dni

(76 wyników)
  • Witam, we wtorek zatrzymuje sie przejazdem w Warszawie...nigdy nie bylam w tym miescie i chcialabym przy okazji cos zobaczyc, zwiedzic...prosze o pomoc co warto zobaczyc! :)Pozdrawiam
  • Od wtorku do piątku mam wolne. Ponieważ za chwile urlop to nie wiedziałam czy pieniędzy i czasu starczy na te 4 dni przed urlopem. Wiem, że jest Pojezierze Gostynińskie, Mazury, Świętokrzyskie i tereny nad Bugiem. Nie mam już czasu przeszukać google. Poza tym z racji innych wydatków na te 4 dni mam bardzo ograniczony budżet. Jako jedynka wymagam: ciszy i spokoju, pejzaży najchętniej morenowych, pagórkowatych, woda niekoniecznie bo urlop będzie nad wodą. Lubię wędrowąc po malowniczy...
  • cześć, z moim chłopakiem mamy wolne pod koniec marca - dostał "przymusowy" urlop ;p Myślimy nad tym, aby gdzieś sobie wypaść w tygodniu na jakieś 3-5 dni. Mieszkamy w Warszawie. Szukamy fajnego miejsca, gdzie można coś zobaczyć, powłóczyć się i miło spędzić czas. Może coś znacie, gdzieś już byliście? Kasia
  • Muszę wyrwać się choć na 1 dzień w Warszawy z mężem i 1,5 roczną córką. Niestety problemem jest brak samochodu, więc najlepiej byłoby nam jechać pociągiem. Jeśli znacie jakieś przyjemne miejsce na łonie natury, w pobliżu Wawy, gdzie można by spędzić miło dzień, będzie to dla mnie na wagę złota. Dobrze by było, żeby gdzieś w okolicy można było zjeść obiad, bo będziemy mieli i tak dużo rzeczy dziecka, więc nie chcemy brać ze sobą jedzenia. Będę dozgonnie wdzięczna za każdą informację:)
  • Witam! Jestem nauczycielką ze Śląska, wraz z jednym z lokalnych biur organizuję w połowie maja wyjazd dla dzieciaków (IV klasa podstawówki) do Poznania. I tu moje pytanie : jak ułożyc ów wyjazd : ile dni (biuro oferuje wycieczki od 2 do 4), jakie atrakcje najlepiej zaserwować dzieciom w tym wieku. Pytania kieruję albo do tych, którzy podobnie jak ja "męczyli się" ze swoimi klasami w Poznaniu lub do miejscowych, którzy dobrze wiedzą co i jak :) Dziękuje z góry - Agnieszka
  • witam, muszę gościowi"zagranicznemu" pokazać kawałeczek Polski. Będę miała na to 5 dni i tak sobie myślę o Malborku, Olsztynek, Wilczy Szaniec. Może coś podpowiecie co jeszcze w tamtym kierunku jest wartego zobaczenia? pozdrawiam
  • Proszę polećcie jakiś fajny nocleg, pensjonat itp. Wybieram się z mężem i rocznym dzieckiem na kilka dni i szukamy noclegu w jakimś fajnym miejscu....nie interesuje nas odludzie , cisza i spokój...bardziej jakieś miasto gdzie będzie można wyjść na spacer, do jakieś knajpki, tak żeby było co robić jakby pogoda nie dopisała itp.Nie ważne czy może czy góry, czekam na propozycję:)))
  • witajcie ;-) wybieramy się do Wrocławia na kilka dni i błagamy o rady co koniecznie zobaczyć , jakich miejsc nie można , po prostu nie zobaczyć będąc we Wrocławiu...interesuje nas wszystko...każda uwaga będzie cenna...nawet ta dotycząca miejsca w którym można posilić się czymś smacznym i wyjątkowym....z góry dziękujemy :-)
  • Witam ! "Skazano" mnie ostatnio (jako pracownika działu HR) do wykonania wycieczki dla naszych pracowników. Wybór padł na Poznań&okolice. Termin : wiosenny. Czy ktoś kto tam był, lub mieszka, może polecić co i jak?? Chcemy być na wyjeździe 3 lub 4 dni, jedziemy z Tczewa (pomorskie, 30km na S od Gdańska :) ). Dzięki z góry !! Paweł
  • Czy może mi ktoś polecić miejsce, w którym można się schować przed całym światem na parę dni?
  • W te wakacje planuje ze swoją Ukochaną wybrać się na 4 dni do Wawy i chciałbym, abyście napisali mi, jak najlepiej radzicie ten czas wykorzystać...zwiedzanie itp... Pozdrawiam
  • witam, mam wolny tydzien, ten tydzien mamy samochod, namioty (ale niekoniecznie), chcielibysmy zwiedzic puszcze bialowieska, co polecacie , nigdy tam nie bylismy, chcemy zobaczyc las pierwotny!! :D pozdrawiam i dziekuje za sugestie!!
  • Szukam taniej kwatery nad morzem w okresie wakacyjnym - lipiec, sierpień na cały miesiąc. Chce wyjechac z moimi dziećmi z dużego miasta i spędzić ten czas w spokojnej okolicy.(2 dzieci + mąz na weekendy) JEsli ktoś ma namiary na tanie, czyste miejsce blisko plaży, najlepiej z ogródkiem i aneksem kuchennym to prosze o inforlacje. Jesli oferta cenowa byłaby przystepna to zostalibysmy na dłużej. Mogę odwdzieczyc sie namiarem na kwatere w Grecji i w Chorwacji z własnym dojazdem.
  • Jestem pełen podziwu dla tego pana. Gratuluję!
  • Witam! Szukam jakiegoś miłego miejsca w Polsce, gdzie mogłabym się zaszyć na klika dni. Piszę i potrzebuję po prostu trochę spokoju na zebranie myśli. W związku z tym stanowczo odpadają większe miasta i gwarne hotele. Z góry dziękuję za jakieś sugestie. chelidon@gazeta.pl
  • 1. w jakich godzinach jest zmiana warty przy grobie nieznanego żołnierza? 2. czy taras widokowy na lotnisku okęcie jest nadal czynny? 3. czy warto skorzystać z przejażdżki kolejką stromiejską (turystyczną)?
  • Sprawa jest dosc banalna. Jestem Polka (i jestem z tego dumna!) mieszkam jednak w Norwegi tu tez mam wielu przyjaciol. Rzecz w tym ze chce zabrac szescioro z nich do Polski we wrzesniu ...jestesmy mlodymi ludzmi tak od 25- do 30 lat i chcemy poznac Polske ale nie w formie jaka oferuja biura podrozy. Nie chcemy spedzac calych dni biegajac po muzeach. Chcemy zobaczyc ciekawe miejsca . Waszym zdaniem warte zobaczenia. Bedziemy podrozowac samochodem z Warszawy. Ja znam Trojmiasto i tam...
  • w woj.malopolskim lub podkarpackim. Raczej gory odpadaja bo tato mial operacje kregoslupa niedawno...moze cos mi doradzicie. zeby bylo ladnie, ciekawie, cos do zobaczenia no i jada z psem (!)
  • Hallo Kochani ! Prosze serdecznie o wasza kompetentna pomoc. Chodzi mi o spedzenie paru dni w okolicach Wroclawia.Interesuja mnie miejsca ktore koniecznie nalezaloby zobaczyc,mozliwosci noclegowe , a takze dobra kuchnia. Oczekuje mixu z ciszy, spokoju z odrobina dobrej zabawy . Za wszystkie informacje i wskazowki serdeczne dzieki . :o)))
  • planuje ok 1.5 maj 9nestety ta data0 wybrać się d Krakowa...weki tam nie byłam..wiem, wiem..tygodnia b brakło by wszytko zobaczyć...może polecicie jakiś nocleg? tai? hmm wiem, że będzie trudno...i gdzie najlepiej zaparkować auto, jeśli pobyt jednodniowy? koło Rynku jakei ceny za parking?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się