dni

(120 wyników)
  • Witam serdecznie, Zwracam się do szanownych forumowiczów z prośbą o konkretne propozycje spędzenia czasu na GC. Oczywiście zakładam codzienne plażowanie, ale niekoniecznie od świtu do zmierzchu, dlatego najbardziej odpowiadałyby mi propozycje kilkugodzinnych wycieczek z przerwą na 2-3 godzinne plażowanie. Stacjonował będę pierwszy tydzień w Maspalomas, drugi w Puerto Rico, ale jeśli jest dużo ciekawych rzeczy np na północy wyspy, to mogę jeszcze plan zweryfikować i zrobić na 2-3 dniowy pobyt...
  • Ile dni na dwa tygodnie pobytu na Fuercie w miesiącach VI-VIII mieliście bez słońca? Moja koleżanka miała 3 dni i się zastanawiam czy też może tak nam się trafić?
  • Własnie zabukowałem bilety z Wrocławia na Lanzarote przez Bergamo za jedyne 216 zł tyle ściagnęło z karty. Może ktoś jest ktoś chetny na taki wypad indywidualny w terminie 12-17 grudnia ? bilety ryaanera sa w cenie 52 zł do Bergamo w dwie strony i 35,98eur z Bergamo. Lot z wrocławia z 2,5 godz.przesiadką a z powrotem 8 godz czekania. Noclegi mozliwe do zabukowania nawet po 15 eur. Do znawców Lanzarore mam pytanie > wynajetym autem na 2 dni co zwiedzić i gdzie najlepiej szukać noclegu?...
  • Byłam 14 dni na południu Hotel Sol Jandia Mar. Jeżeli macie konkretne pytania piszcie, będę odpisywała. Parę ogólnych informacji. Pogoda - ciepło i gorąco, słońce pali, wytrzymywałam na plaży 3 godziny i uciekałam. Zabierzcie olejki z wysokimi faktorami, 50 na twarz i co najmniej 20 na ciało. Wiatru nie odnotowałam a czasami był bardzo potrzebny bo nie dało się w słońcu wytrzymać. Woda w oceanie cieplejsza niż nasz Bałtyk latem - tak to odczuwałam. Zjechałam wyspę 2 razy z góry na dół i wszer...
  • Witajcie. Czy dowalą mi jakąś dopłatę jak teraz wykupimy? Czy wykupić niezmienność ceny???? Kiedy kupić wycieczkę aby cena nie mogła ulec zmianie??? Słyszałem że na 21 dni, to prawda????
  • 1)Witam.Jeszcze niedawno zastanawialam sie co wybrac GK czy fuerte.Wybralam Gran Canarie-playa del Ingles.Planujemy poplynac promem na Teneryfe i wrocic w ten sam dzien. Chcialabym zapytac czy zdazylabym w jeden dzien zobaczyc wulkan Teide i isc do Loro Parku z coreczka??? Sa jakies moze wycieczki organizowane 2in1 (teide-loro park)? 2) Co jest lepsze Loro Park czy Palmitos Park? 3) Na ile dni wynajac auto skoro jade na tydzien? chodzi mi zeby nie bylo za drogo bo wiadomo wynajecie kosztu...
  • Mieliśmy lecieć na Lanzarote w czerwcu. Dziś Itaka przysłała zmianę terminu wylotu o.... trzy dni. Na dodatek wcześniej wylot miał być wygodnie o 16, teraz o 6 rano. Więc albo podróż nocą do Warszawy albo hotel i dodatkowe koszty. Rozumiem zmianę o kilka godzin, ale o trzy dni?? Trudno nam będzie teraz urlop zmienić, a rezygnować szkoda.....
  • pani Magdo! dlaczego w Coolturze nr 29/2006 powtarza pani slowo w slowo ten sam artykul? czyzby weny nie starczylo?... szkoda. myslalby kto, ze to swieza relacja, ta w tygodniku, a pani po prostu sprzedala/oddala? "odgrzewane kotlety" sprzed dwoch lat... coz za rozczarowanie.
  • witam, wiem że było to pewnie poruszane już nie raz, ale chciałam bym się dowiedzieć ile czasu potrzeba na zobaczenie loro parku?? chodzi mi o takie swobodne zwiedzanie, nie na szybkiego. Mam hotel w Pueerto Santiago i chciałem z samego rana wyruszyć do loro, zwiedzić jeszcze po drodze tarasy wodne w Garacicho, a spowrotem wrócić przez santa cruz do adeje i do hotelu, czy to dobry plan??? to praktycznie objechanie całej wyspy, czy dam rade??co polecacie do zobaczenia na tej trasie??? ewentua...
  • witam, mam hotel w Puerto Santiago, zamierzamy jeden dzień poświęcić na zwiedzenie Maski i rejs katamaranem w poszukiwaniu delfinów;) Możecie doradzić jak rozplanować cały dzień?? czy mamy tam jechać autem czy dojść pieszo?? wiem że trzeba schodzić do wioski pieszo kilka godzin, oczywiśćie piszemy się na to;) ale może ktoś powiedziec jak to wszystko wygląd,a czy najpierw się schodzi pieszo, czy najpierw plynie katamaranem, jak to wszystko dokladnie wygląda bo jestem zielony;) czy jest jak...
  • Wybieram się na Teneryfę na dwa tygodnie od 26-07 i chciałam uzyskać pozwolenie do wejścia na szczyt wulkanu Teide poprzez stronę: www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/inicio-reserva-oapn.aspx?cen=2&act=%201 Niestety większość terminów w lipcu i sierpniu jest pozajmowana, a wszystkie dni w trakcie mojego urlopu na Teneryfie są "zabukowane". Czy jest jeszcze jakaś inna mozliwość, aby uzyskać takie pozwolenie? Pewnie często jest tak, że ludzie "zaklepują" pozwolenie, a p...
  • i na której wyspie jest najcieplej w listopadzie/
  • Czy planując zwiedzanie Loro Park przeznaczyć na to cały dzień czy może pól dnia wystarczy i reszte czasu na objazd części wyspy?
  • Witam, czy pod koniec listopada warto wybrać się na tę wyspę? Jakiej pogody można się spodziewać? Miałam lecieć do Egiptu, ale znajomi odradzają mi - o 16 robi się juz ciemno... Chciałabym się gdzieś dogrzać :-)
  • Chodzi mi o wyloty i odloty. I chodzi mi o konkretne przypadki (nie zasłyszane itp) jakie mieliście Państwo z tego biura na i z GC.
  • Kochani Wybieram sie z mezem na Lanzarote pod koniec wrzesnia. Nie mamy wykupionego transportu z lotniska do hotelu(Playa Blanca,Sun Park). Moje pytanie jest,czy lepiej wynajac samochod na caly tydzien,czy powolac sie na transport publiczny. Chcemy troche pozwiedzac ale tez poleniuchowac. Czy oplaca sie wykupic wycieczki na miejscu czy wlasnie samochod. No i jak tam jest z parkingami? Czy trzeba placic dodatkowo czy dla gosci hotelu jest za darmo? Wszelkie info bedzie bardzo przydatne. Z go...
  • Jadę tam pod koniec miesiąca i sprawdziłem temperatury na www.wetter.com/spanien/costa_calma/ES6544327.html Trochę mnie to zadziwia, że do 11 sierpnia przewidują temperaturę 22 stopnie, a 8 sierpnia nawet 21. Jak na tropiki i warunki w tych szerokościach geograficznych, to trochę chłodno, szczególnie że tam wieje. Mam pytanie - może ktoś ma wiarygodne informacje, czy rzeczywiście w Costa Calma tak się ochłodziło? Jak to wygląda naprawdę?
  • Kto był ? Jak wrażenia ?? :)
  • zamierzamy w Sata Cruz zwiedzić Auditorium, Castillo De San Juan, Plac hiszpaski, parque garcia sanabria. Czy poruszać się między tymi miejscami samochodem czy lepiej odstawić auto na parking i pieszo????? czy parkingi są tam platne????
  • z ItaKĄ jestem drugi raz i po raz drugi jesteśmy "wywaleni" z hotelu o 10.00, a wyjazd na lotnisko o 19.00 - czy to jest w porządku? małe dzieci, umęczeni rodzice, koczowanie w recepcji- dlaczego to spotyka tylko Polaków? Ja po przylocie skłądaM SKARGĘ na prześladowanie ze względu na narodowość. Kto ze mną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się