Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      ekologia

ekologia

(4 wyniki)
    • Z okazji 11 listopada biskup bydgoski Jan Tyrawa podczas kazania ubolewał nad zeświecczeniem społeczeństwa: "Wyparowało gdzieś dobro ojczyzny, nie umiemy jasno określić, na kogo mamy wychowywać młode pokolenie - podkreślił, krytykując "awersję europejskich sfer intelektualnych" do wzmianki o Bogu w eurokonstytucji. - Czyż nie tu także rodzi się miejsce dla różnej maści ruchów - powrót pogaństwa, ekologia, feminizm, kultury gejowskie, postmodernizm - które miałyby na nowo porz...
    • nowoczesnej kobiety:))) To apropos boomu budowlanego;) No coż kobieta to najczęściej tylko durna ci.. stworzenie znaczy się i nie można jej pozwalać na zbyt wiele, bo sama sobie szkodzi:) Trudno jak musi niech wsmarowuje w siebie codziennie kilo chemii, walczy o ekologię, czy kupuje zdrową żywność. Wyrzucanie kasy ale niech tam.. pewnie jest tego warta, jak ją zapewniają markowi sprzedawcy kremu na zmarszczki i pryszcze;))) Problem pojawia się gdy zechce wydać więcej kasy np. na większe m...
    • W jakimś artykule genderowym przeczytałam niedawno, że w Polsce rozwija się ostatnio feminizm, ale tylko taki na "wysokich obcasach". I coś w tym jest... Coraz częściej przekonuję się, że hasłem "równości szans" żongluje się jak pustym frazesem. Gazetki sobie wybierają z feminizmu tylko to co im pasuje: kobieta niezależna tak, ale lesbijka już niezbyt, a jeszcze z dzieckiem, to już w ogóle szok ("dwie mamy jasia" - pamiętacie?). Nie porusza się kwestii kobiecej historii, nie ma sł...
    • Niby nie o feminizmie, ale o zielonych, więc po drodze. kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,5089392.html Powyżej link. Interesujący artykuł o ludziach, którzy potrafią i chcą żyć w zgodzie z ekosystemem. Zanim jeszcze przeczytacie, już wiecie, że są szaleńcami. I tak mnie zastanowiło, kto w dzisiejszych czasach jest szaleńcem: czy ten, który zbiera jedzenie po śmietnikach, czy ten, który wyrzuca kilogramy dobrej i zdatnej do jedzenia żywności. Czy zasilany bateriami słonecznymi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się