brat

(85 wyników)
  • Moj brat,chlopak l.20,uczacy sie w technikum,ostatnia klasa,ja-siostra l.31.Chcialabym pomoc swojemu bratu(matki nie mamy,ojciec emeryt tez jakby go nie bylo).Moj brat jest bardzo leniwy.W tym roku ma zdawac mature a nie wiadomo czy zostanie dopuszczony,uczyc mu sie nie chce,ledwo,ledwo zalicza.Prosilam go tyle razy,ucz sie, to on nie,on woli isc z kolegami i stac "pod"klatką.Bardzo tez przytyl.Kiedys zapalony sportowiec,dzis siedzi przed kompem i wcina czipsy.mowilam mu chodz pobiegamy,to on...
  • Witam, chciałem opisać nasza sytuacje bo nie wiem co dalej robić! Sprawa wygląda tak że mieszkam w Anglii od sześciu lat i mam też od trzech lat tutaj partnerkę która pochodzi z Portugalii. (mamy po 28 lat) Mam młodszego brata który będzie miał 21 lat w tym roku, dwa lata temu zaliczył wpadkę z dziewczyną i natychmiast się pobrali (ona ma 18 teraz). Mieszkali u naszych rodziców a brat próbował pracować ale zawsze to jakoś się to źle kończyło, może nie miał cierpliwości albo samo zaparci...
  • Mam starszego od siebie brata o 2 lata, to nie tak dużo;] on czasem myśli jeszcze niedojrzale. od zawsze popadał w nieudane podboje miłosne, dobierał sobie dziwne dziewczyny, które nie chciały komunikować się z nikim poza nim. Raz jedną przywoził do domu i zachowywali się tak jakby była jego żoną, np.spali w jednym łóżku mimo że mama nie wyrażała na to zgody. Ja psychicznie nie mogłam jej znieść. W końcu doprowadziłam do tego aby się z nią rozszedł;] zawsze mieliśmy dobry kontakt, razem jeźdz...
  • Mój brat jest tylko rok młodszy ode mnie, w stosunku do mnie jest okropnie bezczelny, a ja nie daję sobie w kaszę dmuchać i odpowiadam mu chamstwem za chamstwo. Ale przechodząc do sedna sprawy, chodzi o to, że brat jest bardzo nieśmiały. Ma bardzo niską samoocenę, nie ma własnego zdania na żaden temat, w środowisku czuje się zagubiony i ogólnie boi się ludzi. W domu jest zupełnie inaczej: brat jest chamski w stosunku do mnie i do mamy, bezczelny, arogancki. Rodzice pogarszają sytuację traktuj...
  • W zasadzie nie wiem od czego i jak zacząć. Postaram się krótko przedstawic syt.: -my: ja i mój narzeczony, nasz syn ma 4 latka, razem od ponad 7 lat - prawie 18 letni syn narzeczonego (narzeczony-rozwodnik-absolutnie nie miałam wpływu na rozpad ich zwiazku(poznaliśmy się 4 lata później) - syn narzeczonego miał 7 lat kiedy ich małżenstwo sie rozsypało, eks-jak mogła utrudniała kontakty, wychowywała go w nienawiści do ojca - parę lat w zasadzie nie mieli kontaku -rok temu było pare spotkań...
  • Zapoznałam, zesfatałam moją przyjaciółkę ( rozwódka z dzieckiem) z moim bratem ciotecznym ( kawaler). Chciałam by ułożyli sobie życie. Przyjaciółka długo nie miała partnera na stałe, czuła się samotna ( podobnie brat). Spodobali się sobie. Są razem już pół roku. Minusem tego jest, iż owa przyjaciółka przestaje być już moją przyjaciółką bo nie ma czasu na jakiekolwiek spotkanie! Myślałam, że jak ich zesfatam to będziemy częsciej widywać się wszyscy razem, a tu nie widujemy się już ze 2 miesiąc...
  • Witam, Postaram się jak najkrócej, choć nie wiem czy tak się da. Mój brat jest ode mnie o 3 lata starszy. Nigdy nie mieliśmy dobrych kontaktów, wspólnych znajomych, wspólnych tematów nawet. Bo ja byłam córeczką tatusia, nigdy mnie tata nie uderzył, byłam jego oczkiem w głowie, natomiast brata traktował....tragicznie, bił go, poniżał. Mama więc broniła brata. Jak tata zmarł mieliśmy ja 14, brat 17 lat. Mama chciała bratu wynagrodzić te lata poniewierania, mnie odsunęła. Ja się dostosowałam,...
  • Brat ma 25 lat. Skończył tylko szkołę podstawową- nie chciał, mimo możliwości, dalej się uczyć. Trzy lata temu stracił stałą pracę przez swoje lenistwo i niewyparzony pysk. Od tej pory nie może znaleźć stałego zatrudnienia, chwyta się tylko prac dorywczych, załatwionych przez rodzinę, które zresztą po tygodniu traci.Często zmyśla rodzicom, że podejmuje pracę, a tak naprawdę wychodzi z domu, ale nie do pracy. Dokąd- nie wiadomo.Mieszka z rodzicami, jest w stosunku do nich agresywny. Nie przyj...
  • Witam, Potrzebuję Waszego obiektywnego spojrzenia na sytuację w jakiej się znalazłam. Zacznę od końca- może tak będzie łatwiej Mój młodszy o trzy lata brat (26 lat) wczoraj w nocy zadzwonił do mnie, z pytaniem czy może do mnie przyjechać zostawić ubrania. Na moje pytanie czy chodzi o pranie (czasem wpadał zrobić) powiedział, że został wyrzucony przez właścicielkę mieszkania u której mieszkał. Powiedziałam mu żeby przyjechał, że jest materac i może spać. Powiedział, że jeszcze zobaczy, bo t...
  • Witam, Otóż ma taki problem: Rok temu wynająłem kawalarkę razem z moim bratem. Umówiliśmy się że ja będę płacił 3/4 opłat a on 1/4 gdyż jeszcze nie pracy która pozwoliła by mu na płacenie większej ilości pieniędzy. Mieszkało by się z nim całkiem nieźle gdyby nie fakt, że mój brat potrafi być bardzo chamski. Sprawy związane z mieszkanie zazwyczaj zlewa, ja muszę umawiać się z właścicielem żeby zapłacić pieniądze, dokonywać napraw itd. Gdy mu o tym mówię zaczyna mnie obrażać. Dodatkowo zupełni...
  • Nie wiem jak sobie poradzic ze stresem jaki wywoluje u mnie kazde spotkanie z bratem meza i jego zona.Wyjdzmy od tego,ze jestem osoba wrazliwa i zestresowana.W przeszlosci leczylam depresje i teraz tez nie czuje sie najlepiej.Mieszkam za granica z daleka od rodziny i znajomych tez mam niewiele.Oprocz tego mam dwojke dzieci (8 msc i 2 lata) wiec prawie ciagle siedze w domu sama.Szwagier i jego zona raczej nie sa zlymi ludzmi.Chodzi o to,ze za duzo gadaja.Sa wychowani w innej kulturze.Dla nich ...
  • Mam 26letniego brata, który pracuje fizycznie (własna działalność). Mieszkamy obok siebie w zupełnie oddzielnych częściach domu, z tym że mieszka z nim nasz brat, który ma 22lata (też pracuje). Oboje zarabiają ciut ponad średnią krajową, nie mają stałych wysokich wydatków (dom jest wspólny). Od kilku lat mój brat pije, praktycznie codziennie jest wstawiony, w weekend obowiązkowo-nawalony. Do pracy nie chodzi pijany, pije wieczorami, jeśli nie z kumplami, to sam przed tv 1-2 piwka jest w stani...
  • Idą święta, a wraz z nimi odwieczny problem. Prezenty pod choinkę. Ja bardzo chętnie kupuję prezenty, miesiąc albo i wcześniej przed, szukam, myślę co komu może sprawić przyjemność, cieszy mnie potem radość w oczach rodziny. święta spędzamy u ojca który po smierci mamy parę lat temu jest sam. Mimo że nie jest tak jak za życia mamy, to staramy się żeby było jak najlepiej. Od ojca nie oczekuję żadnych cudów i tak sporo angażuje się w organizację tej wigilii, sam kupuje i smaży ryby. Wiadom...
  • Witam, pierwszy raz pisze na formum ale nie mam z kim podzielic sie swoimi myslami i chyba zalem. Moj brat dzis oznajmil mnie na g-gu ze mama dofinasuje mu polowe na kupno jemu mieszkania. I nic by nie bylo w tym zlego ale chodzi o to ze moja mama sprzedala mieszkanie w ktore bylo naszej trojki, poniewaz mieszkalismy bez ojca, poznej moja mama wyszla drugi raz za maz, a to mieszkanie wynajmowala przez kilka lat. zawsze myslalam, ze to jest naszej trojki majatek i ze kiedys wspolnie porozumie...
  • Jakie macie relacje z dziewczyną, stałą partnerką bądź dziewczyną brat???? Napiszcie prosze coś na ten temat, jak wam sie z nią układa- bo dla mnie to nowość.Czy stanowi dla was , zagrożenie, konkurencje, no jak to jest gdy nasz brat ma dziewczynę???!
  • brat-gej(12)

Dwa dni temu powiedzial mi o tym. Mama wiedziała od zawsze, ojciec od tygodnia. Ojciec jest konserwatywy,trawi tą wiadomośc,traktuje ja jako kolejny cios od losu. Kocham brata bardzo, jest swietnym,mądrym facetem, robiacym kariere, ale bardzo samotnym.Wyjezdza do innego miasta, bał się zostać i robic coming out. Chciałabym, aby ojciec, osoba, która jest dla nas autorytetem w wielu sprawach, zaakceptował to. Zeby nasza rodzina była szczęsliwa, jak dawniej. Powiedzcie, ze wszystk...
  • Witam, Mam 20 letniego brata-studenta, który z domu zrobił sobie hotel, a z rodziców obsługę. Wiadomo, że rodzice - zwłaszcza mama - muszę zaprzestać prania mu, prasowania, dokarmiania, ale brat zaraz uderza w ton, że się na nim mszczą i, że wypowiadają mu wojnę. Pewnie dobrze byłoby, żeby się wyprowadził, bo pozna życie (odpowiedzialność za płatności, za własne żywienie etc.) i mama nie musiała by się martwić jego późnymi powrotami czy nieodpowiedzialnymi zachowaniami, ale on...
  • jestem w pracy - nie odbieram zazwyczaj telefonów bo nie jest to tam dobrze widziane - ok 13 zauważam kilka nieodebranych z nr bez identyfikacji. po godzinie widzę, że nie odebrałam połączenia od brata. dzwonię - mówi mi, że właśnie spakował moją zaziębioną córcię i zabiera ją jakieś 150 km od domu do swojej dziewczyny. Jeszcze jest w domu, podczas mojej nieobecności córką- nieco ponad 2 lata opiekuje się moja mama. zatyka mnie zupełnie, później mówię, że nie ma prawa, że ma j...
  • Witam. Jak większość autorów postów i Ja też mam dylemat rodzinny i licze na waszą i eksperta pomoc i opinie. Postaram się pisać krótko i tresciwie jednak historia ta ma 10 lat i nie wiem na ile mi się to uda. 10 lat temu poznałam mojego męża, ma on dużą rodzinę, dwóch braci i dwie siostry, pochodzi ze wsi, duże gospodarstwo, on najstarszy syn w rodzinie miał jakoby to gospodarstwo przejać. Ja się w nim zakochałam nie dla gospodarstwa lecz dla samego niego, ale najbardziej zachwycała mnie j...
  • Chciałabym poprosić o radę. Mam brata starszego o 3 lata. Kilkanaście lat temu odziedziczyliśmy wspólnie mieszkanie po prababci. Jesteśmy właścicielami po 50%. Mieszkanie przez te kilkanaście lat wynajmowaliśmy, bo byliśmy paronastolatkami i mieszkaliśmy jeszcze w domu rodzinnym. Wyglądało to tak, że pieniędzmi dzieliliśmy się po połowie, ale wszelkie sprawy to ja musiałam załatwiać, bo mój brat po prostu tego nie robił (mówił, że zrobi, ale nie robił, czyli stosował bierny opór)....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się