dni

(12 wyniki)
  • Londyn zwiedzałam już dwukrotnie. Tym razem mam dylemat- lecę do Londynu, ale tylko na chwilę, stamtąd do Azji. Mam cały dzień, którego nie chcę spędzić na lotnisku. Poradźcie proszę jak ten dzień zorganizować, np. bezpośr. transport z lotniska (może być nawet jedno miejsce bez objazdów, obiad ). Sprawą ważną są finanse- mam ograniczony zasób dlatego to ma być skromnie i oszczędnie. Proszę o radę.
  • czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób pokazać mu Londyn, tak aby go nie zanudzić, nie zmęczyć, nie zrazić? Spędzimy tam 5 dni w połowie sierpnia.
  • 1. czy hotel w dzielnicy Ilford jest Waszym zdaniem dobrym rozwiązaniem by zwiedzić Londyn? 2. Ta dzielnica to 4 strefa metra. W związku z tym chciałem się zapytać czy z najbliższej temu hotelowi stacji metra tj. GANTS HILL da się dojechać do każdej innej stacji metra bez przesiadki? 3. Planuję być w Londynie przez 7 dni. Słyszałem, że warto skorzystać z karty Oyster. Ile kosztuje taka karta dla osoby dorosłej na tydzień i czy obejmuje też tą 4 strefę metra? czy potrzebne jest d...
  • Witam serdecznie! Wyjeżdżam do Londynu na 5 dni, będę mieszkać w piątej strefie. Proszę o poradę co do najtańszej opcji poruszania się po mieście. Oczywiście zwiedzanie będzie głownie na pieszo, chodzi o dojazdy do centrum i jeden kurs na Wembley i z powrotem. Mój plan zakłada kupienie karty Oyster pre-paidowej a w sytuacji konieczności podróży pociągiem wykupię bilet całodzienny. Czy to ma sens? Wydaje mi się, ze oysterka tygodniowa niezbyt się opłaca. Czy kupię kartę Oyster ...
  • Trasa: Folkestone,Greenwich, Londyn, Cambridge, York, Edynburg, Pitlochry, Inverness, Loch Ness, Fort William, Glencoe, Loch Lomond, Liverpool, Chester, Cardiff, Bristol, Bath, Salisbury, Stonehenge , Folkestone 27.06.09 Odjazd autokaru z Wrocławia o 10.30 i mkniemy przez Niemcy na nocleg w okolicach Koblencji. O, spaliśmy tu przed rokiem w maju jadąc podziwiać Ogrody Keukenhof i Benelux(chyba to opiszę). 28.06.09 Wczesne i obfite śniadanie i w drogę Podróż przez Niemc...
  • jw. Zastanawiam się z mężem nad podróżą do Anglii wlasnym samochodem. My + nasze dzieci. Dzieciaki zaprawione w długich podróżach autem, więc nie ma obaw, że to będzie dla nich męka. Może ktoś podpowie, gdzie przenocować w Niemczech tak, by nie były to ceny hotelu z 5 gwiazdkami. A jak jeszcze byłoby cos fajnego do zobaczenia (lub miejsce fajne dla dzieci) to jeszcze lepiej. Czas by nas bardzo nie gonił; w końcu to byłyby wakacje. Jaką drogą pojechać? Czym dostać się na Wyspy - prom, eurot...
  • wybieram sie do Londynu po raz 1, stad moje prosby 1/ jadę z synem ponad 11 lat. Jaki bilet dla niego na metro? Po tej ichniej karty ze zdjęciem to sie nie uda załatwic... sa jakies znizki? A dla mnie? jedziemy na 6 dni, mieszkamy w miare w centrum 2/ jak sie dostac do Stonehege? bus? pociag? 3/ i do Windsoru? tylko nie odsyłajcie mnie prosze do anglojezycznych linków, bo akurat moj angielski jest do niczego....
  • cześć, czy przesiadając się z jednej linii metra na inną musze miec kolejny bilet czy na jednorazowym mogę dalej jechać? Na przykład będe jechac z Heathrow na Warren Street - chciałabym pojechac niebieska linia do Leicester i potem czarną do Warren - czy musze miec 2 bilety jednorazowe czy moge przesiąść się na jednym? Z góry dziękuje za odpowiedź.
  • Witam. W 2. polowie sierpnia wybieramy sie z mezem na 10-12 dniowa objazdowke po Szkocji. Zaczynamy od Edynburga. Ile dni powinnismy przeznaczyc na Edynburg? 1 czy 2 dni? Jakie inne miejsca sa godne obejrzenia. Jak wyglada sytuacja z wynajeciem samochodu w Szkocji? Czy powinnam go zamowic juz w Polsce czy mozna bedac na miejscu? Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Pozdr.
  • Hej, sprawa finansowa nie daje mi spokoju, jak myślicie, ile funciaków na 10 dni pobytu w Londynie trzeba zabrać na osobę? Mieszkanie odpada, głównie dojazdy spod Heathrow (41Ł travelcard na 7 dni) no i oczywiście zwiedzanie oraz przeżycie tych 10 dni, ale bez ekstrawagancji. 300 starczy?
  • Z czasów pobytu w USA pamiętam, że bywają tam kłopoty z użyciem Visy Electron wydanej przez polski bank. Czy ktoś miał okazję używać polskiej Visy Electron w UK i wie, czy są jakiś problemy? Z góry dziękuję
  • Proszę o pomoc jaką najkorzystniejszą opcję biletową wybrać, w przypadku gdy przyjeżdżam na 4 dni do Londynu i mam w planach zwiedzanie. Przylatuję na lotnisko Luton a hotel mam w centrum. Proszę doradźcie jaki rodzaj biletu na komunikację miejską wybrać (oyster, travelcard, itp.). Acha będę podróżowac z dzieckiem (10 lat). Z góry dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się