business

(9 wyników)
  • Co sądzicie o in company, market leaderze i czy zna ktoś business result? A może znacie jakieś inne fajne podręczniki biznesowe? In company wiem, że jest popularne jest bardzo "miękkie" a leader wydaje mi się nudnawy no ale może nie mam racji. Ostatnio wpadł mi w ręce result i wydaje się ciekawy. A wasze hity?
  • Czy warto, waszym zdaniem, zrobić podylomówkę z angielskiego biznesowego? Czy jest to marnowanie kasy? uczę przede wszystkim maturzystów i dzieciaki, ale chciałabym rozszerzyć swoją działalność na firmy i zajęcia indywidualne z elementami biznesowymi (mam obecnie kilku dorosłych indywidualnie i w parach, ale raczej jest to ogólny angielski). Widzę tu dla siebie pole do popisu, bo raczej angielskiego biznesowego lub z elementami tegoż w mojej okolicy nikt nie uczy (małe miasto). podyplom...
  • Czy czytaliście kiedyś książki z serii How to teach..... Zastanawiam się czy warto kupić tę: www.handbook.pl/index.php? p12052,how-to-teach-business-english Czy polecacie może coś innego? Przy okazji, który podręcznik do BE lubicie najbardziej? Czy używacie tego samego (z tej samej serii) na różnych poziomach zaawansowania, czy innych? Pozdrawiam
  • Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie- czy trzeba mieć jakieś szczególne kwalifikacje, kursy, certyfikaty, egzaminy? Czy własna wiedza w tym zakresie czerpana z różnych źródeł wystarcza? Będę wdzięczna za pomoc w tym temacie, studiując forum widzę, że jest tu wiele osób uczących Business English. Pozdrawiam:-)
  • czy macie jakies pomysly na demo lesson dla grupy pre-int. z zakresu business engl? na półtorej H...wszystkie podr biznesowe mam na poziomie upper;/
  • ... po English File Upper-Intermediate. Podrecznik ma byc na zajecia indywidualne, z mloda, ambitna dziewczyna. Zalezy mi aby ksiazka byla przyjemna, nie za trudna, ale jednoczesnie wprowadzala elementy jezyka biznesowego. Z czego Wam sie dobrze uczy?
  • korepetycje i tłumaczenia.także "jęzor" prawniczy.
  • Czy moge poprosic o kilka uwag jak przygotowac uczniow to tego egzaminu? Oprocz robienia testow oczywiscie :) Jakich ksiazek uzywacie?
  • Mam dylemat i dlatego zwracam się do starszych kolegów i koleżanek po fachu: czy myslicie, że w Polsce bardziej "przyszłościowe" będzie nauczanie dzieci czy dorosłych. Miałam okazję zakosztować jednego i drugiego, i naprawdę nie umiem powiedzieć co odpowiada mi bardziej. Z dziećmi oczywiście jest zabawniej, większa satysfakcja, poczucie, że robię coś ważnego ale boje się, ze może mi się to za jakiś czas znudzić i będę starą, poddenerwowaną nauczycielką wycinającą materiały z kolor...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się