przeczytałam jednak, że: "Metro, nawet jesli wyjezdza za miasto, jest ciągle w pierwszej lub drugiej ...
    • mam pytanie odnosnie tej trasy?? ladujac o 20:30 na Orly Sud czym najlepiej jechac do Bonne Nouvelle?? Orlyval ?? Orlybus?? Czytalam troche ale nadal nie bardzo rozumiem, co z ile?? czy jak kupuje bilet na Orlyval za ok 9E to do jakich przejazdow mam prawo?? rozumiem ze na jakis pociag z lotniska do Antony, potem RER, tak??? a to metro potem, to jak wsiade w metro to dopoki nie wyjde na zwenatrz?? bo raczej bede musiala sie przesiadac.... ( trzeba kasowac gdzies w ogoleten bile...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się