Forum Czas Wolny, Hobby Samoloty
ZMIEŃ
      business

business

(12 wyniki)
    • Pracuję w światowym koncernie o bardzo wysokiej kulturze korporacyjnej, podróżuję służbowo za granicę średnio 25 razy w roku. Mamy nakaz latania economy, business możliwy tylko w wyjątkowych sytuacjach; znam w mojej firmie przypadki utraty premii za latanie businessem jako „breach of corporate travel policy”. Oczywiście boleję nad tym bardzo, bo chyba w tym roku stracę mojego Senatora, wylatanego w czasach gdy polityka firmy nie była jeszcze taka rygorystyczna. Ale zas...
    • Witam. Miałem dzisiaj okazję porównać w/w klasę w nast.liniach :Malaysian Airlines (747), Singapore Airlines (747), Cathay Pacific (A330) i Virgin Atlantic (A340). Zdecydowanie najlepsze wrażenie zrobiła na mnie ta klasa w Malaysian, byłem nieco zawiedziony Singapore, a w Cathay zdziwiony rozmiarem foteli (w porównianiu z Malaysian-ciasne). Natomiast z pewnością najbardziej oryginalny układ posiada Virgin Atlantic. Pzdr.wszystkich zainteresowanych. Bartek.
    • Po blisko rocznej przerwie "wylądowałem" w klasie business, bo nie było dostępnej taryfy ekonomicznej (ach te oszczędności). Był to lot do Paryża na pokładzie LOT. Stwierdziłem, że standard business coraz bardziej spada i upodabnia się do klasy ekonomicznej. Znikło podawanie napojów przed startem. Czasopisma kolorowe (typu Wprost czy Polityka) mają teraz okładkę "proszę nie wynosić z samolotu". Bilet za 1200 USD, a oszczędzają na Wprost za 1 USD. Żenada. Inna ciekawa sprawa, że b...
    • jak sie przeleciec ta klasa nie kupujac na nia biletu?jakies pomysly??
    • a tak cieszyliście się że Airbus odda później
    • Lata sobie taki samolocik na nasze lotnisko w barwach AirEuropa. Widziałem, bardzo fajowy jest. Dlaczego linia używa samolotu w założeniu dyspozycyjnego a nie normalnego 737? Pozdrawiam
    • Witam wszystkich Dawno porzadnej wojny na forum nie bylo, wiec pozwole sobie rozpoczac dosyc kontrowersyjny temat :-) Wyobrazmy sobie nastepujaca sytuacje. Pazaser A siedzi przed pasazerem B. Rzecz sie dzieje w klasie ekonomicznej, na dlugiej trasie. Czy: a) pasazer B ma prawo wymagac zeby A trzymal swoje oparcie w pozycji pionowej (zeby mu nie wlazil w jego przestrzen) ? b) pasazer A ma prawo odchylic swoje oparcie jak tylko kapitan na to pozwoli (bo za takie siedzenie zaplaci...
    • co dalej ...
    • The Top 17 Signs Your Airline Attendant is About Ready to Retire 17> Always grumbling about how things were much simpler when Orville and Wilbur ran the business. 16> For your meal, asks, "Ya want the white crap or the yellow crap?" 15> When pointing to the emergency exits, uses nothin' but her middle finger. 14> Occasionally tries to prop-start a 747. 13> Insists on showing you pictures of her prom date with Bob Dole. 12> Loudly refers to pil...
    • Kiedyś był tu wątek o nowej kampanii reklamowej LOT-u. Poniżej jeden z jej przykładów - reklama z pierwszej strony dodatku Business w niedzielnym wydaniu Irish Times. Reklama jak reklama, ale ciekawe, że LOT kieruje ją do klientów biznesowych (i jak twierdzi tak układał program), a nie do turystów. "New direct connection! Dublin to Poland and back in a day. It's the business. When you need to do business in the heart of Europe, fly LOT Polish Airlines. With our modern fleet, flying ...
    • W dzisiejszym wydaniu Pulsu Biznesu ukazal sie artykul, ktory skopiowalam. Przeczytajcie. Linie nie dbają o pasażerów 21.08, Puls Biznesu Najnowszy raport brytyjskiego urzędu konsumentów ds. transportu lotniczego (AUC) pokazuje, że pasażerowie mają wiele zarzutów wobec linii lotniczych. I to nie tylko niskobudżetowych, ale też tradycyjnych potentatów, jak British Airways czy Air France. Opóźnienia, zagubiony bagaż, odwołane loty i problemy z biletami - to najczęstsze skargi ...
    • kiedy na Okeciu otworzą lounge wyłącznie dla Senatorów? W czasach Qualiflyera był taki, a teraz trzeba mieszać się zwykłą biznesową hołotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się