Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      film

film

(6 wyników)
    • film ESD(29)

mial ktos okazje ogladac? po dlugich poszukiwaniach gladalam go wczoraj, zatrzymalam sie na 40minucie - wszystko mnie draznilo... Film oparty jest na fabule Idy sierpniowej i KK Gaba - jest brunetka o dlugich wlosach.. ??? Ignacy - to mega ignorant, a nie sympatyczny roztrzepaniec watki sie w nieznosny sposob przepalataja - Pani Szczepanska jest pania Basia i pracuje w roli pomocy domowej u pana Paszkieta, planujac odejsc z tej pracy daje ogloszenie do gazety - na ktore odpowida przycho...
    • W KK Gaba idzie z Pyziakiem do kina: [i]Wieczorem tego dnia Gabrysia i Pyziak poszli do kina „Bałtyk” na seans nocny. Film był amerykański, z Dustinem Hoffmanem, i opowiadał o tym, jak źle i strasznie jest w USA. Niestety, sam film również był nie najlepszy, a że nie zawierał w dodatku scen lirycznych, Gabrysia poprosiła Pyziaka, by wyszli przed końcem.[/i] A kilkadziesiąt stron wcześniej jest taka wzmianka: [i]minąwszy hotel „Merkury”, przechodząc pod Rondem K...
    • Wiem, że już poniekąd było- o bohaterze masowym, którym pani MM gardzi (np Shrekiem). Może o filmie tez było, wtedy proszę o skasowanie wątku. Wartościowego filmu pawie nie ma. Jest Jarmush w Pulpecji i dziewczyny biegają na [i]Rozważną i romantyczną[/i], ale to chyba mało? Dlaczego nie ma odniesień do kina- jeśli już nie do masowego, to choćby niszowego?film też jest be? O wartościowy serial już nie pytam... bo wiadomo, że srerial to pewnie [i]Isaura[/i]. A przecież dziś film to najpowsze...
    • takie kolo: Aniela - Borejkowie - Aniela. Takie kolo. A co laczy okrag tego kola? Ano, Malgorzata Wachecka, pamietna Aniela. Oto co znalazlam: Pani Malgorzata Wachecka wystapila w filmie, 1995 rok, o tytule: 'Chodzmy krasc na gorach ogien. Mniej nie warto'. Jest to biografia Kazimierza Wierzynskiego, o ktorym mowa ostatnio w domu Ignacow. To taka ciekawostka tylko, ale jako ze to jednak forum fanow warto podac, bo nie kazdy moze znalazl. Jakby w sp. wielkiej grze padlo pytanie z jezycjady...
    • Spójrzcie na plakat do filmu ESD... [img]https://filmpolski.nm.ru/ESD1986.jpg[/img] Nawiasem mówiąc, mnie takie cuś raczej by przeraziło, niż zachęciło.
    • Czy podobała Wam się jakakolwiek ekranizacja jakiejkolwiek powieści Makuszyńskiego? Bo dla mnie była to za każdym razem porażka. O ile obsada całkiem do rzeczy, a nawet wręcz gwiazdorska (Beata Tyszkiewicz jako hrabina, Marek Kondrat jako ojciec w Pannie z mokrą głową, Piotr Fronczewski jako ojciec, Anna Seniuk jako pani Szymbartowa w Szaleństwach Panny Ewy) o tyle do szału mnie doprowadzało "uweselanie" na siłę. W tych powieściach są zdarzenia tragiczne, ciężkie, czasem wzruszające. O ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się