Forum Turystyka Świat KARAIBY
ZMIEŃ
      dni

dni

(26 wyników)
    • Witajcie! Jestem na studiach w Kanadzie i nosze sie z zamiarem sprawienia sobie malych wakacji na Kubie(bo snieg doprowadza mnie juz do depresji) Jak najlepiej sie za to zabrac? Czy lepiej wykupic Vacation deal czy sam lot? I ile moze kosztowac zycie na Kubie? Zalozmy, ze lot bylby do Varadero(bo jest ich najwiecej) - czy znacie tam jakies niedrogie hostele? ja znalazlem adres jednego na hostelbookers z cena 10 Eur za dobe, ktora wydaje mi sie podejrzanie niska - czy po...
    • Witam wszystkich Czy możecie polecić mi jakąś stronę na której znajdę naprawdę najnowsze wydarzenia i pogodę z Dominikany.Bardzo proszę o jakieś info bo we wtorek wylatuję.
    • Bardzo proszę o informacje, do kiedy tak naprawdę trwa pora deszczowa na Kubie. Na forum oraz w jakichś przewodnikach wyczytałam, różne informacje - np. że do września, gdzie indziej, że do listopada... I jak w rzeczywistosci to wygląda- czy oznacza to że pada non stop przez cały dzień, czy są to raczej jakieś przelotne, silne ulewy? Moim marzeniem ( i prawie obsesją :)) stał się wyjazd na Kubę. Dostępne terminy to sierpień, ewentualnie październik.. Co radzicie?? Będę wdzięczn...
    • Wybieramy sie z 2 dzieci do Varadero hotel Tuxpan za tydzień, mam jeszcze aletnatywę Brazylie rejon Fortalezy Hotel Praia do fontes i ma ogromny dylemat , prosba o info jaka na kubie jest obenie pogoda i temperatury - muszę organizacyjnie ogarnąć rodzinna gaderobę ;) no i zamierzam się wygrzewac na słońcu a nie trząśc z zimna :). Prosze o kilka słow na temat hotelu i jedzenia w nim, co jest płatne a co nie , wycieczek z których mozna skorzystac i ich cen oraz ewentualnych atra...
    • Jak w temacie www.travelportal.pl/web/?page=lasty_lotniska_europa_2
    • Witam pomóżcie proszę zaplanować zwiedzenie Kuby. Im więcej tym lepiej - no może bez ogromnego pośpiechu. Raczej nie chcemy odwiedzac Varadero, reszta - poproszę o sugestie. Przylatujemy 24 grudnia do Havany wylatujemy 11 stycznia z Havany. Jedna sprawa taka, że koniecznie na Sylwestra chcemy być w Havanie. dziekuje i pozdrawiam
    • Witam Wybieram się na wyprawę na Kubę od połowy września. Czy ktoś z Was był w tym czasie? czy przełożyć termin ze wzgldu na porę doeszczową? Czy naprawdę może lać przez całe 3 tygodnie? Jak wiadomo nie jest to tania wycieczka a przy wyjeździe indywidualnym z plecakiem nie chciałabym się wściekać przez cały urlop. Dzięki za odp. Kasia
    • Widzial ktos w warszawie na miescie billboardy z oferta Dominikana za 1900 zl. 2tyg. Z jakiego to biura?
    • Wybieram się w sierpniu na Kubę ,wiem że to ryzykowne ze względu na pogodę. Dlatego proszę jak ktoś był już w tym terminie niech napisze jak było?
    • Witam, W styczniu wybieramy się na Kubę (4 osoby). Mamy zamiar objechać całą wyspę. Planujemy wyjazd zorganizowano – chaotyczny ;), czyli mamy kilka rezerwacji dokonanych przez lokalne biuro podróży, jednak chcemy pójść trochę na żywioł i część Kuby zwiedzić na własną rękę. Ten typ podróżowania wiąże się z koniecznością znalezienia noclegu o w miarę przyzwoitym standardzie (dwójki – najchętniej z łazienką, czysto, ciepła woda, prąd) bez wcześniejszej rezerwacji. Dodam...
    • Witam ,w marcu wybieram sie razem z mezem na Dominikane,przegldamy wlasnie oferty hotelowe (cena nie jest dla nas wazna) bo wycieczki na dominikane whaja sie pomiedzy 5-7 tysiecy od osoby na 8 dni ,niestety o odliczeniu godzin przylotu i odlotu zostaje jakies 6 dni ...troche malo ale coz.Lecimy tam z mysla aby poleniuchowac ale tez spedzic aktywnie 2-3 dni .Chcialabym was sie zapytac czy z kazdego hotelu znajdujacego sie na dominiakni (punta cana) jest mozliwosc wjazdu na wyspe Saona ,p...
    • Bonaire(10)

Ktos byl? Szukam info gdzie mozna przenocowac i co warto zobaczyc a jednoczesnie nie wydac tam fortuny. Robimy ze znajomym tam stopover na 3 dni w drodze powrotnej z Ekwadoru. Wiem ze tam drogo ale moze ktos cos poleci. Pozdrawiam!
    • ostatnie z serii.. na 7 pelnych dni powiedzmy.. ile trzeba zaplacic za najem compact samochodu wraz z oplatami, podatkiem, ubezpieczeniem itp? kazda z www lokalnych podaje mi rozne ceny, skrajnie sie rozniace. dodatkowo, praktykowal ktos scooter/rower w havanie? mam zamiar 3 dni w havanie zrobic w/w srodkiem lokomocji, a potem na objazd wyspy, 7, 8 dni wziac samochod. drop off w tym samym miejscu, pewnie na lotnisku. ustrzegac sie jakis wypozyczalni "krzakow" ? aha.. benzyna ba...
    • Witam wszystkich, mam krótkie pytanie. Czy ktoś z Was był już na Margaricie( Wenezuela)jeśli tak to proszę o krótkie info na temat tej wyspy i co warto tam zobaczyć? Dzięki za odpowiedzi.
    • wróciliśmy z Dominikany z Bavaro z hotelu Barcelo Palace - macie jakieś pytania?
    • Dzisiaj wróciłem - odpowiem na wszystkie pytania
    • Witam właśnie dzisiaj wróciliśmy z Kuby. Odwiedziliśmy Havane, Vinales, Trynidad, Santa Clara, Santiago, Varadero. Spalismy w casas parcticulares. Podróżowaliśmy głównie autobusami jak i również raz samochodem prywatnym z Santiago do Varadero. Słuze wszelkimi informacjami.
    • Tydzień temu wróciłem z 3 tyg. objazdu po Kubie. Jakby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej to piszcie (tutaj ew. gg:4063582). Kuba
    • Jedziemy z biurem na 2 tyg all inclusive. Planujemy wycieczkę 2 dni nad wodospad (Orinoko, Angel itd.) - podobno ok. 300 dol za osobę, a także wycieczkę autobusem lub taksówką do stolicy Margarity i zwiedzanie muzeum, parku narodowego. Czy 800 dolarów wystarczy na dwie osoby?
    • Kochani...chcemy poleciez z chlopakiem na romantyczne wakacje, do przytulnego hotelu przy ladnej plazy na 9-10 dni. Chcemy polaczyc blogie lenistwo ze niewielkim zwiedzaniem i wycieczkami poznawczo- miejscowymi;-)BŁAGAM O NAMIARY NA DOBRE BIURO,zeby bylo nie za drogo a solidnie bo z braku czasu zalatwianie jest na mojej glowie;-) pozdrawiam! i dziekuje:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się