Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      ekologia

ekologia

(5 wyników)
    • Witam wszystkich! Tak przy okazji wtrącenia swego grosika do dyskusji o drzewku pomyślałem, że bardzo chętnie poznam wasze zdanie na temat ekologii. Czekam na wasze opinie - tylko błagam bez emocji! Jurek
    • Nasz wspaniały moderator naszego wspaniałego forum nazwał mnie, w wątku o grzybach, ekologiem... Przyznam sie, że przyjąłęm to wyróznienie z mieszanymi uczuciami... Bo w moim pojeciu: ekolog moze być również obelgą, jak też komlementem... Przede wszystkim jestem wrogiem i nie chcę być z nią łączony, EKOLOGII NAIWNEJ. Która nie waha sie i nie brzydzi w swoich ostrzejszych odmianach przed wrzaskiem zadymą, a nawet terrorem... Powstał nawet termin ekotage, co ma określać sabotaże dokony...
    • O ekologii inaczej Narasta konflikt wokół obwodnicy Augustowa. Kilkakrotnie już na mój prywatny emilek wysyłano mi różne noty, abym zamieszczał je na tym forum lub przynajmniej zabrał głos w „sprawie”. Niniejszym więc to czynię, ale ze względu na mój wredny charakter będzie tu mowa nie o dolinie nad która wisi groźba zagłady, ale o podstawach tego co kiedyś słusznie nazywano ochroną przyrody, a dziś niesłusznie ekologią. Aby coś chronić trzeba o elemencie chroniony...
    • ekologia(12)

z wypowiedzi pana Wożniaka wywnioskowałam, że ma ekologiczne podejście do upraw, co bardzo mi się podoba. Na wiosnę powiększam ogród warzywny i liczę na porady ekologiczne. Chciałabym, aby kompost był moim jedynym nawozem. Czy to możliwe? Mam glebę chyba żyzną, przepuszczalną. Co pan i państwo myślicie o oborniku? Są bardzo skrajnie różne opinie. Może są jakieś ekologiczne środki dostępne w sklepach? Skąd wiadomo, który wybrać? Czy do kompostownika można dorzucać krowie zeschnięte plac...
    • Proszę doradzić jak pozbyć się tego szkodnika, podgryzły mi ostatnio młodą jabłonkę która miała juz pierwsze owoce, teraz podrgyza mi hortensje a w tamtym roku podjadały mi marchewkę.Czy coś na nie działa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się