Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      emigranci

emigranci

(3 wyniki)
    • Ja tak sobie mysle,ze jakby tak wiekszosc z nas lekarzy emigrantow opisala jaka pensje ma w stosunku do tej w kraju to moze pacjenci zrozumieliby dlaczego musimy wyjezdzac i pomogliby w naszej walce o podwyzki. P.S w kraju mialem 1400 brutto,na reke kolo 1100,teraz na emigracji kolo 8 do 9.000 na reke miesiecznie na 2/3 etatu.
    • Czy ktoś jest w stanie wyjaśnic mi zawiłą dla mnie ścieżkę kariery lekarskiej w GB?Szukam pracy przez internet ale mam problem z ich stopniami: Trust Doctor??? staff Grade??? Foundation??? Ward Medical Officer(senior house officer) House officer??? Jak to idzie po kolei?Domyślam się że nie zaczyna się od consultant albo registar,ale np.po przepracowanych 2 latach tu,bez specjalizacji,na jakie stanowisko się ubiega?non-graded? Podstawowe pyt:jaka jest najepsza metoda szukania pracy:inte...
    • Polska (obywatele) funduszowali i funduszuja nadal wasze wyksztalcenie, w nadzieji, ze te duze sumy za wasza nauke wyjda spoleczenstwu na dobre . Wy , wyuczeni na lekarza ( co powinno byc zawodem przedewszystkim humanitarnym) , opusciliscie Polske bez odplaty za wasze szkolnictwo i probujecie byc "zagranicznymi", tylko jest sprawa taka, ze szacunku tu nie dostaliscie i nie dostaniecie. Jestescie tutaj nikim(wiekszosc z was)i nigdy nie bedziecie. Mieszkam za granica juz od 30lat (...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się