Forum Turystyka Turystyczne Latanie
ZMIEŃ
      bramkach

bramkach

(24 wyniki)
    • Bramka(15)

Mam pytanie ponieważ naprawdę nie rozumiem tej kwestii. Ostatnio przy odprawie moja 8 letnia córeczka przechodziła przez bramkę i jej zapikało. Przestraszona nie chciała się poddać kontroli osobistej. Po chwili przez bramkę przeszłam ja i nic nie zapiszczało. Zostałam poproszona abym przekonała córkę do kontroli. Ona zaczęła płakać w końcu pani celnik powiedziała, ze w porządku, zamiast córki ja będę poddana kontroli. Córce sie upiekło a ja przeszłam rewizję choć nie zapikała bramka. Oczywisc...
    • Witamy. Przed nami wylot na wakacje z Okęcia. To 1 raz w życiu i zbieramy info. Czy podczas odprawy, kontroli przed odlotem na lotnisku TE rzeczy sprawią, że bramka zapiszczy? 1. Kawałeczek tytanu w łokciu, pozostałość po złamaniu ręki. 2. Wkładka domaciczna 3. haczyki do mocowania zębów 4. Wszelkie kolczyki na ciele 5. spodnie z wieloma zamkami 6. metalowe logo przy kurtce jeansowej 7. rysik do palmtopa Dziękujemy za info i pozdrawiamy
    • Niebawem wybieram się samolotem za granicę ponieważ nie lecę pierwszy raz znam procedurę przejścia przez bramkę (piszczy jak ma się coś metalowego). Niestety parę miesięcy temu wszczepiono mi w szpitalu niewielkie metalowe elementy więc bramka może dać sygnał no co co wtedy? Czy wobec tego należy mieć jakieś dokumenty? Mam wypis ze szpitala stwierdzający ten fakt (czy to wystarczy?), na polskim lotnisku być może to wystarczy a co za granicą przecież nie potrafią czytać po polsku?
    • Witam, Szukam bramki z której jutro tj. 17.12 odleci samolot z Frankfurta do Orlando. Proszę o pomoc.
    • Jak zachowuje się bramka wykrywająca metale, gdy przechodzi przez nią osoba mająca aparat na zębach lub mostek dentystyczny (który zawiera metalowe elementy). Czy bramka zaczyna piszczeć? A jeśli tak, to co wtedy?
    • Witam - czy wiecie coś na temat bezpieczeństwa bramek lotniskowych na ciążę? Czy istnieje możliwość nieprzechodzenia przez nie jeśli powie się o ciąży? Żona jest dopiero w 3 tygodniu - nie mamy możliwości anulowania lotu :( Licze na konstruktywne wypowiedzi
    • Lot jest o 6:25, odprawiam sie przez internet, o ktorej najpozniej mam byc na lotnisku? 30, 40 min przed odlotem?
    • witam.oto moja historia. juz pal lich ze pkp nawalilo do krakowa 1,20 min. odlot mial byc o 15:25.zamkniecie odprawy 35 min wczesniej czyli jak dla mnie o 14:50.szynobus na lotnisko zajechal o 14:45.czyli mam 5 min do zamkniecia odprawy.wbigam na lotnisko.odprawy juz nie ma.no troche sie skolowalem.lece do stanowiska lhc<?>a pani mowi ze sie spoznilem 8 minut!!!!chwilowa wymiana zdan. .odpscilem.prosze pania o wydanie dokumentu ze sie "spoznilem"niestety nie otrzymam czegos tak...
    • Mam pytanie,czy na lotnisku w Londynie(Stansted)dalej sa zaostrzone kontrole?? chodzi mi o napoje,kosmetyki.Ostatnio jak lecialam z 2.5letnia corka to mi zabrali soczki dla dzieci!!mala nie byla zachwycona,zrszta pare metrow dale musialam jeszcze sciagac buty-byla osobno kontrola.Kiedy to sie skonczy???i czy wogole sie skonczy?Pozdrawiam.
    • Dzień dobry. Chciałabym zarezerwować bilet KLM z Warszawy do Genewy z przesiadką w Amsterdamie. Strona informuje mnie, że czas od wylądowania do startu samolotu do Genewy wynosi 1h 20min. Czy to wystarczy na odprawę?
    • Czy nieodprawienie się online skutkuje JEDYNIE tym, że będę musiał stanąć w kolejce do check-in po kartę pokładową gdy przyjadę na lotnisku? Lecę do Rygi, gdzie chyba nie ma odprawy w drugą stronę, więc tam będę musiał iść po pokładówkę. Ale rozumiem, że w obie strony i tak nie zapłacę za nic dodatkowo, niezależnie od formy odprawy? Drugie pytanie, czy można się odprawić w takich automatach na lotnisku zamiast check-in i czy ma to sens, skoro i tak muszę isc do kolejki nadać bagaż rejestrowan...
    • Witam; za chwilę lecę do Australii. Pierwszy raz samolotem, w dodatku kompletnie sama. Czy ktoś mógłby mi opisać mniej więcej jak to wygląda. ALE PRZEDE WSZYSTKIM - JAK SIĘ ZMIENIA NA HEATHROW TERMINAL ??? (ląduję na terminalu 1, a do Singapuru odlatuję z 4) Czyli tak: wysiadam z samolotu, idę sobie gdzieś tam ze wszystkimi i czy do terminala 4 rozwożą jakieś autobsuy, czy tymi ciągami korytarzy się po prostu idzie? Na mapie na stronie lotniska widać, że ten 4 terminal jest strazn...
    • Witam Wiem, temat wałkowany kilkakrotnie więc proszę o wyrozumiałość :) Przylot do Londynu mam o 15.15 Wylot do Kuala Lumpur o 17.30, AirAsia zamyka bramki o 16.30 czyli pozostaje 1 godzina i 15 minut. Lot jest w sezonie wakacyjnym więc opóźniej pogodowych być nie powinno. Paszport mam z chipem wiec kolejkę omijam. Lecę z bagażem rejestrowanym więc muszę się pojawić najpóźniej o 16.30. 1. czy to wystarczy, czy może lepiej poszukać jakiegoś wcześniejszego lotu ( ten już ma...
    • Będę leciał pierwszy raz w życiu samolotem linią Ryanair. Kupiłem bilet i odprawię się on line. Jak mam się zachować kiedy pojawię się na lotnisku? Czy mam jakoś ominąć odprawę bagażową i iść do kontroli osobistej? Czy aby do niej dotrzeć i tak najpierw muszę przejść przez bramkę odprawy bagażowej? Jak to wygląda na lotnisku?
    • Hej, Startuję z takim oto pytaniem, gdyż niedługo będzie mi dane 'zaliczyć' Frankfurt jako lotnisko przesiadkowe ;) No i stąd moje pytanie o Wasze, drodzy podróżnicy, doświadczenia - że to jedno z największych w Europie lotnisk- wiem, a jak wygląda kwestia 'sprawności' i obsługi pasażerów tranzytowych ...???? Pytam cała w stresie, gdyż na świeżo nabytych biletach szlachetnych linii lotniczych Lufthansa (a co ;) zauważyłam przed chwilą,że między planowanym przylotem DO Frankfu...
    • czesc! zastanawiam sie czy po check-in w terminalu easyjet i przejsciu bramki w berlin-schonefeld jest jakis sklep. dzieki za odpowiedzi, monco mnie to nurtuje.
    • Czy osoba z rozrusznikiem serca może lecieć samolotem? Czy rozrusznik jest przeciwwskazaniem? Jak to jest z przechodzeniem przez bramki przy odprawie? Czy trzeba mieć jakieś zaświadczenie na wypadek gdyby włączył się alarm? Jak jest w czasie lotu? Kiedy poinformować załogę, że osoba na pokładzie ma rozrusznik? w końcu to urządzenie elektroniczne. A może taka osoba nie zostanie wpuszczona na pokład? Będę wdzięczna za info.
    • Proszę o dokładne opisanie jak wyglada wsiadanie do samolotu od momentu odprawy po zajecie miejsca. Nigdy nie leciłam samolotem a moje dziecko bardzo się boi lotu. Jak się dokładnie wsiada czy faktycznie wchodzi sie po dostawianych schodkach? Lot na Majorkę. dziekuję.
    • Przylatuje do Frankfurtu o 17.30, nastepny lot mam o 19.15. Czy bede musiala zalatwic jakies formalnosci pomiedzy lotami? Bedzie troche czasu, zeby pochodzic po lotnisku czy raczej bede musiala sie mocno spieszyc, zeby sie ze wszystkim wyrobic? Oba loty mam na jednym bilecie, wiec rozumiem, ze bagazem nie bede sie musiala przejmowac, tak?
    • Na czym tak wlasiwie polega odprawa on-line? Lece Lufthansa i moge skorzystac z takiej opcji odprawy na 24h przed lotem. Wiem, ze w ten sposob bede mogla sobie wydrukowac karte pokladowa. Czy cos jeszcze zyskuje, odprawiajac sie w ten sposob? Bagaz i tak bede mi musieli zwazyc na lotnisku i nadac. O czyms jeszcze powinnam wiedziec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się