dni

(27 wyników)
  • Witam serdecznie po raz piewrszy na tym forum. Zbliza sie przedluzony weekend sierpniowy i w zwiazku z tym chciałabym prosic doswiadczonych turystow rowerowych o porade. Bede miala okolo 5 dni wolnego i chciałabym połaczyc jazde pociągiem z jazda na rowerze. POniewaz nie jestem dlugodystansowa wiec maksymalny dystans dzienny wynosi 50 km. To wszytsko co zniose.Czy w polaczeniu z podróza pociagiem mozna by ulozyc jakis fajny wypad? uwzgledniam Polske oraz bliskie rejony polozonych ...
  • Pod koniec lipca (o ile pogoda bedzie w miare dopisywać) jedziemy rowerami dookoła Mazur z namiotami (moze 1 czy 2 noclegi gdzies na kwaterach). Zapraszamy chętnych....wiek i płeć nie gra roli.
  • 28 maja wyruszam z Koszalina w wyprawę dookoła Polski, to będzie tylko 17 dni i aż ok. 3 tyś km . Może jest ktoś chętny zmierzyć się z tymi liczbami i przeżyć myślę ciekawie ten czas? Sakwy, namiot, jak najmniejsze koszta, pokonać ten dystans i choć czasu mało zobaczyć i poznać jak najwięcej ...
  • Witam. Mam zamiar wybrać się na kilkudniową wycieczkę rowerową między sobotą (28 kwietnia), a niedzielą (6 maja) 2007, czyli w tzw. polski długi weekend majowy. :) Być może ktoś będzie chciał dołączyć? Poniżej jak to widzę: - czas jazdy: 3-9 dni (zależy od rejonu, pogody, składu) - drogi: boczne, ale raczej asfalt lub utwardzone - noclegi: raczej kwatery, agro, schroniska po drodze, itp bo namiotu ni mam - dystans dzienny: pewnie około 70-100 km po płaskim, 60-70 po górzystym, ...
  • za 2, może 3 dni się wybieram w taką trasę. Kto ma jakieś doswiadczenia? - Piszcie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. ROWER - trekingowy skład druzyny: 2 baby lubiące kręcić przygotowanie: dziennie 10-20 km trasy czas: 2 dni cel: zwiedzanie, aktywny odpoczynek, rozkoszowanie się pięknem przyrody, umiarkowane zmeczenie
  • Przełom czerwca-lipca 2006: Przemyśl-Ukraina-Słowacja-Węgry(Balaton)-Słowacja- Czechy-Kudowa ok. 1300 km. - 9 dni Najprawdopodobniej jadę sam, ale jeśli ktoś jest chętny?? Pewnie jest coś do zrobienia :)
  • moze 4-ro dniowa wycieczka z krakowa do zakopanego (oczywiscie nie zakopianka), dalej 2 dni dookola tatr i czwarty dzien zakopane-krakow. a moze jakies inne propozycje?
  • Czesc! Wlasnie odkrylam forum turystyki rowerowej. Zawsze duzo jezdzilismy z mezem po Polsce, na rowerach, ale to bedzie nasza pierwsza dluga wyprawa z synkiem. Opisze po krotce nasze plany. Moze ktos podzieli sie ze mna swoimi doswiadczeniami, cos doradzi lub znajde osoby, ktore w podobnym czasie beda z dziecmi w Jurze? Po powrocie (koniec czerwca) opisze co udalo sie nam zrealizowac z planow. A teraz do rzeczy. Najpierw Olsztyn. Cale 5 noclegow w gospodarstwie agroturystyczny...
  • Jechał ktoś na rowerze na Krym? Chodzi o przejazd tranzytowy, ale nie wykluczający jechania w miarę malowniczą i interesującą turystycznie trasą. Jeśli to się nie wyklucza- to jak tam dotrzeć jak najszybciej, jak najbardziej interesującymi szlakami, i jak to zrobić bezpiecznie. Ile to może zająć? Priorytetem są niskie koszty. Oprócz dojazdu o własnych siłach nie wykluczam podjeżdżania lokalnymi środkami transportu. Oby jak najtaniej. Może być tylko rower, mieszanie roweru z tanimi ...
  • Witam wszystkich cyklistów, szukam partnera na wyprawę rowerową nad morze Czarne,przypuszczalne przebiegi 100km,spanie w namiocie,zaznaczam ze mam doswiadczenie w tego rodzaju wyprawach.
  • Witam, Chcialbym was poinformować odnośnie moich planów wakacyjnych na rok 2004. Jesli nie zajda niesprzyjajace okolicznosci to urlop planuje w pierwszej polowie sierpnia. Tym razem chce ponownie sie zapuscic na kresy wschodnie. Zamierzam zwiedzic cala Moldawie, polnocna czesc Rumunii i poludniowa czesc Ukrainy. Chyba nikogo nie musze przekonywac, ze jazda po tych krajach to istna egzotyka. Zwiedzanie niezliczonych ilosci monastyrow, widok meandrujacej rzeki doliny Dniestru to ...
  • Witam wszystkim, poszukuje towarzysza wypraw rowerowych na zbliżajacy sie wielkiem krokami kolejny sezon rowerowy który prawdopodobnie bedzie udany ze wzgledu na pogode;-)(tak mówia prognozy). Moze najpierw napisze o sobie jestem osoba młoda bo mam 21 lat i mieszkam w Łodzi z rowerami mam doswiadczenije juz od kilku lat uczestniczyłem w kilku wypadach typu wyjazdy w góry czyli MTB tym razem chciałbym spróbowac wypraw 3, 4 , 5, i wiecej dniowych w najrózniejsze obszary Polski np....
  • Nie mam najlepszej kondycji i nie potrafię biegać, ale lubię czasem jeździć trochę na rowerze, niestety bardzo szybko się męczę. Mój tata za to jest wielkim miłośnikiem dalekich wypraw rowerowych. Przewaznie pokonuje maksymalnie 100 kilometrów... Ale ja jestem wykończona. Czy 100 kilometrów to dużo? Ile przejeżdżacie na swoich wycieczkach. Jak długie przerwy robicie? Czy w międzyczasie zwiedzacie czy tylko jeździcie? Dodam że 100 km udało mi się przejechać tylko raz... Jeżeli jadę...
  • Cześć W tym roku(pod koniec czerwca) zamierzam wyruszyć na wyprawę rowerową z Krakowa do Algierii, tylko w jedną stronę rowerem.Nie mam zbyt dużo czasu, więc dlatego taki mam plan. Do tej pory jeździłem zawsze sam, ale na dłuższych trasach jest to dla mnie trochę nudne, bo lubie się czami do kogoś odezwać w czasie jazdy. Dlatego poszukuje osoby, która chciałaby pojechać w tamtym kierunku, choć nie koniecznie, jestem otwarty na inne ciekawe propozycje.
  • Witam, w dniach 22 - 25 maja (weekend Bożego Ciala) organizujemy wyprawę rowerową po Jurze Krakowsko - Częstochowskiej. Start w Częstochowie, finisz w Krakowie - to umozliwi pokonanie całości dystansu szlaku Orlich Gniazd a nawet wiecej: 4 dni dają możliwość pokonania tego dystansu (ok. 180 km) bez zbytniego pospiechu. Zgodnie z tradycją, wszystko jest juz ustalone (noclegi, transport) i zorganizowane - wystarczy dołączyc! Im więcej osób przybędzie, tym lepiej. Odcinki dzienne...
  • Czy ktoś mógłby się ze mną podzielić doświadczeniami związanymi z wyżywieniem na wyprawie rowerowej: co zabrać ze sobą ?Może jakieś sprawdzone zestawy, czy konkretne produkty. Moja trzyoosobowa rodzinna ekipa ( dwoje dorosłych i nastolatek) zamierza przejechać 0k. 300 km w cztery dni na pograniczu niemiecko_ austriacko- szwajcarskim. Co zabrać,żeby za dużo nie dźwigać na rowerze, ale tez nie zbankrutować w Szwajcarii?
  • Witam wszystkich kręcących serdecznie.Zbliża się sierpień i dość dobry układ wolnych dni od 12 do 20 sierpnia co daje 9 dni wolnego przy czterech dniach urlopu.Szkoda by to zmarnować, prawda? Oczywiście myslę o wypadzie rowerowym.Od dawna marzy mi się przejazd z Zakopanego, względnie Poronina do Miskolca na Węgrzech - ok 220 km w jedna strone.Są tam wspaniałe baseny w grotach a teren wokól jest bardzo ciekawy ze względu na Kras obfitujący w jaskinie i wąwozy.Im bliżej jednak wyjazd...
  • Planuję wyjazd na Korsykę i zwiedzanie wyspy na rowerze. Szukam kogoś do towarzystwa, najlepiej dziewczyny, ale może być też chłopak (jednak bez nastawienia - byle by szybciej, byleby więcej przejechanych kilometrów). Dojazd samochodem, potem już tylko na rowerze, spanie na kempingach. Trasa do wspólnego ustalenia, na początek proponowałabym spokojne, wschodnie wybrzeże Wyjazd niskobudżetowy, bez szaleństw. Termin II połowa września, 2 tygodnie (+ ewentualnie 1-2 dni), na wyspie o...
  • czy macie już jakieś plany na przyszły sezon rowerowy? Gdzie chcielibyście pojechać?
  • Szukam towarzysza/szki... ...na wspólne pedałowanie po Norwegii. Od razu uprzedzam, ze nie jestem wprawioną rowerzystką, więc szukam kogoś kto nie zamęczy mnie swoim tempem na pierwszym podjeździe :) Wyjazd ma trwać 10 dni. Trasa nie jest jeszcze dokładnie ustalona, możemy rozważyć różne warianty :) Jedyne co jest pewne, to start i zakończenie w Bergen. Wylot 8 czerwca z Warszawy do Bergen. Powrót 18 czerwca. Bilet już jest kupiony, trzeba tylko zmienić nazwisko pasażera, co kos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się