-
"The Help" - "Służące".
się zachwyciłam a emocje przeze mnie jak fale przepływały zmieniające się.
świetnie narysowane bohaterki /ach ta postać Celii Foote i Jessica Chastain odgrywająca kruchość przypominającą Marilyn Monroe/
i czarne aktorki- Octavia Spencer jako Minny Jackson i Viola Davis jako
Aibileen Clark.
Emma Stone w roli Skeeter też, jak dla mnie ok., choć do Złotej Maliny ją nominowano za rolę w tym filmie m.in.
i Sissy Spacek cudna.
i Allison Janney, którą dotąd pamiętała...
-
ciekaw jestem komentarzy......:S
wyborcza.pl/1,75478,14133819,_Nasze_matki__nasi_ojcowie___Szewach_Weiss__Tworcy.html
-
Co to ma być ta "Ida"? Jest o niczym, no może o obsesji na punkcie lamperii we wnętrzach, chorych planach i pokłosiu "Pokłosia". Ni ma pointy, ni ma spójnego pomysła, ni ma fajerwerków, ni ma dialogów. Wolę "Lewiatana" i uj.
-
w korporacji przez feminazistki pt "Obce ciało". Bardzo ciekawa dyskusja na blogu u Orlińskiego. Lekka i mega - złośliwa czyli to co lubię najbardziej. Wklejam tu, bo z FK wylądowałoby na ośle z prędkością błyskawicy a myślę, że kilku osobom może się spodobać. Oczywiście polecam nie tylko notkę, ale przede wszystkim komentarze pod nią.
Dla zachęty - cytat z Zanussiego i komentarz jednego z internautów
Zanussi (fragment jakiegoś wywiadu)
"Niech pan zauważy, jak dwuznaczny jest w dzi...
-
Na portalu Filmweb biorę udział w wielu konkursach. Co chwilę coś wygrywam- a to bilet do kina, a to płytę z filmem a ostatnio wygrałam zaproszenie na pokaz filmu "Cztery słońca" w kinie Muranów w Warszawie. Niestety, nie mogę przyjechać z wielu ważnych powodów więc chcę oddać zaproszenie komuś, kto może z niego skorzystać.
Jest to film czeskiego reżysera Bohdana Slamy, który napisał również scenariusz.
A oto szczegóły jakie otrzymałam w mailu:
[quote]Witam,
miło mi poinformować,...
-
Film "Raj: wiara" (Paradies: Glaube) dostał w Wenecji nagrodę specjalną.
Już widzę co będzie się działo, gdy zacznie być u nas rozpowszechniany - stada prawdziwych katolików-Polaków, traktujących wiarę tak, jak to zilustrował Mleczko, ruszą do boju.
[img]https://static.polityka.pl/_resource/res/path/2d/b9/2db91ffa-9a88-4315-987d-8776dd98e0e9_665x665[/img]
"Raj:wiara" jest dopełnieniem "Raj:miłość" i "Raj:nadzieja". "Raj:miłość" widziałem, jeżeli nowy jest tak samo poruszający to będzie w...
-
że dzisiaj w TV na jedynce "Sztuczki". Ci wszyscy, którzy narzekają na polskie kino piloty i nagrywarki w dłoń. To jest piękny film, magiczny film i każdy powinien go obejrzeć. Jest to na dodatek film o smutnych sprawach polskiej prowincji z taką dawką optymizmu, życzliwości i czarów, że aż zatyka.
I jeszcze link w smutnej sprawie:
www.alert24.pl/alert24/1,84880,12242950,Odcieto_prad_schronisku_w_Jozefowie___Mamy_czas_do.html
Kto może, niech pomoże, albo rozpropaguje dalej.
-
-
M. Brzezińska :
" Film „Bez wstydu” Filipa Marczewskiego wchodził do kin w glorii obrazu, który przełamuje tabu. Tylko dlatego, że opowiada o kazirodztwie, o którym nie mówi się zbyt wiele. Jednak, czy sam fakt, że na marginesie społeczeństwa występują dewiacje obliguje do robienia o nich filmów? Czy może ma to jakiś ukryty cel?
/bla, bla, bla/
Czyli co? Jeszcze kilka takich filmów o różnych dewiacjach i w myśl politycznej poprawności i dyktatury fałszywie pojętej tolera...
-
pan Henryk zaproponował, a ja propozycję przyjmuję i będę tu pisać o filmach
bardzo proszę o komentarze do filmów, o których będę pisać, jak i o tym co piszę... fajnie byłoby gdyby były to dyskusje, nawet zażarte...
przecież PiS to nie wszystko co nas łączy
i dzieli;))
-
dla najgorszego filmu polskiego?
Ja się zgadzam z tezą, że filmowcy robią durni z widzów. Ja to zauważyłem dawno temu i od dobrych 15 lat nie włożyłem ani grosza w ten biznes. Kupowanie biletów na polskie filmy, to podatek frajerski na kino "jednego widza".
Polskie filmy czasem oglądam, ale tylko kiedy są w TV, albo ktoś mi podrzuci dysk.
Całkiem zasłużenie na liście knotów znalazła się "Bitwa Warszawska" totalny knot, który niezależnie od fatalnej roboty filmowej, kłóci się z moją wiedzą...
-
-
-
-
trzeba zacząć nowy wątek, ale[b] [/b]jest
-
... Co nam mówi ten film?
Że wbrew propagandzie prorosyjskiej sączonej od 10 kwietnia przez polskie i rosyjskie władze i media
nie ma możliwości pojednania bez dojścia do prawdy (...)
Symbolem sporu w filmie są wybite siekacze dziecka.
W Polsce to brzoza i skrzydło, sprowadzenie wraku, fałszowane polskie i rosyjskie śledztwo, krzyż i pomnik smoleński na Krakowskim Przedmieściu....
ps. a ja widzę prasłowiańską gruszę i zająca, odszczekującego się swoim prześladowcom z pańskiego ...
-
już sobie ząbki ostrzę na noc oskarową.
-
-
sjp.pwn.pl/slownik/2503519/pok%C5%82osie
Przedtem były dożynki.
-
chciałam tylko powiedzieć, że wczoraj zanotowałam rekordową liczbę wejść dziennych na blog - przekroczyło setkę