brat

(41 wyników)
  • Na poczatku chcialam Was pozdrowic :-)Czytam to forum od jakiegos czasu i pomyslalam ze moze cos poradzicie i na moj problem.Jestem z facetem juz 6 lat.Zamierzamy sie pobrac.I nawet do niedawna nie wiedzialam ze mam problem...Kiedy poznalam Andrzeja, jego brat byl dzieciakiem.mial 13lat i bardzo przezyl ze Andrzej ma dziewczyne na powaznie.wlasciwie to juz wtedy to mnie powinno zaniepokoic.wciaz byl o niego zazdrosny,chcial wszedzie z nami wychodzic,czasami mnie obrazal kiedy nie...
  • Nie pisałam tu jeszcze, ale dziś zadzwoniła do mnie mama nie tak jak zwykle tylko z rana kiedy jeszcze spałam. Zdziwiłam się bo to nie jest normalne więc spytałam o co chodzi, no i mi opowiedziała. Wiem tylko tyle ile opowiedziała mi mama, bo mieszkamy daleko od siebie i widujemy się 2 - 3 razy w roku. Mój młodszy 19-to letni brat bardzo się zakochał, spotykał się z tą dziewczyną około roku. Był (a właściwie jest) tak zakochany, że świata poza nią nie widział. Ona wyjechała na s...
  • go kocham... Pisze na tym forum pierwszy i ostatni pewnie raz, ale już nie wiem z kim o tym porozmawiać. Kocham jego brata, znamy się już kilka ładnych lat, poznaliśmy się on był z kimś, ja zaczęłam się spotykać z jego bratem (nazwijmy X), teraz wydaje mi się że to szczeniackie zauroczenie, nawet nie miłość. X nie dorósł do związku, zachowuje się jak nieopowiedzialny gówniarz: kłamie, jara maryśke, rzucił studia i nic wżyciu nie robi, nie szanuje mnie, zdarzało mu się podnieść ręk...
  • Dziewczyny mam ogromny dylemat. Wiem ze moze to jest niemoralne, ale opowiem od poczatku. Jestem mlodą i wydawałoby się że szczęsliwą mężatką. Kocham swojego męża a on mnie. Wszystko było fajnie dopoki na horyzoncie nie pojawil sie brat bliźniak mojego męża. Jakiś czas temu wrócił z Niemiec gdzie pracował przez trzy lata na czarno. Na imieninach teściowej poznałam go w zasadzie lepiej, bo zadko przyjezdzał do domu. Ale wtedy coś we mnie pękło. Zaczęłam o nim ciągle marzyć nawet w...
  • Przyjechał z USA. Miałam nadzieję, że na trochę, ale sie okazało, że chce u nas zostać DWA miesiące. Bardzo go lubię, ale... kiedy wracam po pracy do domu i jest on, bo mój M. nie wrócił jeszcze ze swojej pracy, czuję się skrępowana. Nie mówiąc o tym, że nie mogę "latać" po mieszkaniu w samych gatkach :) On na razie nie za bardzo ma się gdzie podziać, chociaż móglby pojechać do swojej rodziny. I nie sprzata po sobie. gdyby był gosciem - gościem, to OK,może bym to przeżyła, ale 2 mies...
  • Dziewczyny nie wytrzymam muszę to napisać... Mój brachol jest zajebistym facetem ma 24 lata,jest bosko przystojny(az dziwnie,że tak piszę o swoim bracie)i inteligentnym(studiuje prawo jest jednym z lepszych studentów)ale chyba nigdy nie dorośnie do pewnych rzeczy.... dziewczyny nie wiem jak to jest możliwe ale on bzyka 2-3 dziewyny na jednej imprezie!Czaicie jaki z niego ruchacz??A my materialistkami-bez kitu! Byłam świadkiem jak na imprezie...podeszła do nas tzn.głownie do mojego ...
  • Bratowa ma swoja świadkową a moj brat chce zebym ja byla jego swiadkiem. Czy jest to mozliwe. Chodzi o slub koscielny.
  • Potrzebuję porady, bo nie wiem czy coś mogę zrobić czy nie. Moi kochani dziadkowie podarowali nam z mężem i dzidziusiem swoje mieszkanie i zamieszkali u mojej mamy w domu. Nikt na nikogo nie naciskał, wszyscy byli zadowoleni. Teraz jednak pojawiły się problemy. Z mamą mieszka mój brat, ma 25 lat, szuka pracy, pije, sprowadza panienki i nie ma za grosz szacunku dla starszych. Mocno doskwiera to dziadkom. Moja mama z kolei ma na punkcie synka hopla, nie zwróci mu uwagi, ma pretensje, że ...
  • Nie wiem dlazego to forum, moze dlatego, ze czytam was czesto ? Jesli chodzi o moje malzenstwo to balans wychodzi na plus, wiec nie chce tu konkretnie o tym pisac. Jednak chcialabym sie was poradzic, a moze bardziej poczytac wasze opinie na gnebiacy mnie ostatnimi czasy temat. Ciezko tak w skrocie nakreslic sytuacje, bo tak wyrwane z kontekstu moga byc nie bardzo zrozumiale. Jakos wstydze sie o tym porozmawiac z "realnymi" ludzmi ;) Niestety chodzi o pieniadze, a moze nie do konc...
  • ...siostry, prosto i otwarcie "kocham cię"? Pytam z czystej ciekawości bo trochę mnie to razi kiedy małżonek do swojej siostry zwraca się w ten sposób. Uprzedzając ewentualną krytykę, podkreślam iż po prostu ciekawią mnie stosunki waszych mężów z siostrami, bądź wasze z waszymi starszymi o kilka lat braćmi. Dzięki za odpowiedź. :)
  • Ja i On. Oboje 31 lat. 4 lata razem. W zasadzie wymogłam na nim decyzję o wspólnym zamieszkaniu. Jak już na to się zgadzał, to powiedział, że jedno mieszkanie wynajmiemy, a w drugim zamieszkamy. Pieniądze z wynajmu będą na wspólne wakacje. Plan mi się podobał. Na dniach ma się zrealizować. W moim mieszkaniu kończy się remont. Jakiś czas temu podczas jakiejś rozmowy na temat jego brata, powiedział mi, że zamieszka on w jego mieszkaniu. I ja oczywiście też uważam, ze to dobry pomy...
  • Witam!mam problem ktory nie daje mi spokoju i wymaga spojrzenia"z dystansu".Odkad pamietam,brat mojego meza byl lepiej traktowany we wszystkim,ten kochanszy(starszy o 7 lat) zawsze byl"pierwszy w kolejce"po wszystko:maz zawsze z boku,tylko sie przygladal jak brat dostawal,nie wykazywali zbytniego zainteresowania w stosunku do mojego meza,wyrzadzili mu ogromna krzywde na psychice, jestem naocznym swiadkiem tego wszystkiego(10 wspolnych lat,niejedna awantura,łzy)wszystko to wiem p...
  • Ciekawa jestem, jak u was wyglada Boze Narodzenie. Tzn. ile osob jest na Wigilii; czy co roku wigilia jest u tej samej rodziny czy sie zmieniacie; czy potrawy przygotowuje tylko jedna rodzina czy kazdy cos przynos; czy macie przybieranego "Mikolaja" czy raczej kladziecie prezenty pod choinka? Sa jakies wieksze roznice miedzy Wigilia w waszym domu rodzinnym a w rodzinie meza?
  • Mam ostatnio taki dylemat rodzinny i nie wiem co z tym fantem zrobić. Chodzi o mojego brata, jego narzeczoną i moją mamę. Problem polega na tym, że moja mama uważa, że narzeczona brata źle ją traktuje a raczej, że nie zależy jej na dobrych stosunkach z przyszłą teściową. Wywnioskowała to po kilku wizytach u mojego brata i jego narzeczonej (mieszkają w innym mieście). Za każdym razem kiedy tam jechała przywioziła coś dla nich do nowego mieszkania lub drobny upominek dla przyszłej synowe...
  • Może Wy mi coś doradzicie lub podpowiecie , bo już nie wiem co robić... Moja bratowa to chyba najokrutniejszy człowiek jakiego ja znam , uczepiła się mojej osoby i koniec , ciagle za mną łazi i obrzuca mnie obelgami , wyzywa od najgorszych typu :szmata , dziwka , ku...wa , śmieć i wiele , wiele innych . Ja staram się na to nie reagować , bo zauważyłam że dla niej bezrobotnej , która siedzi całymi dniami w domu , to wręcz rozrywka , rozzłościc mnie i wyzwac od najgorszych , ale ona już p...
  • Jesteśmy parą od prawie 6 lat. Po pół roku bycia razem (na odległość z krótkimi, acz częstymi wizytami)przeniosłam się na studia do miasta mojego chłopaka. Miałam zamieszkać w akademiku, ale w końcu zamieszkałam razem z moim chłopakiem w domu jego mamy. Od razu zaznaczę, że płaciłam jej co miesiąc jak za wynajmowany pokój, wcale nie ulgową stawkę, co pozwoliło mi czuć się psychicznie troszkę lepiej w tej dość krępującej dla mnie sytuacji. Stosunki między nami były bardzo dobre, mogę naw...
  • Choć, to co za chwile opiszę martwi mnie, piszę przede wszystkim w imieniu rodziny mojego męża. Sprawa wygląda tak: w jednym parterowym domku z dwoma osobnymi wejściami mieszkali tesciowa, syn z zoną i dziećmi, 19-letnia się córka i drugi brat mojego męża- alkoholik. Bracia są współwłaścicielami domu po babce, natomiast teściowej, jako,że jej mąż zmarł przed jej tesciową- włascielką domu-nie należy sie nic. Tak samo córce, która jest z drugiego, tez nie istniejącego związku. Wszys...
  • cześć, meżatką jestem od 3 lat, właściwie od samego początku naszej znajomości się różniliśmy. pochodzeniem(klasowym:)on miasto, ja wieś, podejściem do życia, do pracy itp. ale było ok. mieszkamy u teściów, jeszce z jedna rodzinka(brat męża). pracuje narazie tylko M, ja jestem z córeczka(od wrzesnia do p-la, ja do pracy), wiec caly czas jestesmy na tzw. dorobku, mój problem polega na tym,ze nie jestesmy u siebie i niewiadomo tak naprawde, kiedy bedziemy. moi rodzice mieszkaja ...
  • witajcie, Mam taki nietypowy problem, moze niekoniecznie na to forum. W sumie jednak tez o zwiazkach : ) Dzisiaj dzwoni do mnie moj mlodszy brat kompletnie zalamany. Jego najlepszy przyjaciel wyznal mu, ze jest homoseksualny. Co wiecej, jest zakochany w moim bracie i chce z nim byc. Brat nie jest homoseksualny. Podejrzewalam jakis chory zart, brat jednak twierdzi, ze jego przyjaciel niestety mowil to na serio, poza tym wczesniej juz mial pewne sygnaly. To jest taki najlepszy prz...
  • i czy ktos wie jak z tego wybrnac? Mam meza od ponad dwoch lat i niby wszytsko bylo ladnie i fajnie ale... on nie ma w ogole zaufania do mnie i przez to chce zlozyc wniosek rozwodowy.Dlaczego? Maz podejzewa mnie o zdrade,a raczej jest przekonany ,ze go zdradzam,jest tego tak pewien ,ze w ponidzialek chce zlozyc pozew rozwodowy,mowi,ze ma na to swiadkow i ze ktos nawet mnie widzial,zdradzajaca meza.Wspomne tylko,ze meza nigdy w zyciu nie zdradzilam,gdzie on przed malzenstwem mial pare ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się