Forum Na emigracji Życie na Wyspach
ZMIEŃ
      emigranci

emigranci

(8 wyników)
    • a ja dylematu nie mam. w uk jestem juz troche czasu i do osiagniecia swojego malego celu potrzebuje jeszcze jakies 3-4 lata. a potem poludniowo-wschodnia europa, azja i zdecydowanie oceania. i mam w nosie pismaków, którzy sie zastanawiaja nad tym czy ludziom bardziej jest potrzebna kasa (czyli wg. nich kierunek uk) czy tez moze zycie bardziej rodzinne (czyli kierunek pl). kazdy z nas moze podjac decyzje co chce robic ze swoim zyciem. a ze komus lepiej tak albo inaczej - jego wybór, jeg...
    • witam, ostatnio pojawiły się artykuły w mediach, że ogromna część emigrantów zarobkowych już wraca do Polski. Po latach upokorzeń i życia jak typowy emigrant wracają, bo już nie chcą być obywatelami III kategorii z dala od rodziny. Przez tyle lat byli wyśmiewani przez tubylców, teraz wracają aby prosić np. mnie o pracę w Polsce. Ja natomiast, mam w Polsce dobrą pracę , mam dom , samochód, pozycję zawodową, nie musiałem nigdzie wyjeżdzać , zrywać kontkatów z rodziną , aby zar...
    • Nasłuchalam się różnych dziwnych rzeczy..
    • "Zwlaszcza osoby starsze, ktore pokladaly w mlodym pokoleniu nadzieje na lepsza Polske, przestraszyly sie waszych wyjazdow" Zrozumiale. Picdziesieciolatki na emeryturz zaczely myslec o przyszlosci. Niech sobie te ososby starsze same wyjada.
    • no pewnie angielki przyzwyczajone do grubasków ale nie z anglii
    • no i w kolejki na przystankach wpychac sie nie wolno, chyba ze chce sie narazic na ogromna liczba znaczacych spojrzen i pochrzakiwan.
    • Litosci!!! Ale Ci urzednicy sprytni. Czyzby znalezli nowy sposob na dzwonienie na komorki do rodziny w Anglii? Na koszt urzedu czywiscie.
    • jakies konkrety? bo "- Radio Maryja jest stacją, która jest uwikłana w antysemityzm od kilku lat. Taki rodzaj działalności nie jest dobrze odbierany w Wielkiej Brytanii i nie pomaga budować relacji między społecznościami - mówi." Moge odbic rowniez w druga strone: "CST jest organizacja ktora uwiklana jest w antypolonizm od kilku lat. Taki rodzaj dzialalnosci nie jest dobrze odbierany przez polakow i nie pomaga budowac relacji miedzy spolecznosciami - mowie".. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się