czysta

(3 wyniki)
  • Mam 56 lat. Poszłam dzisiaj do Poradni zrobić cytologię, bo ostatnio robiłam 2 lata temu. Lekarz zbadał mnie i stwierdził ,że "szyjka jest czysta, więc nie będzie robił wymazu" i mam przyjść za rok, bo NFZ finansuje cytologię raz na 3 lata. I teraz mam dylemat: zrobić cytologię w gabinecie prywatnym, czy czekać rok? Czy rzeczywiście wystarczy robić to badanie raz na trzy lata? Czy lekarz "na oko" może stwierdzić, że nic się nie dzieje? Jak to się ma do tych wszystkich akcji, zachęcając...
  • Moja mama dwa lata temu miała usuniętego czerniaka.o ile się nie mylę 3stopnia skali clarka.profilaktycznie usunięto jej dwa węzły wartownicze.okazały się czyste,przeżutów też nie wykryto.badania kontrolne co trzy msc.Teraz właśnie jest w ich trakcie a ja jak zwykle przeżywam to niesamowicie dlatego proszę o jakieś wsparcie psychiczne bo czytam czasami wasze wypowiedzi i wiem ,że mój problem nie jest odosobniony a każda porada być może pozwoli mi przetrwać trudne dni.Mam nadzieję,...
  • jakis czas temu przeszłam przez chemioterapie aktualnie moje 3 letnie dziecko choruje na ospe , jak duze jest prawdopodobienstwo ze sie nią zaraże i czy ewentualnie mozna cos zrobic by tego uniknąc? czy powinnam udac sie juz teraz do mojego onkologa , czy on moze zlecic jakies badania lub podjac jakiekolwiek działania na tym etapie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się