Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      bramkach

bramkach

(18 wyników)
    • Witam! Mam pytane. Czy znacie może jakeś włoskie darmowe bramki sms? A jaki to będzie operator: początek numeru:393298
    • Jak wyżej? Domyślam się ze na wjeździe biorę bilecik i przy zjeździe oddaje bilecik chodzi mi o system płacenia, rozliczenia. Czy siedzi tam jakaś osoba której płace czy jest tam automat który wydaje resztę??
    • słuchajcie, jak to wyglada po wstapieniu do UE na lotnisku w Rzymie czy teraz mam się kierować do bramki z napisem UE? a o co chodzi z tym ukł. z Szengen?tzn że i tak mamy obowiązek bycia kontrolowanym inaczej niż obywatele UE?
    • Czym mozna płacić za przejazdy włoskimi autostradami ??? Tylko gotówką czy mozna kartą. Jeżeli kartą to jakie sa honorowane czy tylko Visa i Masrecard czy też inne konkretnie chodzi mi o Maestro.
    • Czy w sobotę ok południa spodziewadz się korka przd bramkami na autostradzie jadąc od strony Udine?Czy można jakoś to objechać? Proszę o radę.
    • Jedziemy do Toskanii pierwszy raz. Mam pytanie jak wyglądają technicznie opłaty za austostradę. Czy na tym odcinku są ludki:-) w budkach czy automaty. Jeśli automat to na jakiej zasadzie to się odbywa i czy pieniądze muszą byc wyliczone czy automat resztę jednak wydaje. Będę wdzięczna za szczegółową instrukcję:-)Wiem ,że może to wydać się śmieszne,ale pierwszy raz jedziemy autem gdzie płaci się za autostradę.I jeszcze jedno ,gdzie kupić winietę na Austrię
    • na trasie w poblize wenecji strona viamichelin.com pokazuje mi ze zarowno w austrii jaka i we wloszech sa platne odcinki autostrady. Czy to sa takie bramki jak u nas na autostradach i placisz gotowka, czy w inny sposob? z gory dzieki z info!
    • Proszę o informacje gdzie należy podjechać na bramkach by płacić gotówką. Jest jakiś piktogram, czy nazwa / w języku włoskim/? Widziałem piktogram w postaci nazwy Telpass, ale to chyba nazwa karty??? Może ktoś mi wyjaśni by nie blokować pasa:)
    • jak w temacie, ile zapłacę za przejazd tym odcinkiem autostrady ?? Czy mogę płacić kartą kredytową ?? z góry dziękuje za odpowiedź
    • Witam Wszystkich!!! Po raz pierwszy wybieram się do Włoch na wakacje. Proszę o informację, w jaki sposób odbywa się obsługa przejeżdżających przez bramki na autostradach. Czy na każdych bramkach można płacić gotówką, czy też trzeba mieć karty VIACARD. Zastanawiam się, czy podczas wjazdu na autostradę otrzymuję bilet od osoby obsługującej, czy też bilet wydaje automat? Proszę mi odpowiedzieć, czy kodeks drogowy pozwala na poruszanie się pojazdem osobowym z oklejonymi tylnymi szyba...
    • mam pytanie jak w praktyce wyglada przejazd,czy sa bramki?i ja z oznaczeniami czy da sie bezproblemu przejechac..?i ile ew kosztuje przejazd ?
    • witam jade do wlch przez niemcy i austrie i czy za platne autostrady w austrii moge zaplacic jak bede przez nie przejezdzal czyli jakies bramki itp. czy musze u nas badz tam na miejscu kupic jakas winiete? jezeli tak to gdzie sie je kupuje? z gory dzieki
    • Witam. Jaka jest wysokość opłaty za przejazd autostradą od granicy z Austrią do Florencji???trzeba mieć przygotowane drobne czy jest możliwość płacenia banknotami??? Czy wystarzy zapłacic w jednej bramce, czy w drodze jest kilka bramek???? Serdecznie dziękuję za informacje.
    • Naprawdę budują. Sam widziałem. Trwają prace przy budowie węzłów na istniejącej autostradzie. Jest szansa, że koszmarne korki w Wenecji się skończą ! Może ktoś wie, kiedy mają zakończyć budowę ?
    • czy na autostradach mozna płacić banknotami?
    • Jadę w lipcu w okolice Savony, Liguria. Wjadę autostradą A2 od Austrii. Czy ktoś wie jakie koszty za przejazd autostradą we Włoszech na Ligurię.Dziękuję za informacje.
    • WITAM! NA POCZATKU SIERPNIA WYBIERAMY SIE Z GORZOWA WLKP. 2 OSOBÓWKAMI DO RZYMU I NA CALABRIE - REGGIO CALABRIA.. CZY KTO MÓGLBY DORADZIC MI JAKA DROGA NAJLEPIEJ DOJECHAC I ILE KOSZTUJA AUTOSTRADY DO RZYMU I DALEJ. MOZE OPLACA SIE OMINAC JAKIES PLATNE DROGI?ZA WSZYSTKIE UWAGI I OPINIE Z GÓRY DZIEKUJE ... I POZDRAWIAM
    • jak można rozliczyć się za jazde na autostradzie czy można dla wygody kupić jakąś karte z limitem,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się