Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      emigranci

emigranci

(5 wyników)
    • Tu dziewczyny rozmarzyly sie o Polsce a ja na razie bardziej lokalnie uderze :) Zapowiada sie piekny weekend a ze na dodatek jest to dlugi weekend pomyslalam, ze szkoda byloby zmarnowac go w domu. Poszperalam troche w internecie i trafilam na Mammoth Cave w KY. Czy byl moze ktos tam? Czy warto pojechac? Czy jest cos ciekawego w poblizu co warto zobaczyc? A moze jakies inne ciekawe miejsce tak do 6-7 godzin od Chicago?
    • U mnie nie jest najgorzej, choc po 16 latach na emigracji brakuje mi juz wyczucia jezykowego. Jak sobie poradziliscie?
    • Wrocilam niedawno z "muszelkowych plazy" i znalazlam kilka fajnych muszelek [nawet kilka "sand dollars"]. Chcialabym je przerobic na bizureie dla siebie, mam juz nawet pomysl na wyglad, ale wgole nie wiem, jak sie do tego zabrac. Czy ktos z Was robil podobny projekt? Jaka wiertarke kupic? Jakie dluta? Czy trzeba polerowac [czym?], czy trzeba czyms pomalowac/zabezpieczyc? Wszystkie sprawdzone pomysly i uwagi mile widziane;) Pozdrawiam:) emigrant_ka
    • Witam:) Czy ktos z Was wybiera sie na" Festiwal Kwitnacych Wisni" do Washington DC?:) A moze ktos byl i ma jakies pomocne wskazowki:?:) emigrant_ka
    • Przygnebiajace jest to, ze w ludzie zyja w rejonach, gdzie od lat toczy sie wojna albo po prostu zyja w biedzie. Nie trzeba jednak patrzec daleko. My, emigranci mamy na ogol lepsza sytuacje materialna, niz wielu ludzi urodzonych w tym kraju, ktorych nie stac na przyzwoite jedzenie, ubezpieczenie medyczne, nie mowiac juz o zobaczeniu czegos wiecej, niz miasta, w ktorym sie urodzili. Widze wokol siebie duzo biedy i czuje, ze mam duze szczescie, ale jest mi przykro, ze ten kraj tak n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się