Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      feminizm

feminizm

(7 wyników)
    • Moge prosic o jakies sensowne wytlumaczenie? Przeczytalem o kims, ze jest "katolicka feministka" i zglupialem do konca. Jak na moje wyobrazenie feminizm to taki humanizm jednoplciowy, a czesc wypowiedzi kobiet mieniacych sie feministkami jest szowinistyczna wobec mezczyzn, co sie kloci z moim odczuciem rownosci plci. Jak to jest?
    • Piszę z męskiego punktu widzenia, o problemie, którym w dzisiejszych czasach jest toksyczna sztuka. Jest to dosyć świeże i groźne zjawisko: wykorzystywanie sztuki jako służebnicy w imieniu głupiej ideologii. A wszystko to pod pięknym pozorem działań mających uwieńczyć emancypację kobiet. Mówiąc tonem weterana, przeżyłem już niejedno i większość absurdów naszej codzienności łykam taśmowo jak pacjent swoją dawkę proszków w „Locie nad kukułczym gniazdem”. Jednak mam swoją ...
    • Oglądam sobie właśnie program o feminiźmie. Ludzie dyskutują i z tych dyskusji właściwie nie wiadomo co to jest ten feminizm dokładnie, na czym polega? Z jednej strony zwolennicy feminizmu bronią go tłumacząć dośc sensownie jego przesłanie, z drugiej przeciwnicy posługują się wciąż stereotypami i zbijają każdy argument feministów. Czy feminizm polega głównie na tym, by zrównać kobietę z mężczyzną na płaszczyźnie intelektualnej, emocjonalnej czy wręcz fizycznej? CZy też chodzi tu...
    • feminizm! Mało, że mamy robic kariery zawodowe, mało, ze stoimy przy garach, to jeszcze potrzebne nam wielokrotne orgazmy i partner, który pomoże dobrać zasłonki. No to ja się z tego bym chętnie wypisała. Zasłonki dobiorę sama, zamiast ugotować, pozwolę się zaprosić do knajpy, a nawet prezes był łaskaw dostrzec, że praca w mym życiu gra rolę trzecioplanową. Natomiast wielokrotne orgazmy są OK.
    • No dobra... Aborcja jakos mi nie lezy, eutanazja jest nudna, moze feminizm? Hmmm... Rzucam haslo - feminizm a jego wypaczenie, czyli o idei feminizmu i jej wspolczesnej realizacji. Ty wypowiadasz sie pierwsza :"P
    • "Docieralismy na najwyzsze gory - one tez Wznieslismy sie w przestworza - one tez Uciekalismy do Legii Cudzoziemskiej - one tez Opuscilismy nawet Ziemie - one tez Moze kiedys nas przescigna i nie bedziemy musieli juz uciekac..." :")
    • Czy zauważyliście, że w katalogu forum temat "Mężczyzna" tkwi dumnie w kategori "Społeczeństwo", a " Kobieta" została wrzucona do odrębnego worka z podkategoriami "Uroda" i "Feminizm" Spytam jak rasowy psycholog, choć wcale nim nie jestem - Czy chcecie o tym porozmawiać? Pzdr :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się