Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      dzialki

dzialki

(10 wyników)
    • Mam pytanie do tych, co mieli jakies przejscia z budowami obciazonymi kredytem pod zastaw dzialki. Czy zobowiazanie banku do zwolnienia czesci zabezpieczenia po splacie calosci ceny jest wystarczajace? Jakie moga byc pulapki?
    • dzialki(10)

Witam, Zastanawiam sie nad kupnem dzialki blisko Warszawy ale nie jestem zdecydowana gdzie. Mozecie polecic jakies miejsca ktore nie sa jeszcze bardzo drogie a stale blisko. Pozdrawiam, Mon
    • Od początku 2008 daje się zaobserwować zalew działek budowlanych (czasem w trakcie przekształcania), nieraz gotowych projektów z zatwierdzonym pozwoleniem na budowę, które oferowane są na sprzedaż przez deweloperów. Dla przykładu: dwie działki (jeszcze rolne, ale w trakcie przekształcania na budowlane (w sumie 2600m2, w cenie ok. 290zł/m2), Inny przykład: 11.000m2 w Pieńkowie, również w trakcie przekształcania na budowlaną, z projektowanym podziałem na działki pod zabudowę bliźniaczą, ...
    • Witam, Czas jakis temu nabylem segment, obecnie w budowie. I tak mnie niepokoi to czy w kontekscie rosnacych cen domkow developer nie zdecyduje sie "zaroponowac podwyzki ceny lub rozwiazania umowy". Zastanawiam sie czy zabezpieczeniem dla mnie moglby byc wpis praw i roszczen do kw. dzialki ? Umowe przyzeczenia sprzedazy podpisana mam w formie aktu notarialnego. pozdrawiam j,
    • deweloperom ? www.rp.pl/artykul/231273,246765_Nizsze_ceny_materialow__Dobry_czas_do_rozpoczecia_inwestycji.html dzialki tanieja cegly tanieja robocizna tanieje budujcie wlasne - po co przeplacac ?
    • non stop dostaje spam, albo wyskakują banery, że na mieszkanie rabat 5%, 10% albo nawet 15%, rozdają samochody, garaże itp. A tego samego dnia czytam, że ceny mieszkań spadły od początku roku o....2% a koleś z JWC, DD czy Polnord mówi, że ceny mogą spaść w tym roku maksymalnie o kilka % a jego własne mieszkania są w promocji Czy oni uważają, że ludzie to skończone debile i nie widzą co się dzieje? Mam wrażenie, że oni uważają się za geniuszy i panów wszechświata a społeczeństwo...
    • Nie interesuje mnie Tarchomin ani Bialoleka, bo jezeli tam to wole jednak dom z dala od Warszawy i przynajmniej bede wiedziec dlaczego stoje tyle w korku. Jak interesuje mnie mieszkanie okazuje sie ze pierwszy etap sprzedany (zarezerwowany) a drugi bedzie sie konczyl w 2010 roku no i sadze ze cena moze sie tez zmienic (napewno). Sadze ze za chwile trend sie zmieni i wszscy rzuca sie na dzialki bo nikt na mieszkanie nie chce czekac 5 lat. Wyglada na to ze normalnego nowego mieszka...
    • WItam, mam działkę w Warszawie, na jakieś 3 miesiące powinien być już zatwierdzony MPZP dla tej działki, w związku z jego uchwaleniem przy sprzedaży będe musiał zapłacić podatek od wzrostu wartości tej działki po uchwaleniu MPZP i teraz pytanie czy bardziej będzie mi się opłacało sprzedać przed uchwaleniem i nie płacić podatku czy po uchwaleniu cena wzrośnie jeszcze więcej niż wyliczą mi podatek ? Może mi ktoś coś poradzić ?
    • kupiłam nowe mieszkanie, na fakturze jest zaznaczona kwota za mieszkanie i za grunt oraz za garaż. Co podlega odliczeniu w zeznaniu podatkowym, czy można odliczyć grunt? Jeśli ktoś orientuje się w tym temacie proszę o radę. Z góry bardzo dziekuję.
    • Powiem prawde. Mam dosc tych dzialek tak naprawde to sie wogule nie sprzedaja, pies ze zlamana noga nie jest zainteresowany. Umoczylem strasznie. Wchodze z roznych nikoof i raz uzywam swojej neostrady a raz karty Orange w nadzeji ze nei zauwazycie i udaje rozne osoby - jak np Kasia ale tak naprawde to wszystko do dupy. Powiem prawde - nie inwestujecie w dzialki bo umoczycie. A tu dodatkowo siedzi mi sad na glowie bo podobno obnazanie sie w parku to przestepstwo.. dlaczego ? to ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się