Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      cukier

cukier

(40 wyników)
    • Te ciastka moze nie wygladaja wystrzalowo, ale sa najpyszniejsze na swiecie!!! Sprobujcie sami...
    • Zasypałam już w słojach pigwę cukrem. W jednym słoju 2kg pigwy 1,20kg cukjru. W drugim słoju 1,5kg pigwy 1 kg cukru. Jest tyle przepisów że już nie wiem co dalej mam robić. Zaznaczam że nalewkę robię pierwszy raz. Może ktoś mi doradzić co mam dalej robić. Ta pigwa z cukrem już stoi 2dni. Mam już 1l spirytusu. Proszę o rady. Z góry wielkie dzięki.
    • Czy po ubiciu oleju z cukrem powstaje u was, tak jak na filmie, biała maź? U mnie niestety nie :-(
    • Ktoś może wie, czym można zastąpić np. masło/margarynę podczas pieczenia ciasta? A cukier? A inne niezdrowe składniki, których jest w przepisach zatrzęsienie?
    • Ad. konfitura z cebuli: 6 cebul i... 3 szklanki cukru i 3 szklanki octu??? Chyba chodzi o łyżki, z podanych proporcji konfitura nie wyjdzie. Ad. marynowane pomidory: ile to będzie 1 wody? :-S Ludzie, trochę staranności.
    • Przy robieniu nalewek nigdy nie powinno zalewać się owoców spirytusem ,owoce najpierw powinny puścić sok po zasypaniu ich cukrem.
    • byłoby dobrze jak by ktoś podał ile tego cukru potrzeba i ile rodzynek. pozdrawiam
    • Wczoraj upiekam ta szarlotke po raz pierwszy, wyszla cudowna, juz dzis tylko okruszki po niej zostaly:D, nastepnym razem dodam mniej cukru i wiecej cynamonu :), cudo, polecam
    • podaj wage tycg skladnikow pizza wyglada znakomicie.
    • Pyszny Senik Zosi Podzielę się z wami przepisem, które znalazłam na opakowaniu sera Mleczgal. Sernik łatwy do zrobienia i przepyszny. ciasto: 1,5 szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,25 kg masła lub margaryny, 2 całe jajka, 0,5 szkl. cukru masa serowa: 1 kg serka półtłustego homogenizowanego (ja miałam Mleczgal), 3 całe jajka, 0,3 szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 puszka brzoskwiń pokrojonych w kostkę kruszonka: 2 paczki wiórków kokosocyh, 1/2 szklanki cukr...
    • Hm, w zasadzie tylko jajka albo produkty mleczne - "bardzo urozmaicone" i "wybitnie odpowiednie" dla osób z żołądkiem wrażliwym na działanie białka mleka i jego pochodnych. Jak zwykle - jeśli ma być zdrowo i dietetycznie, to tylko chudy twaróg przez 7 dni w tygodniu, 30 dni na miesiąc itp....
    • a co z octem winnym i cukrem?? jakoś nie pofatygowano się zeby opisać całośc przepisu:((((((((
    • co to znaczy " 1 opakowanie cukru pudru" ? Pół kilograma ?! Bardzo nieprecyzyjny przepis, a szkoda, bo miałam ochotę wypróbować go,ale się boję !
    • MMMMMMMMMMM. . . i oto chodi
    • crème brûlée flambée
    • potrzebuje przepisu na udany biszkopt - bardzo pilne -pozdrawiam Julita
    • Podobała mi się wypowiedź Pani Pakulnis. Normalna, sympatyczna kobieta! Natomiast rozczarował mnie tym razem kącik Pana Kościuszki - bułki na zdjęciu, wbrew przepisowi, nie były nasączone sosem. Co nasuwa mi podejrzenie, że przepis jest zwyczajnie zły - zresztą nie wyobrżam sobie podgrzewania bułki w sosie w innym celu, niż zagęszczenie tegoż!
    • pyszneeeee. i niestety bardzo kaloryczne :]
    • ta konfitura jes genialna do herbatki-daje wspanialy aromat i smak,a platki rozy rozwijaja siew naparze herbaty-cud miód:)
    • I wszystko na słodko? To ja dziękuję za takie przepisy. Nie mam kasy aby potem latać po dentystach czy dietetykach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się