dni

(22 wyniki)
  • Ja - Poznanianka, on - Londyńczyk. Przybywamy w wasze piękne rejony na kilka dni na początku czerwca (02-06.06). Pomoglibyście mi bardzo sugerując jak najlepiej zorganizować tę krótką wycieczkę - które miasto wybrać jako bazę wypadową (będziemy bez samochodu), co koniecznie zobaczyć, gdzie koniecznie zjeść i czego koniecznie doświadczyć. Wiem, ze wasz region oferuje tysiące atrakcji, ale chciałabym aby nasz plan był oryginalny i polecony przez autochtonów. Z wycieczek szkolnych pamię...
  • Cześć, Kwestia dotyczy opóźnienia, które miało miejsce przy wylocie z Wawy planowanym o 9.10 dnia 10.06.10 a nastąpił 01.30 dnia 11.06.10 i przylot do Hurghady o godz. 5.55. Wynika z tego, że straciliśmy dobę i 6h. Miał być zwrot kasy na miejscu i dzisiaj otrzymaliśmy zwrot w wysokości 40,5E na osobę ale tylko dorosłą. Powiedziano nam, że dzieciom się nie należy bo.... "mają stałą cenę". Może ktoś się spotkał z podobną praktyką bo nam na miejscu na razie nie chce się denerwować a tydzień jes...
  • jw, możecie poradzic? jedziemy w najbliższy piątek (oczywiście jak wylecimy)na 5 dni, co obowiązkowo należy zobaczyc? mam już wstępny plan na każdy dzień, ale może jeszcze coś mi umknęło? z góry dziękuje za sugestie;
  • Witam wszystkich, na przełomie sierpnia i września wybieramy się z narzeczonym na Rodos. Mamy hotel all inclusive, na oku jedną wycieczkę fakultatywną za 165 euro/2 osoby. Ile wg was należy wziąć na dodatkowe wydatki?
  • Od niedawna nie ma już biletów papierowych, tylko elektroniczne, które rezerwuje się nie wychodząc z domu. Powiedzcie mi co się zawiera w jego cenie? I jak najczęściej za niego płacicie - kartą kredytową czy przelewem? I czy uważacie, że bezpieczne jest dla naszych kont płacenie kartą?
  • Witam , mielismy juz rozne pomysly jak uczcic nasz slub ...ktory odbedzie sie najprawdopodobniej w maju/czerwcu .Pierwotny pomysl to slub na Hawajach ,ale jest on stosunkowo drogi... i ceny samego ceramonialu sa olbrzymie ..pozatym ogladajac zdjecia z hawaii a malediw nie ma co porownywac! jak maluch do mercedesa;).A wiec padlo na malediwy ,mamy bardzo skormny bagaz turystyczsny:bylismy tylko w egipcie(w tym roku) i nie mamy zbytnio pojecia o podrozowaniu. Pytania kieruje glown...
  • Wykupiliśmy z żoną dwa tygodnie na Rodos (opcja HB) i nie wiemy ile kasy wziąć ze sobą. Chcielibyśmy wypożyczyć samochód ( 5 - 6 dni) i pozwiedzać trochę, myślimy o wypadzie do aquaparku. Poza tym nic specjalnego: wieczorem jakiś drink/piwko w barze i tyle. Hotel i dwa posiłki już opłacone, na resztę mamy ok. 3500 zł na dwie osoby. Starczy?
  • Safari… wstęp Safari to dla wielu osób najważniejsze dni spędzone w czasie wizyty w Tunezji. Wycieczka jest cudowna, choć męcząca, bo trwająca co najmniej dwa dni. Mało jest na niej chwil wytchnienia, bo niemal cały czas coś się dzieje. I nie jest tu ważne, czy dzieje się za oknem autokaru czy też sami podziwiamy kolejny punkt programu lub uczestniczymy w emocjonującej przejażdżce. Oczy trzeba mieć cały czas szeroko otwarte, bo jeśli ktoś chce zobaczyć prawdziwszą (celowo nie nap...
  • Wda… wstęp Wda bez wątpienia nie jest najpiękniejszą rzeką w Polsce. Nie ma tej magii co Czarna Hańcza i nie przynosi tylu emocji co Drawa, a jednak co roku przyciąga wielu kajakarzy. Powodem jest z pewnością nienaruszone współczesną cywilizacją piękno (rzeka przepływa przez urokliwe parki krajobrazowe i nieliczne tereny wiejskie) i wspaniałe pola namiotowe. Wda jest rzeką o długości ok. 200 kilometrów. Polecam jednak ograniczenie pokonywanej trasy do odcinka Lipusz – Tle...
  • Jadę z rodziną na 7 dni do Tunezji (Sousse) co w ciągu tych dni proponujecie mi zobaczyć ?
  • Znacie może jakieś miejsce w Barcelonie gdzie można sie zatrzymać pare dni, najlepiej niedrogie :) Planuje wyskoczyć na pare dni w maju ale nie wiem właśnie co z noclegiem...
  • Prosze was o pomoc. Gdzies na forum czytałęm (terez nie mogłem tego znalezc) ze triada po wykupieniu wycieczki wysyla do domu list polecona z informacja o dodatkowych kosztach. Z wiazku z tym mam pytania: 1. Czy jesli nie odbiore tego listu to doplata bedzie wiarzaca? 2. Na umowie mam napisane ze to sa max oplaty (wizy doplata paliwowa itd) Moga mi wcisna dodatkowe doplaty?
  • Witam, Nie wiedziałam, gdzie umieścić to pytanie, ale może znajdzie się tu jakaś osoba, która wie o kursach na animatorów czasu wolnego - najlepiej Warszawa lub Podlasie. Piszcie cokolwiek wiecie.
  • Polecam gorąco wybranie się do Tatralandii, znajdującej się ok. 2 kilometrów od Liptowskiego Mikulaśu, na Słowacji. Jest to spory Aquapark zaopatrywany w wodę ze źródeł termalnych, oraz kowbojskie miasteczko. Istny raj dla dzieci, ale nie tylko. Mamy tam kilkanaście basenów z wodą o różnej temperaturze, zjeżdżalnie, jaccuzi, "małpi gaj" dla lubiących wspinaczki. Na terenie Tatralandii znajdują się również hotele, pensjonaty i domki campingowe. Jednak dla osób biorących pod uwa...
  • pomóżcie mi , bo nie mam bladego pojęcia jak to ukąsić... zamarzyła się nam wycieczka (ja , mąż, córcia 9 lat) w lutym do ciepłych krajów. nie mamy żadnych doświadczeń w podróżowaniu. chcemy po prostu wypocząć, pobyć ze sobą, zobaczyć coś.nie chcielibyśmy również za bardzo przegiąć finansowo. wiem, że to trochę późno na rozeznanie ale.... znajomi polecają Egipt- a Wy co na to?;)
  • Muszę napisać reklamację do biura podróży ale nie wiem kompletnie jak ją zacząć, przecież nie napiszę "proszę uprzejmie o zwrot kosztów za ....chcę dostać 100 Euro bo...". Może ktoś z was już pisał? Chodzi mi o sam początek. Będę dźwięczna. Pozdrawiam.
  • w tym roku w okresie wakacyjnym mam mnóstwo imprez rodzinnych, na których muszę być, a więc z funduszami będzie cienko. Chciałabym gdzieś wyjechać z chłopakiem, na 10-14 dni, by naprawdę odpocząć, zregenerować siły po ciężkim roku. Chcielibyśmy wyjechać nad morze, albo w góry, a może zrobic objazdówkę po kraju (mieszkam w województwie śląskim)? Doradźcie gdzie jechać, co zobaczyć, jak spędzić fajny urlop i nie wydać fortuny. Na wakacje będe mogła przeznaczyć nie więcej niż 800- ...
  • Wybieram się po raz pierwszy na objazdówkę. Czeka mnie całonocna podróż autokarem, potem całodzienne zwiedzanie miasta i dopiero wieczorem zakwaterowanie w hotelu. Jak to się robi, żeby - przepraszam za dosadność - nie śmierdzieć? Ponieważ jeżdżą tak tysiące ludzi, muszą byc jakieś wypraktykowane patenty. Będę wdzięczna za wszelkie porady i wskazówki
  • Czy to prawda że nie dłużej jak 2 godziny w ciągu dnia?
  • Kenia(11)

Interesuje mnie Kenia.Ile tak naprawdę potrzebuję pieniędzy na taki wyjazd?(Łącznie z wszystkimi opłatami)Na ile dni polecacie 7 czy 14? Pozdrowienia:)Acha......wyjazd planuję w sierpniu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się