Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
      ekologia

ekologia

(8 wyników)
    • Co tak naprawdę sądzicie o problemie ekologi i ochrony środowiska? Jaki jest wasz stosunek do ekologi kiedy myślicie o a) sobie b) o swoich dzieciach (obecnych, przyszłych) czy swoich bliskich? Piszę pracę dokotorską, będę wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam Garcia
    • Nie wiem czy ktoś już pokusił się o skrytykowanie nazwy forum ale myślę, ze należałoby bo ma się nijak do treści wątków. Większość z nas używa błędnie słowa EKOLOGIA, ekolog, ekologiczny itp. Za taką nieznajomość nazewnictwa mocno tępią na większości kierunków związanych z biologią i środowiskiem aby wyplenić potoczne, nieprawidłowe nazewnictwo. Ciekaw jestem ilu z piszących na tym forum wie co oznacza naprawdę termin EKOLOGIA? Zapewne będziecie zdziwieni ale nie jest to na...
    • Co wtorek, w godzinach 23-24 (choć zwykle zaczyna się ok. 10 min później ;-) w radiu TOK FM można słuchać audycji Darka Szweda i Czarka Łasiczki pt. "Ekologia polityczna". Panowie (i ich goście/gościnie) rozmawiali już między innymi nt. Doliny Rospudy, polityki rowerowej, efektywnego wykorzystania energii.. Części audycji można posłuchać na blogu programu :-) www.ekologiapolityczna.blox.pl Rzecz bardzo ciekawa, polecam wszystkim ;-)
    • Pojęcie ekologii w społeczeństwie jest znikome, a w wielu przypadkach - żadne. Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego spalamy śmieci w swoich piecach, dlaczego nosimy zakupy w plastikowych torbach, dlaczego nie zmieniamy systemu ogrzewania w piecach węglowych, na przykładowo ogrzewanie gazowe, a jeszcze lepiej elektryczne, dlaczego tak trudno nam segregować śmieci, dlaczego, dlaczego itd. Na te, i podobne pytania, jest prawdopodobnie tyle samo odpowiedzi. Kilkanaście lat temu "chodzi...
    • no właśnie, co sądzicie o tego typu urządzeniach? Czy są ekologiczne tak jak na to wskazują producenci? Bardzo proszę o wszelkie komentarze :)
    • polecam ciekawy artykuł o tym, że również w kwestii ekologii trzeba mieć się na bacznośc ;) londynek.net/czytelnia/article?jdnews_id=3107948&cat_id=85
    • co tak naprawde robicie dla ekologii?
    • Magazyn 'Świat Łazienek i Kuchni' podjął się organizacja akcji "Mój świat jest EKO"- myślicie, że takie przedsięwzięcie ma szansę powieść się w Polsce ? Bo ja sądzę, że Polacy ciągle tkwią w ekologicznym zaścianku ! Chociaz na pewno takie akcje przyczyniają się do zmiany eko-mentalnosci... www.dobrzemieszkaj.pl/a/2588,Moj_swiat_jest_EKO,,cale_wnetrza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się