Forum Turystyka Świat Mexico
ZMIEŃ
      dni

dni

(33 wyniki)
    • w samolocie dostajemy 2 formularze ; jeden celny, drugi migracyjny. W którym miejscu wpisac na ile chcielibyśmy zostac? w formularzu celnym mam tylko 1- 3dni 3-10, ponad 10. Niewiem... W tym drugim FMT nic nie widze zeby gdziekolwiek sie wpisywało te dni. Nakierujcie mnie jakoś .. Znalazłam te formularze na internecie ale niewiem czy dobre. www.destinomexico.com i tam jest podpunkt przewodniki, potem informacje praktyczne i tam dane dot. tych formularzy. Czy ktoś moze na to zerknąc...
    • Między 10 a 17 czerwca mamy firmowy wyjazd do Playa del Carmen. Bardzo proszę wszystkich zorientowanych o garść informacji. Czy jest możliwość wypożyczenia samochodu i samodzielnego zwiedzania? Gdzie pojechać przede wszystkim mając tak niewiele czasu? Czy w tym czasie pora deszczowa jest bardzo dokuczliwa? Gdzie można znaleźć dobre opisy okolicy? Z góry bardzo dziękuję
    • Bardzo się cieszę, że jest tu takie forum - sporo już przejrzałam i się dowiedziałam, kilka szczegółowych relacji przeczytam jeszcze raz dokładniej a na początek też mam kilka pytań:) Pytań pewnie pojawi się więcej, ale jakoś trzeba zacząć. Do Meksyku lecę pod koniec czerwca dokładnie na miesiąc. Dokładnej trasy pewnie tu nie zamieszczę, bo jadę sama więc wszystko zależy TYLKO ode mnie:) Nie czuję, że muszę coś koniecznie 'zaliczyć', nawet jak będę miała plan, nie będę miała nic przeci...
    • Witamy Wszyskich Planujemy zobaczyć: Mexico City(Guadelupa, Teotihuacan, itd.), Puebla, Cuernavaca, Acapulco, Puerto Escondido, Oaxaca, San Cristobal, Palenque (i okoliczne atrakcje), Villahermosa, Campache, Merida, Tulum, i powrót do Mexico City. Mamy na to 20dni. W miarę mozliwości postaramy się w trakcie lub po powrocie wszystko opisać, a póki co prosimy o wskazówki, miejsca których nie można pominąć na tej trasie.
    • Jako, ze bardzo czesto przewija sie temat "gdzie pjechac i co zwiedzic?" zakladam nowy watek, ktory bedzie dotyczyl tylko miejsc outdoorowych w Meksyku. mnie na przyklad nie interesuja miasta czy punkty "do zaliczenia" zapchane turystami, a natura (szczegolnie ta pofaldowana) gdzie mozna wsiaknac na kilka dni, porobic jakies trekkingi, powspinac sie i przenocowac w namiocie. z takich miejsc jak na razie znam i polecam trekking w gorach Barranca de Tararecua (chihuahua). pisalem o tym...
    • Za 2 miesiące wybieram się z mężem do Meksyku (2 tygodnie) i zamierzamy podróżować autokarami między poszczególnymi miastami. W przewodniakch ostrzegają, żeby nie podróżować nocą, ale jak ma się tylko 14 dni, to żal poswięcać czas dzienny na samą jazdę. Czy ktoś mógłby mi doradzić, na ile opłaca się podróżowanie nocą autokarem 1st class? Tzn. jak duże jest prawdopodobieństwo napadu rabunkowego? Interesują mnie też ceny biletów np. z DF do Guadalajary, Oaxaci, Meridy, z Meridy do Pl...
    • Zamierzamy wybrac sie do Meksyku, a po drodze spedziac pare dni w Gwatemali i Belize; Powrot planowany jest rowniez z Meksyku. Zastanawiamy sie tylko jak bedzie wygladala kwestia wiz - wjezdzajac do MEX otrzymujemy wize turystyczna - jedna czesc zabieraja na lotnisku, druga wklejaja do paszportu. Co sie dzieje jak przekraczamy granice Meksyk-Gwatemala czy Gwatemala-Belize - czy "wyrwa" nam wize meksykanska, a jesli tak czy nie bedziemy miec problemu z wyjazdem ? I jeszcze je...
    • Proszę o radę: co sądzicie o takiej wycieczce (z biura na 16 dni): - 1 dzień: Cancun (przylot) - Chchen Itza - przyjazd do Meridy, - 2 dzień: Uxmal - Palenque, - 3 dzień: Bonampak i Yaxchilan - Panlenque, - 4 dzień: Panlenque - Aua Azul - San Cristobal, - 5 dzień: Antigua (Gwatemala) - 6 dzień: Panajachel, Chichicastenago (nocleg w Antigua) - 7 dzień: Miasto Gwatemala - Copan (Honduras) - 8 dzień: Copan - Rio Dulce (Gwatemala) - Fronteras (nocleg) - 9 dzień: Flores - Tikal - 10 d...
    • Jak myslicie -czy niewybaczalna zbrodnia bedzie darowanie sobie rekonesansu w Mexico City? Mam lot wlasnie do stolicy i aktualnie rozwazam pomysl blyskawicznego prysniecia na Jukatan i dalej na wybrzeze zachodnie.. Smog, beton, dziki tlum, wolna amerykanka -czy cos jeszcze powinno mi sie kojarzyc z Ciudad? Doswiadczonych kolegow proszę o jakieś pozytywne mysli oraz wskazowki odnoscie tego 'co i jak i gdzie dokladnie' warto a czego nie.
    • Czy wyjazd do Meksyku w terminie 29.04-14.05 (objazdówka od Mexico City po Jukatan )ze względu na rozpoczynającą się w Maju porę deszczową ma sens, czy trzeba się liczyć z takimi opadami , które utrudniają zwiedzanie czyniąc je uciążliwym ?Pozdrawiam Jaho.
    • Witam wszystkich Planujemy w czerwcu podróź polubną ;-) wymiazd min. na 3 tyg. (przypuszczalnie 4tyg.) Chcieli byśmy jak najwięcej zobaczyć, a przy okazji troszkę odpocząć. Mam jednak kilka znaków zapytania: - jak jest z pogodną w czerwcu (zwłaszcza z deszczami itp.) - ile trzeba mieć kasy na 3-4 tyg. (oprócz przelotu na os.) tak na skromne noclegi (oby czyste), życie bez jakichś ekstrawagancji, ale też żeby nie "dziadować" i też coś zobaczyć. - i jeżeli chodzi o Mexico City - ...
    • Witam serdecznie Troszke poczytalem waszych komentarzy i postow i coraz bardziej podoba mi sie moj pomysl wyjazdu do M. Chcialbym tam zabraz moja zone + 10 lat corke. Interesuje mnie zeby zobaczyc ruiny swiatyn, pozwiedzac rozne katy, ponurkowac (jestem nurkiem) ale te i polezec na plazy lub zostawic tam na dzien zonke z dzieckiem. Co polecacie? Pozdrawiam
    • Mam pytanie do osób korzystających w Meksyku z komunikacji autobusowej liniami ADO - chciałem się dowiedzieć gdzie lepiej kupować bilety , czy przez Internet czy w kasach na dworcach. Jak jest z dostępnością biletów, czy trzeba je kupować z wyprzedzeniem, czy można w dzień wyjazdu ??? Chodzi mi o przejazd na krótkiej trasie np. Merida - Chichen Itza albo Cancun - Tulum. Kolejne pytanie - czy ktoś rezerwował bilety przez Internet i ma w tym temacie jakieś doświadczenie (pozytywne/negatyw...
    • i zatrzymać się na 1-2 dni w drodze z mexico do oaxaca. układam plan podrózy i jako ze ilosc dni ograniczona byłbym wdzięczny za radę.
    • Szanowni Forumowicze, właśnie zrobiłam rezerwacje lotu z Meridy do Villahermosa , lot liniami Alma de Mexico(alma.com.mx). Na wykupienie rezrwacji mam 24 h. W Mexicanie nie było juz bezpośrednich lotów, wiec zdecydowałam się szukać w innych liniach. Czy ktoś z Was je zna, albo coś więcej o nich słyszał? Z góry dziękuję za każdą informację.
    • Witam pomownie. Wybieram sie wraz z grupa znajomych na 2 tygodnie do Cancun. Wszyscy bardzo chcielismy pojechac do mexico city ale nikt nie wiedzial ze jest to az 2500 tys. km. !!!!!!!!!!!!! Czy warto jest tam jechac?? Jesli tak jaki srodek transportu polecacie. Chcialem zaznaczyc ze maximum 2dni w city.
    • Hej wybieramy się z mężem 7 11 na wycieczkę 16 dni do Mexyku z Destino Mexico. Kto jeszcze jedzie?
    • Witam, czy może mi ktoś pomóc, doradzić w kwestii wycieczki do Tikalu ???? Planuję pobyt w Puerto Morelos i stamtąd wycieczkę do Palenque. Tak patrząc na mapę, to wydaje sie byc blisko (wydłuzy mi wyjazd o jakies trzy dni). Doradzcie, czy jest sens pchac sie samochodem, czy lepiej autobusem ??? a moze są organizowane bezpośrednie wyjazdy do Tikal ?? pzdrw. W.K.
    • Witam, Planujemy w drugiej połowie września podróz do Meksyku, objazdówke od Jukatanu po piramidy i gdzies w przewodniu wyczytałam ze we wrześniu jest 14 dni deszczowych i 6 słonecznych w ciagu dnia. Czy ktoś z was był we wrześniu i moze mi coś powiedziec o pogodzie wrześniowej?
    • Witam, jakis czas temu informowalem o tanich biletach. Nie udalo mi sie powstrzymac i kupilem. Rodzina psy na mnie wiesza, ze przywioze swinska grype i nie przyjmuje do wiadomosci, ze nie mozna przywiezc czegos, co juz jest w Polsce. Wiec lecimy 28.01. z Berlina. Ponizej przedstawiam ramowy plan wyjazdu i bardzo prosze o konstruktywne opinie. Pomoga nam w realizacji a pozniej znajda odzwierciedlenie, jesli kogoś to zainteresuje, w II-giej relacji z Meksyku. Ogólnie przewiduje ok. 21 d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się