bramkach

(25 wyników)
  • Jak wygladają, co wychodzi korzystniej? Płacenie gotówką w kunach, czy euro, a może kartą? Gdzieś doczytaliśmy że sa trzy rodzaje bramek. Na co mamy zwracac uwagę żeby gdzies nie utknąc, zwłaszcza, że język ang słabo u nas.
  • Przestrzegam, ze nie moglismy za przejazd zaplacic Visa Electron, juz wracalismy i nie mielismy juz gotowki, pamietajcie zeby miec przy sobie jakies Euro, nawet Kuny na wszelki wypadek.
  • Witam wszystkich. Czy ktoś orientuje się jakie są aktualne ceny za przejazd chorwackimi autostradami? Z tego co przeczytałam w necie wiem, że nie ma winietek tylko opłaty w tzw bramkach. Jak często jadąc w okolice Splitu napotkam takie bramki? Ile wynosi opłata dla samochodu osobowego? Opłata w kunach czy także w euro? Bardzo dziekuję.
  • Mam prozaiczne pytanie. Czym się płaci (gotówka/karta) za winietki/opłaty -chodzi mi o Czechy, Słowację, Austrię, Słowenię i Chorwację. Ostatni raz (6 lat temu) w Austrii nie mogłem zapłacić kartą za winietkę a nie miałem euro - na szczęście rodacy mnie poratowali (a była 3 w nocy)
  • Jak wygląda sprawa powrotu z Chorwacji w sobotę rano lub niedziele. Kiedyś miąłem niedobre wspomnienia (18 godz. aby dotrzeć do granicy ze Słowenią). Jak to wygląda teraz? Jak było np. w ubiegłą sobotę do południa (planuję taki powrót).
  • Wracając w czasie weekendu (w tyg. nie ma problemu ) płacenie kartą na bramkach znacznie skraca czas , przed Zagrzebiem to może być nawet godzina w plecy .... więc lepiej ostatnie kuny wydać wcześniej
  • Witam.Wybieramy się do Chorwacji pod koniec sierpnia i chciałbym się dowiedzieć o trasę przez Chorwację od Węgierskiej strony(Balaton) Jakie ceny, bramki czy winietka,jaka trasa...Ceny na Słowacji i Węgrzech znam z ubiegłego roku,głównie interesuje mnie Chorwacja.
  • Witam, wiem, że można płacić za chorwacką autostradę także kartą debetową. Chciałam się dowiedzieć, czy taka operacja jest bezpieczna (np. czy na bramce podaje się kartę osobie przyjmującej opłaty i na chwilę znika ona z oczu, czy otrzymuje się wydruk, ile pobrano, itp.). Bardzo proszę o informacje, jak taka operacja przebiega. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie praktyczne wskazówki.
  • Czy jadąc do Chorwacji zapłacę za autostrady w krajach tranzytowych kartą czy trzeba mieć gotówkę danego kraju?
  • Moze niektorzy pomysla, ze banalne pytanie, ale bede wdzieczny tym ktorzy sie wypowiedza w temacie z wlasnego doswiadczenia. 1. Z tego co sie dowiedzialem to platnosci moge dokonywac zarowno karta bankomatowa, jak i kredytowa. W obu przypadkach wystepuje jakies podwojne przewalutowanie. Prawda? Czy moze lepiej posiadac tylko karte kredytowa? 2. Jak Wy zazwyczaj postepujecie? Wybieracie przed wyjazdem wieksza gotowke (euro) + kuny na bierzace wydatki, czy raczej glownie kartami placicie?
  • wybieram się pierwszy raz samochodem do Chorwacji i mam prośbe do forumowiczów o informację jaki jest koszt winiet 30 dniowych w Czechach, Austrii, Słoweni i Chorwacji. Może ktoś ma aktualne dane. I jeszcze jedno , jaki jest przybliżony koszt przejazdu autostradami w Austrii, Słowenii i Chorwacji (do Splitu). Ta informacja byłaby mi bardzo pomocna w celu oszacowania kosztów. Pozdrawiam wszystkich którzy już Chorwację odwiedzili.
  • Tak się złożyło,że w tym roku powrót przypadnie nam w sobotę. Czy spodziewać się korków, jakie macie doświadczenia w tej materii? Będzie to w sezonie. O której najlepiej wyjechać z Chorwacji , żeby dość sprawnie przejechać? / z Pagu, jeździmy przez Węgry i Słowację/. Dzięki z góry za pomoc.
  • plany na wakacje 2011 - CHORWACJA Witamy po wielu przemyśleniach tym roku zdecydujemy się na wyjazd do Chorwacji - okolice TUCEPI, DALMACJA Termin: okres wakacji, a konkretniej od początku lipca do połowy sierpnia. Milo będzie nam poznać osoby, które w tym czasie planują także pobyt w jednym z tych krajów, a jeszcze milej będzie poznać osoby, które szukają towarzyszy podróży do tego kraju. PARKA ZE śLĄSKA
  • zapytam raz jeszcze o coś, co może mieć znaczenie praktyczne dla tych, którzy jadą w najbliższym czasie do CRO ze wschodnich landów RP: jak aktualnie wygląda ciągłość hungarskiej autostrady na kierunku prowadzącym ze słowackich Koszyc do przejścia H-HR w Letenye/Gorican? Chodzi mi szczególnie o odcinki M7 i M0 w obrębie Budapesztu oraz pomiędzy Siofok a Nagykanizsą. Jak się płaci za przejaz: winieta czy bramki, czy system mieszany (słyszałem i takie rewelacje),jakie ceny wychodzą obec...
  • Witam. Czy jadąc do Chorwacji na niedzielę / początek w niedzielę i wyjazd także/ mogę spodziewać się korków ? Do tej pory jeździliśmy w środku tygodnia i było super . Wiem ,że jadąc na sobotę korki są nieuniknione , a jak jest z niedzielą. My zawsze jedziemy przez Słowację , Węgry na przejście w Letenye i dalej autostradą. Proszę o Wasze doświadczenia w tej materii. Dziękuję i pozdrawiam.
  • Jaką walutę do Chorwacji, najkorzystniej? Kupić w Polsce kuny czy euro. Jedziemy pierwszy raz.
  • Czy od przejścia granicznego w Sentlij przez Ljubljanę do miasta Koper dojadę tylko autostradą jak wygląda opłata za autostradę Czy na granicy wymienię Euro na Talary
  • jadąc przez Czechy i Austrię trzeba mieć winety? Czy może mogę zrobić opłatę przy bramkach wjazdowych na autostradę? Chcemy jechAć przez Czech i Austrię ale spowrotem już przez Węgry. Jaką formę płatność (chodzi o winiety) wybralibyście?
  • czy udalo sie moze komus przejechac przez slowenie bez wykupienia winiety jakie sa konsekwencje jej braku np podczas kontroli i czy wogole takie maja miejsce
  • Nie wiem czy mieliście z tym do czynienia ale ja się nabrałem na zaplanowane oszustwo. Przy zjeździe z autostrady na bramce pracownik pobrał inną kwotę niż powinien. Nie dostałem kwitka, a wyświetlacz ceny był odwrócony. Zawsze czekajcie na paragon, i zwróćcie uwage w jakiej walucie dostajecie resztę Opis i kilka zdjęć z tego jak oszustwo wygląda na stronie Oszustwa na autostradach w Chorwacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się