Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      emigranci

emigranci

(14 wyniki)
    • Witaj postanowilam napisac do Ciebie proszac o pomoc poniewaz z postow ktore udalo mi sie przeczytac jestes moim zdaniem osoba najbardziej zorientowana co do wypraw po USA. Poza tym ogladalm Twoje zdjecia sa naprawde znakomite. W polowie lipca wybieram sie z rodzina ktora przyjezdza tu z Polski na wyprawe na zachod stanow ja jestem tu od niedwana a moj maz akurat tam jeszcze nie byl, stad problem jak to zorganizowac .Dlatego bardzo cie prosze o pomoc w ustaleniu jakies trasy, be...
    • Czy ktoś na tym forum mieszka na Florydzie? Prawie od 20 lat mieszkam w Niemczech i od czasu do czasu powraca do mnie myśl żeby za parę lat wyemigrować do USA. Co do wyboru miejsca to Floryda wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem (ciepło i obecnie bardzo tanie połączenie z Europą. 200 Euro Frankfurt-Floryda- Frankfurt.)Myślałam o Fort Myers. Kupilibysmy z mężem dom za jakieś 250tys. $, do tego wzielibyśmy ze sobą kapitał na prowadzenie jakiegoś biznesu....Albo prowadzenie firmy na ...
    • Witam, wiem że byliście bo wcześniej ktoś pisał.Potrzebuję rady: W momencie dokonywania rezerwacji przez net,jest napisane,że rozpoczyna się to o 17.00 i teraz nie wiem czy wstęp cały jest od 17:00 czy też można przyjechac wczesniej,czy też o 17stej jest ten show.Pytam bo coś mi krótko na zwiedzanie,skoro konczy się ok.21.Jak to jest w takim razie. Jak to wygląda na miejscu,o której się kończy o której zaczyna?Wycieczki zorganizowane wyjeżdżają ok 11-12 stej,na miejscu są tam ok...
    • Przez Hoover Dam bede przejezdzac poznym wieczorem. Visitor Center otwarte do 6pm. Czy ktos wie, czy po zamknieciu tez jest jakas mozliwosc, zeby wysiasc z samochodu i przez 5 min popatrzec sobie na tame, jezioro, rzeke? Czy w ogole cos z autostrady widac? Bede wdzieczna za podpowiedzi. Podzrawiam
    • witam!posiadam green card i wkrotce wybieram sie do usa.no i tutaj jest problem, bo slyszalem, ze ktoras linia lotnicza ma w ofercie znizki dla emigranto, tz.bilet w jedna strone, wiekszy limit bagazu no i w koncu znizki w zakupie biletu.jesli rzeczywiscie jest taka linia, to ktora?bo glownie zalezy mi na jak najtanszym locie do ny.bo nasz polski LOT nie nalezy do tanich, a i w sprawach obslugi ludnosci i wygody podrozowania daleko mu do leadera.pozdro!
    • Z ciekawosci chcialam zapytac, czy ktos ta liste moderuje, czy byle analfabeta ledwo pismienny moze tu podszywac sie pod innych i operujac jezykiem, ktorego mozna sie tylko nauczyc czesto przebywajac w rynsztoku wylewac swoje niepowodzenia zyciowe podpisujac sie nickiem innej osoby...? Czy to jest lista dyskusyjna? Forum..? Czy tolerowanie chamstwa zacheci inne osoby do przygladania sie i brania udzialu w dyskusjach? Mnie zniechecilo.... Chodzi mi kokretnie o dwa nicki : Autor: soup.n...
    • Czy ktos z Was byl na jednodniowej wyprawie do Katmai National Park i moze polecic jakas sprawdzona firme?:) W intenecie jest ich duzo, wiec nie problem z wyborem, preferowalabym jednak cos sprawdzonego. Pozdawiam emigrant_ka www.pbase.com/turystka
    • Chce tam sie wkrotce wybrac. Macie jakies porady, informacje? Gdzie najlepiej sie zatrzymac? Ile dni przeznaczyc? Czy koniec maja (konkretnie Memorial Weekend) nie bedzie za wczesnie? Wybrac sie z namiotem czy moze lodge?
    • napisz pod adres emigrant_helper@jahoo.com umożliwię pzrzystąpienie do odpowiedniego programu
    • sezon turystyczny w pelni i nieuchronnie wielu z nas spotka sie oko w oko high noon z tym futrzanym grubasem gdzies na odludnej polance w gorach skalistych lub w wysokich trawach na Alasce dla niewtajemniczonych wideo jak nie nalezy sie obchodzic sie z niedzwiedziem www.youtube.com/watch?v=dopLg4SqzpA i kilka wskazowek zwiekszajacych szanse na pokojowe przetrwanie www.youtube.com/watch?v=hJVv0j2uC68
    • dla tych z Polski i nielegalnych w USA szansa na papiery w Kanadzie wymagania nie sa takie duze: CANADA'S POINT SYSTEM TO SELECT ECONOMIC IMMIGRANTS: 10 Age: 10 points (Top marks for people aged 21-49) 25 Education: 25 points (Top marks for Masters degree) 24 Language proficiency: 24 points (Up to 16 points for fluency in first official language) 21 Experience: 21 points (Top marks for four years of experience in highly skilled occupation) 10 Arranged employment: 10 poi...
    • Jestem studentka i wybieram sie do kanady na wakacje. Dowiedzialam sie ze potrzebuje numer, dzieki ktoremu bede mogla pracowac. Jak go zdobyc? Czy mozliwe jest znalezc prace bez niego? O jaka wize mam sie ubiegac?Bardzo prosze o jakies informacje.
    • Ciekawa jestem ja czy komuś z was ostatnio udało się dostać wizę amerykańską? Pytanie kieruję do osób zamężnych i pracujących. Moi krewni zapraszają nas do siebie na kilka tygodni.Jak myślicie czy jest szansa że my plus nasze nastoletnie dziecko dostaniemy wizy, czy tylko sama mam starać się o wizę. Zdania moich znajomych są podzielone a Wy co myślicie?
    • Ta cala sprawa,o ktora tocza sie dyskusje caly czas i praktycznie wszedzie,gdzie mozna spotkac forum w tytule zawierajace slowo "USA" to zawsze wizy:D Czemu jest to takie kontrowersyjne?Bo dla wielu z nas jest to niezrozumiale i nie tylko dla tych, co w zyciu nie starali sie o wize,albo dla tych co im odmowiono wizy,lub tez dla tych co dostali,sa tam lub tez wrocili. Tlumaczeniem USA w sprawie wiz dla niektorych "wybranych "krajow jest fakt,ze obawiaja sie,ze zaleje ich masa emigr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się