Forum eDziecko eRodzice Z dala od Polski
ZMIEŃ
      emigranci

emigranci

(4 wyniki)
    • Chodzi mi o osoby, które najpierw wyemigrowały z Polski do jednego kraju (w moim przypadku to Anglia), a następnie do Kanady właśnie. My dopiero jesteśmy na etapie planowania wyjazdu do Kanady z Anglii, więc chcielibyśmy najpierw uzyskać jak najwięcej wskazówek praktycznych na temat życia w tym pięknym kraju (mieliśmy okazję kilka razy być w Vancouver, nieco mniej pięknym Winnipeg oraz w nieciekawym naszym zdaniem Toronto – ale to były tylko krótkie wyjazdy turystyczne). ...
    • Czesc Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie - kiedy po zlozeniu dokumentow o sponsorstwo (obywatel kanadyjski sponsoruje swoja zone) dostanie sie tak zwany "landed emigrant document" umozliwiajacy legalny pobyt w Kanadzie, prawo do pracy, korzystanie ze szkolnictwa jak i opieki zdrowotnej? Pozdrawiam m
    • ... i powinno grać w reprezentacji Polski. Coraz częściej mówi się o tym, ze dzieci polskich emigrantów, zapominają o swoich korzeniach i występują w reprezentacjach kraju w którym aktualnie mieszkają. Moja prośba do Was kochani emigranci jest taka: Jeżeli Wasze dziecko ma talent piłkarski, niech nie zapomni, że w jego żyłach płynie nasza, polska krew a jego serce jest biało-czerwone.
    • Chętnie nawiążę kontakt z mamami spoza kraju.Mam 5-letniego synka i trochę wolnego czasu.Mieszkam we Wroclawiu.Mój email:anetal34@o2.pl.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Wesołych Świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się