-
Zastanawiam sie nad takimi studiami, sa roczne i niedrogie ,no i daja dodatkowe kwalifikacje,ale czy jest zapotrzebowanie na HRowca teraz w UK?
Z checia poczytam konstruktywne uwagi. Pozdrawiam:)
-
Witam wszystkich serdecznie,do tej pory nie mialam okazji pisac,ale namietnie
czytalam wszelakie fora polonijne,bardzo tu u was fajnie,szkoda ze kilka lat
temu nie bylo czegos takiego:-)
wiem, ze tak nie mozna zasmiecac,ale niestety w wyszukiwarce nie moglam nic
znalesc na ten temat,wiec..
przyjechalismy z mezem do UK w 96 r,najpierw byla szkola,no i oczywiscie 3
lata wizy studenckiej,nastepnie w 2001 roku zalozylismy z mezem dzialalnosc
(budowlanka)i wtedy przyznano nam business ...
-
Cale dotychczasowe zycie pragnelam byc na swoim- czyli prowadzic wlasna firme. Na przestrzeni lat probowalam chyba wszystkiego, no no nie doslownie:-) ale naprawde zajmowalam sie roznymi dziwnymi rzeczami. Wszystko jednak szybko konczylam bo albo zbyt pracochlonne, albo nie spelnia jakis tam wymogow, albo wymaga duzych nakladow finans, lub przeliczalam sie z wlasnymi mozliwisciami. Nie wazne.
Teraz stwieedzilam, ze siedzac z dzieckiem w domu i tak nie nam duzo mozliwosci wiec zabralam sie...
-
Powiedzmy, że jest rodzina, która ubiega się o council house i przysługuje jej jakaś konkretna liczba sypialni wynikająca z ilości/płci/wieku członków rodziny.
(I powiedzmy, że szanse na otrzymanie tegoż lokum są ogromne, tzn. w najblizszej dziesięciolatce byc może:)
Powiedzmy, że jeden z członków rodziny, a konkretnie rodzic:), zakłada działalność gospodarczą, która wiąże się z utrzymywaniem małego biura/warsztatu.
Czy w takim wypadku można ubiegać się o dom z jedną sypialnią więcej?
(T...
-
Mam pytanie,może ktoś wie coś na ten temat.Jestem na urlopie macierzyńskim i
wracam do pracy 1 grudnia.Mój mąż pracuje w tej samej firmie.Oboje chodziliśmy
na tą samą zmianę-18 do 2 30.Z przyczyn naturalnych nie mogę wrócić na to samo
stanowisko bo nie mamy z kim zostawić córki.Chcę więc wrócić na inną zmianę
np.6 rano-najbardziej odpowiednia.Lecz mój pracodawca powiedział że nie mają
dla mnie wolnego stanowiska i muszę wrócić tylko i wyłącznie na 18.Ale to
niemożliwe.Nie stać mnie na t...
-
potrzebuje pomocy...
probuje wypelnic self assessment form, myslalam ze bedzie mi latwiej.
Mam kilka pytan:
- czy jak kupuje materialy/towar on-line to caly ten koszt moge wrzucic jako koszt materialow, czy musze rozbic na materialy i koyszty wyslylki? Jesli musze to rozbic, to w co wrzucic te koszty wysylki?
- czym sa koszty opakowan do produktow ktore sprzedaje?
- gdzie umiescic koszt wyposazenia zakupionego do produkcji np. maszyny do szycia? czy to jest moze "Tax allowances for ve...