Gość: Ancymonek IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:23 Pyszna sałatka.Co prawda użyłam gotowego sosu Knorra,ale myślę że w niczym nie ustępował robionemu.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babette Sałatka nicejska IP: *.toya.net.pl 25.08.06, 19:39 Pyszna, chociaż dla mnie trochę za dużo cebuli; zamiast dwóch zwykłych daję jedną cukrową lub sparzoną, wtedy ma delikatniejszy smak. I polewam dwukrotnie większą ilością sosu wingret. Wspaniała! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Sałatka nicejska 25.08.06, 20:46 Mam pytanie odnośnie cebuli. Sparzasz już pokrojona czy jak jeszcze jest w całosci? Przepraszam za głupie pytanie, ale ostatnio rezygnuję z pysznych sałatek ze wzgledu na ostrość cebuli. A sałatka nicejska pyszna i bardzo pożywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: Sałatka nicejska IP: *.toya.net.pl 25.08.06, 21:03 Cebulę parzę już pokrojoną, na sitku. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: Sałatka nicejska IP: *.softlab.gda.pl 25.08.06, 21:12 Spróbuj cebulę cukrową, jest znacznie łagodniejsza w smaku. U mnie np. w klasycznej polskiej sałatce warzywnej cebula powoduje zgagę, natomiast biała cukrowa cebula nie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Sałatka nicejska 25.08.06, 21:34 Ale miałam problem z jej kupieniem. Już mam, ale warto wiedzieć na przyszłosc jak postąpić z taką zwykłą. Ta sierpniowa jest strasznie ostra. Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: Sałatka nicejska 25.08.06, 22:45 nicejska z ziemniakami? Cos mi nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_klara Re: Sałatka nicejska 03.11.07, 02:04 co do cebuli, polecam taki sposob postępowania: poszatkować na cieniutkie plasterki przy pomocy szatkownicy, a potem namoczyć w zwykłej zimnej wodzie (ewentualnie ciepłej, jeśli chcemy szybciej) na ok. pół godziny; potem dobrze odsączyć i używać z tak przygotowanej cebulki robię sałatki nawet bez żadnych innych dodatków warzywnych, tylko np polać sosem sojowym, posypać sezamem albo, jeśli ktoś ma dostęp i lubi, jedną dużą śliwkę kiszoną japońską? umeboshi, posiekać, wymieszać z sosem sojowym, wymieszać z cebulką, pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sałatka nicejska IP: *.fbx.proxad.net 04.11.07, 15:14 saladke nicejska we francji je sie najczesciej bez cebuli wiec nie musisz z niej rezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol13 Sałatka nicejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 15:35 Myślę , że jest pyszna! Już z wyglądu to mi mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Sałatka nicejska IP: 193.108.194.* 12.04.07, 10:56 nie wiem, nie jadłam, ale jak jest tak wspaiała jak Nicea to wartą się nią delektować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala P. Sałatka nicejska IP: *.gdynia.mm.pl 07.07.07, 19:07 Przepyszna sałatka, zadowoli każdego. Cebulę rzeczywiście trzeba spażyć. Polecammmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprys63 Sałatka nicejska 28.07.07, 16:09 Czesto te salatke podaje sie z ugotowana, zielona fasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sałatka nicejska Sałatka nicejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:22 Zamiast jasnej cebuli można dodać czerwoną jest słodka i delikatna polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicol Sałatka nicejska (Francja) IP: 188.33.151.* 18.09.09, 22:11 /to nie jest przepis na prawdziwa nicejska salate ,jem czessto we francji Odpowiedz Link Zgłoś