fantasy

(6 wyników)
  • proszę polećcie ciekawe książki dla 10-11-letniej dziewczynki - mam wrażenie, że mocne fantasy trochę jej się przejadło, nie chce już czytac o trollach, goblinach, demonach zła itp może coś przygodowego albo o relacjach rówieśników ? warunek - musi być wciągające, ostatnio kilka książek odstawiła nieskończonych m. in. Ricka Riordana
  • Córka kocha fantasy. Harry Potter przeczytany,Kroniki Spidrewicka,Ulisess Moore,Kroniki Wardstone,Pradawnego Mroku,Opowieści z Narnii,Seria niefortunnych zdarzeń,Gobelin -przeczytane. Co jeszcze mogę jej polecić?
  • Witam! Prosze o pomoc. Co sprawi radosc 12-letniemu chlopcu ktory czyta pasjami? Harry Poter juz przerobiny. Mozecie polecic cos w tym stylu? Jakas fantasy albo kryminal dla mlodziezy? Czy np Eragon by pasowal?
  • że Forum jest dla mnie cennym źródłem inspiracji, jeśli chodzi o książki dla dzieci młodszych. Często sama czytam i proponuję moim dzieciom polecane przez Was tytuły - te, powiedzmy, "do 10 roku życia". Jakoś tutaj najczęściej są to pozycje, które mogę uznać za bliskie mi na tyle, że bez oporu "sprzedam je" mojemu dziecku. Sytuacja zmienia się diametralnie, jeśli chodzi o książki dla czytelników "10+". Czytam teraz "Atramentowe serce". Tzn. nie jestem pewna, czy jeszcze czytam....
  • Przyznam, ze nic nie moglam znalezc w ksiegarni, mlody nie ma czego czytac, za chwile majowy wyjazd, a my nic nie mamy. Moze cos polecicie? Tylko z ostatnio wydanych pozycji. dziekuje
  • Hmmm... Recenzje ma tak różne, że można się spodziewać po niej wszystkiego. Fragment, który przeczytałam w księgarni dobrze świadczył o tłumaczu, ale nie dał mi podstaw do wydania opinii o samej książce. Może ktoś jest już "po", a przynajmniej "w trakcie" ;-) www.merlin.com.pl/frontend/towar/387996 Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się