aga_baczek 08.06.07, 22:27 WItam,czy macie moze jakies info nt kredytu hipotecznego w PeKaO Sa, w PLN,na 30 lat, czy warto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fortis_hipoteka Re: PeKaO SA 09.06.07, 09:59 Może koleżanka zainteresowana nowym mieszkankiem...? Akurat w tym banku nie pracowałem, nie współpracuję i nie mam pojęcia dlatego niestety nie pomogę, ale Ziut z pewnością zaraz odpowie na wszelkie pytania... CZEKAMY! Odpowiedz Link
monkamaj Re: PeKaO SA 09.06.07, 11:27 podłączam się pod wątek z pytaniem - dlaczego tak niewielu doradców poleca pekao s.a.? czy to taki zły bank? Odpowiedz Link
ziut19 Re: PeKaO SA 09.06.07, 11:55 Piotrek, specjalnie na Twoja prosbe) PeKaO SA to bardzo sympatyczny bank. Szybka decyzja kredytowa, niskie marze. Mozna osiagnac nawet 0,7% bez wzgledu na kwote i LTV. Minusem jest to, ze daje kredyt praktycznie tylko w PLN, poza tym sa niemile niespodzianki przy wczesniejszej splacie i bardzo wysoki koszt ubezpieczenia niskiego wkladu. Jesli ktos bierze kredyt na 100%, to musi sie liczyc ze sporymi kosztami wstepnymi. A dlaczego tak malo opinii o tym banku? Powod jest zawsze ten sam Odpowiedz Link
wybredny_klient Re: PeKaO SA 09.06.07, 23:51 Na poczatek napisze ze jestem trudnym i wymagajacym klientem. Z PeKaO SA wyprowanilem sie w okolicach 2001 roku po okolo 8 latach wspolpracy. Wkurzali mnie wtedy najbardziej budowa scentralizowanego systemu, dzieki ktoremu mozna bylo za pomoca karty identyfikacyjnej zrobic kazda, dowolna operacje w kazdym oddziale na terenie Polski. Ale zanim to osiagneli to przez dlugi czas nie mozna bylo zrobic podstawowej operacji we wlasnym oddziale. Tyle historii. Ale do rzeczy: biorac kredyt na poczatku 2005, doktoryzowalem sie z oferty wiekszosci polskich bankow. I PeKaO SA o dziwo znalazlo sie na krotkiej liscie. Mieli sprawna procedure, oferta 0,75+WiBOR3M tez byla atrakcyjna. Ale przewazylo ze dawali tylko w PLN, bez mozliwosci przewalutowan. Co uznalem za zalete, bo i tak przecietny smiertelnik przewalutowywuje najczesciej po czasie a brak mozliwosci mial mnie uspokoic przed nadmiernym kombinowaniem. Kiedy jako jedyni zgodzili sie wpisac w umowe zapis o bezplatnej przedtwerminowej splacie czesci i calosci wybor stal sie oczywisty. Teraz po ponad 2 latach wspolpracy moge ich polecic. Dobra organizacja, zyczliwa obsluga (jesli potrzebuje papier to przygotuja na czas, elastyczni z terminami, 50PLN za aneks do umowy, przejrzysty sposob wyliczania WIBORu i zmiany oprocentowania). Oczywiscie jakies minusy sa: wyslali jeden kwit na nieaktualny adres korespondencyjny z zamknietego w 2001 roku eurokonta (taki sam numer zrobili mojemu koledze); koniecznosc placenia 11.50 pln za konto, co dla rozbestwionego i wybrednego klienta bankow internetowych jest plama na honorze. Ale w porownaniu z takimi dziwolagami jak Satander, Nordea, GE, Polbank, Lukas, Eurobank, Stefczyk czy absolutnie nieradzacymi sobie z obsluga niestandardowych zapytan Multi czy mbank jest to premiership i SUPER bank !!!! Odpowiedz Link
zbooycerz Re: PeKaO SA 12.06.07, 16:35 wady daja tylko na 30lat (podwyzsza niepotrzebnie rate o splacany szybciej kapital) platna przedterminowa splata chyba ze ze srodkow wlasnych (nie mozesz refinansowac na CHF w innym banku tak sobie licza zdolnosc nie robia nowych wycen (ale to na dzis traci znaczenie) mimo wielu oddzialow sprawy zalatwiasz tam gdzie brales kredyt platne konto z platnymi przelewami zalety niska marza jak na PLN, niezaleznie od LTV szybka decyzja cywilizuja sie w dobra strone ogolnie w normie bez udziwnien Odpowiedz Link
arfer Re: PeKaO SA 09.06.07, 19:32 Marża od 0,7 %, ale zero elastyczności, brak możliwości zaciągania pożyczki hipotecznej czy konsolidowania. No i dość spore koszty początkowe, zwłaszcza, jeśli bank wymaga ubezpieczenia utraty pracy. Ale - oferta (nominalnie), zwłaszcza na dłuższy okres spłaty dość dobra. Odpowiedz Link
skolgirl Re: PeKaO SA 19.06.07, 17:39 Wzięłam z mężem tam kredyt 24 maja na budowę domu. Mamy 0,5% + wibor 3m przez pierwsze 2 lata, a potem 0,75% + wibor 3m. Kredyt na 200. 000. Wkład własny w postaci działki z rozpoczetą budową 21%, żadnych wcześniej kredytów. Jesteśmy w uprzywilejowanej sytuacji, bo pracownica banku jest moja rodziną, więc mieliśmy lepsze warunki takie jak : prowizja 0,5 %, brak ubezpieczenia na życie, od utraty pracy i innych opłat. Zapłaciliśmy tylko za ubezpieczenie budowy od ognia 200 zł. rocznie. Decyzje dostaliśmy w ciągu tygodnia od zlożenia wniosku. Wszystko przebiegło sprawnie. Na razie jesteśmy zadowoleni. Zobaczymy jak dalej. Odpowiedz Link
igor0101 Re: PeKaO SA 26.06.07, 12:43 0,75% marży po dwóch latach i to ma być w uprzywilejowanej sytuacji?!?!? a gdyby tak ktoś zaproponował 0,5% dla kredytu w PLN? szczegóły na maila igor0101@gazeta.pl Odpowiedz Link