chory

(77 wyników)
  • i odkładam decyzję z dnia na dzień... jest coraz gorzej, cukrzyca wyniszczyła organizm, pies nie widzi, sika w domu, pije po 5 misek wody dziennie, od wczoraj wymiotuje, ledwo na nogach stoi ale stoi... do misek trafia jak pukamy w nie i słyszy gdzie są... Wet twierdzi że niema sensu zwiększać już dawki insuliny bo lepiej już nie będzie i niema co ukrywać... pies nadaje się tylko do uśpienia ale niestety decyzja żeby zawieźć chodzącego psa jest trudna, byłoby nam łatwiej gdyby położyła...
  • Moj pies ma 11 lat ostatnio dluzej spi wiekszosc dnia spi jak maly dzidzius pomocy:(co to moze byc?jest pewnie bardzo chory dlaczego maxiu:(
  • Mam chorego żółwia, noc nie je, wyglada jakby kaszlał - lecznice weterynaryjne do jakich dzwoniłam mówią, że nie zajmują się gadami - jak szukać weterynarza od gadów? Może ktoś zna takiego? Mieszkam na Śląsku (okolice Katowic).
  • Pisze w imieniu kolegi. Kot mojego kolegi ma 12 lat, jest wysterylizowany. Od jakiegos czasu strasznie schudl oraz ma klopoty z chodzeniem (rozjezdzaja mu sie tylne lapki). Badanie krwi wykazalo cukrzyce. Badania moczu nie zrobiono bo kot nie chcial sie zalatwic. Po tygodniu podawania insuliny zawartosc cukru troche spadla. Ale teraz znowu sie podniosla. Kot duzo je i duzo pije ale nie przybiera na wadze dalej jest strasznie chudy. Lapy bez zmnian tzn. dalej sie rozjezdzaja. A d...
  • piesek ma 2.5 tygodnia, ma spore kłopoty z oddychaniem (charczy), bardzo mało je i zachowuje sie jakby było mu zimno. co mu jest??? ************ "Jest jeden sposób, by skupić na moment uwagę wszystkich na sobie, tak żeby rzeczywiście o tobie pomyśleli... nieodwracalny niestety. Ceną za moment chwały jest śmierć..."
  • Witam, mamy chorego psa, wielu lekarzy badało go i diagnozowało , niestety bez skutku. Kepik zaczął chorować rok temu (wypadała mu sierść wokoło szyi). Zeskrobina ze skóry wskazywała na grzyba Candida alba. Lekarz podawał psu sterydy, nic sie ze skórą nie zmieniło, ale doszedł napadowy kaszel, zaciąganie nosem, ataki duszności i wyciek z nosa ropnej wydzieliny (raz zielona, raz bialawa, gęsta i obfita). Po kuracjach różnymi antybiotykami, ktore nie pomagały, w końcu udało się ust...
  • co mu jest. Postaram sie skladnie napisac co sie dzieje, ale to bedzie bardzo trudne. Pies (jamnik dlugowlosy) nalezy do mojej mamy i siostry, na codzien nie mieszka ze mna ale bardzo czesto u mnie bywa. Mieszkamy w UK, w zeszla srode mama z siostra wyjechaly na kilka dni do Polski. W czwartek pies byl OK, czul sie dobrze, jadl normalnie. W czwartek wieczorem zwymiotowal 2 razy. Zaniepokoilam sie, ale myslalam ze nic mu nie jest. Od tej pory przestal jesc, pil tylko wode, ktora ...
  • Mam pod opieka pare mlodych kanarkow. Samiczka 2 razy zniosla jajko, ktore potem rozbila. Potem stala sie osowiala, myslalam, ze moglo byc to spowodowane przeciagiem. Bylam z nia u weterynarza, dostala antybiotyk (Vitaform) i po kilku dniach wydobrzala. Spowrotem wpuscilam ja do samczyka i wrocilam do starej diety (czyli gotowy pokarm, pokarm jajeczny, zielenina). Niestety samiczka znow mi zachorowala :( Jest osowiala, natomiast dzis zauwazylam, ze miala przyklejony kal do kloaki (zrobil jej...
  • Kupiłam niedawno psa (yorkshire), po przyjeżdzie z nim do domu zauważyłam dziwne zachowanie jak na szczeniaczka. Był smutny, nie chciał bawić się ani jeść i pić. Następnego dnie udaliśmy się do weterynarza. po tygodniowym leczeniu (kroplówki, zastrzyki) pies padł. Bardzo proszę o radę, czy w związku z tym mam jakieś prawa do ubiegania się o częściowy zwrot pieniędzy od hodowcy? Gdzie mogę znależć informacje na temat moich praw? Czy to prawda, że wciągu 2 tygodni, jeśli nowo zakupi...
  • mój piesek ma ok 4 lata, wzięłam go ze schroniska jak miał ok 1,5 roku. Kilka dni temu zauważyłam że w uszach ma strupki z krwi i skóra się trochę tam jakby łuszczy. Dziś z przerażeniem zobaczyłam łysą plamkę na łokciu przedniej łapy. Dodam jeszcze że z zachowania się nie zmienił, je normalnie i się bawi. Mam tez drugiego psa i 2 koty i się boję że to zaraźliwe może być;-( Proszę o rady, czy mogę mu jakoś pomóc i czy to groźne??? Ile będzie kosztować leczenie?? Dziękuję za odpowiedzi
  • Nie wiem co robić:( Mamy 9 -letniego boksera. Jakiś czas temu zauważyliśmy że sika krwią. Chodziliśmy po weterynarzach, nikt nie wiedział co mu jest. W końcu trafiliśmy do kliniki gdzie zrobili mu wszystkie możliwe badania i okazało się że pies ma nowotwór wątroby, płuc... ogolnie w środku jest jedna wielka tragedia. Pies się czesto krztusi, pluje śliną, cięzko oddycha. To wszystko tak szybko się dzieje że nie mieści mi się to w głowie:( Ale poza tym krztuszeniem się wszystko było w porządku,...
  • Mam pytanie bo już nie wiemy co robić a na forum częstymi gośćmi są weterynarze. W okolicach Białobrzeg radomskich w lesie, konkretnie w miejscowości Jasionna koczuje chory (prawdopodobnie świerzb) pies, mimo licznych interwencji w TOZ, gminie (pierwsza interwencja 18.05.09) nadal tam jest, juz nie wiem co mozna jeszcze zrobić. Powiem szczerze na TOZ-ie się bardzo zawiodłam, klasyczna spychologia, zbywają mnie i piszą żeby dzwonić do urzędu gminy. : (((((
  • Tydzień temu mój pies został pogryziony przez jakiegoś wilczura. Początkowo wrócił do domu sam, na drugi dzień było gorzej. od poniedziałku miał sparaliżowane tylne łapki iogon, dostawał antybiotyki, kroplówki,nie jadł, nie pił. Od środy ma sparaliżowane także przednie łapy, leki nie pomagają, pies leży. Wiem, że ciężko go zdiagnozować tak na odległość, ale jestem zrozpaczona, bo weterynar (początkowo twierdził, że to dyskopatia, teraz nie ma pojęcia,co psu dolega) stwierdził, że pieska...
  • Man 10-cio letnia sukę nowofundlanda.Po powrocie do domu zastałam sukę stojącą z cieknącą gęstą śliną z pyska. Wyglądała kiepsko. Wypełzłyśmy na chwilkę na spacerek. Zrobiła siusiu i grubsze. Nie szła tylko prawie pełzła. Po powrocie do domu połozyła się i była prawie bez kontaktu. Zmierzyłam temperaturę. 40,8C. Ponieważ jestem sama, nie mam samochodu konsultowałam się telefonicznie z wetem i ustaliliśmy że to babeszja. Dostała leki p.goraczkowe, antybiotyk, steryd. Po 2 godzinach Imizo...
  • Dziś zauważyłam u mojego psa krwiomocz- widać, że się piesek męczy co kilka minut próbuje się wysikać lecz sika tylko po kilka kropel krwi, z godziny na godzinę jest coraz gorzej stał się apatyczny, nie pije nie je, ma problemy z równowagą, zrobienie kilku kroków stwarza mu ogromny problem. Nigdy przedtem nie chorował, był wesołym psem i nie miał żadnych wypadków. Nie wiem jak mu pomóc do jutra (wizyty wet.). Dodam, że jest to pies mieszaniec minaturka w wieku 12 lat.
  • Witam, Dziś u mojej ukochanej suni weterynarz stwierdził babeszjozę. Gdy dowiedziała się o tym pediatra naszego 6-miesięcznego synka, stwierdziła że psa należy uśpić, bo "stwarza zagrożenie dla dziecka". Chciałabym zapytać, czy są jakiekolwiek powody by izolować dziecka od psa? Dodam, że rokowania jeśli chodzi o naszą sunię są pozytywne, choć nie chcę zapeszać.
  • --Mamy bardzo poważnie chorego owczarka niemieckiego.Jest to 7 miesięczny długowłosy wspaniały owczarek. Od prawie dwóch tygodni nic nie jej i bardzo mało pije. Jeździmy z nim po lekarzach dostaje zastrzyki i nic to nie daje. W/g lekarzy jest bardzo poważnie zatruty jekimiś toksynami /mieszkamy na wsi /, a oprócz tego ma zanik arytmi serca. Czy ktoś z Państwa spotkał sie z takim beznadziejnym przypadkiem, czy jest szansa na jego uratowanie. Robert
  • Witam ! Mam kotkę znajdę od dwóch miesięcy. Po tym jak ją znalazłam ( a właściwie ona mnie ) została odrobaczona tabletką. Po około półtora tygodnia zaczęła wymiotować różowym przeźroczystym płynem bądź spienioną śliną. Zwymiotowała tasiemca. Tego samego dnia dostała zastrzyk na odrobaczenie. Doszła do siebie , przestała wymiotować. Po około 2 tygodniach znowu sytuacja się powtórzyła ( wymioty ). Przy badaniu stwierdzono dużą bolesność nerek. Dostała antybiotyk, wymioty nie mijały...
  • chory kot(26)

Witam. Otoz od prawie dwoch miesiecy moj kot jest chory. Zaczelo sie od tego ze mial pchly i wtarlem mu preparat w siersc na karku ktory kupilem w sklepie zoologicznym. Jakies pare dni po tym kot dostaw wymiotow, z czasem zaczal coraz mniej jesc wiec poszedlem do weterynarza z nim. Dostal zastrzyki, bo lekarz stwierdzil ze jest podtruty tym preparatem. Nic niestety nie pomoglo, kot nie chcial nadal jesc. Kolejna wizyta - pobranie krwi. Weterynarz stwierdzil ze moga byc rownierz robaki -...
  • Witam, w piątek ktoś podrzucił mi na działce małego szczeniaka w fatalnym stanie. Strasznie śmierdział i chyba żył w chlewie( oblepiony wiadomo czym). Był wychudzony i przemarźnięty. Pies ma na łapkach nosku i troche na grzbiecie łyse plamy i lekko zaczerwienione miejsca. Byłam u weterynarza stwierdził że to nicienie (z brudu i zaniedbania). Dodam, że piesek jest bardzo żwawy ma apetyt i tylko te objawy świadczą o tym, że coś mu jest. Mam pytanie jak wygląda prawidłowe leczeni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się