cukier

(3 wyniki)
  • Za dwa tygodnie mam badanie cukru i insuliny z obciazeniem (krzywa cukrowa). Biore 500mg metforminy dziennie. Moje pytanie: na ile dni przed badaniem powinnam odstawic metformine, zeby nie miala wplywu na wynik badania? Nie wiem, jak dlugo ona dziala. Bede wdzeiczna za odpowiedz od kogos, kto sam jest leczony metformina i ma doswiadczenie, takze w robieniu badan. Z gory dziekuje!
  • Hej, pisze w nowym watku, bo stary chyba juz za dlugi i nikt pewnie nie czyta. Robilam ostatnio badanie krwi na cukier i insuline z obciazeniem. Oto co mi wyszlo: Cukier: 84-177-87 Insulina: 5,6 - 39,1 - 12,7 Od prawie 3 miesiecy biore metformine a wyniki cukru sie nie poprawily, a nawet pogorszyly (na czczo i 2 godziny po obciazeniu jest ok, godzine po za wysoko - juz przy 169 dostalam metformine a tu wynik podskoczyl nawet) A co do insuliny: nie moge znalezc w necie norm a na wy...
  • Czy samo badanie TSH (1,030- czyli prawidłowe) wyklucza całkowicie choroby tarczycy? Z testu wychodzi 24 - poza typowymi objawami mam do tego ogromne pragnienie- muszę ciągle mieć coś do picia przy sobie - cukier w normie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się