Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      film

film

(24 wyniki)
    • Witam, bywalam kiedys tu na forum pod innym nickiem w sprawie papierosow. Nigdy bym nie podejrzewala , ze bede tu musiala przyjsc z innego powodu. Wczoraj po raz pierwszy w zyciu urwal mi sie film. Zawsze myslalam, ze urwanie filmu to jest napicie sie do nieprzytomnosci ,ale to co sie stalo wczoraj niezle mnie wystraszylo. Wypilam tyle ile zwykle. Pare lampek wina. Poszlam farbowac do lazienki wlosy i z calego procesu pamietam tylko mieszanie buteleczek. Nie pamietam jak nakladalam farbe...
    • dziś obejrzałam ten film na spotkaniu grupy i muszę go mieć. Przeżyłam szok emocjonlany bo dokładnie tak wygląda moje życie z alkoholikiem. Może ktoś ma i mógłby mi odsprzedać choćby kopię???? Będę wdzieczna
    • co robic zeby wiedziec kiedy przestac pic. pisze calkiem powaznie! pije naprawde bardzo rzadko. raz dwa razy do roku na imprezach ale to picie konczy sie przewaznuie totalnym odejsciem. moge pic dosyc duzo. caly czas czuje sie prawie trzezwy. nawet zona to przyznaje ze nie bardzo widac zebym cos wypil. a nagle po paru godzinach jest calkowite zacmienie. najgorzej ze nie mam zadnych zlych objawow ani przred ani po. niektorzy mi mowia ze po prostu jest im po pewnym czasie niedobrze ...
    • ja tylko końcówke będzie powturka?
    • tak mnie ciekawi, jakiej muzyki sluchaja forumowicze i jakie filmy lubia? Ja muzyka: U2, sisters of mercy, nick cave, muzyka z Seattle (PJ, AIC, soundgarden), red hoci, faith no more, wilki, acid drinkers, ramones, sex pistols, clash, black sabbath, irona maiden, metallica, filmy: dramaty sadowe, filmy polityczne, komedie absurdu, kino podstmodernistyczne ( typu tarantino, stone), bardzo lubie Lyncha, Kieslowskiego, Stone'a, horrory, amerylkanskie komedie z lat 70/80, nawet ...
    • chcialem spytac, czy znacie moze jakies fajne filmy o alkoholikach, ktore, ze tak ujme, przedstawiaja istote problemu a nie za takim nudnym pitu pitu o tym, ze pan pije bo jest smutny. ja znam dwa - leaving las vegas i tylko strach, ale bede wdzieczny za jakies inne sugestie
    • dobry temat filmu i nawet o dobrej godzinie w TVP 2
    • TRAWKA 19/06/2002 - 10H40; 21/06/2002 - 14H20; 23/06/2002 - 14H45; 25/06/2002 - 20H45; 27/06/2002 - 10H15; 06/07/2002 - 04H00; PLON WART MILION DOLARÓW 19/06/2002 - 12H00; 21/06/2002 - 15H45; 23/06/2002 - 16H05; 25/06/2002 - 22H05; 28/06/2002 - 09H10; 06/07/2002 - 05H20; ten pierwszy to dokument od strony walki rządu USA od lat 30-tych i kosztach walki, drugi od strony biologi rolnictwa i ekonomii cuda scana: ostre punktowe reflektory jakby baza wojsk...
    • Telewizja BBC- raczej nikt nie przypierniczy sie chyba do jej wiarygodnosci. Wypowiada sie profesor z Uniwersytetu Oksofordzkiego, psychiatra. Mowi mniej wiecej tak "Alez oczywiscie, wszyscy to wiemy (sic!), ze wiekszosc ludzi wyrasta z nalogu (uzyl takiego terminu- przyp aut.). szacujemy, ze 70-80% ludzi, ktora na jakims etapie swego zycia popadla w nalog, wychodzi z niego bez jakiejkolwiek pomocy zewnetrznej. Za czynniki wplywajace na te zmiane najczesciej uznaje sie znac...
    • Przewijalo sie tu kilka razy,moze ktos bedzie chcial obejrzec za free. www.tvp.pl/filmoteka/film-fabularny/zolty-szalik/wideo/film-fabularny-polska-2000
    • Palenie to dla mnie jeden z tych nałogów, który aż tak nie utrudnia normalnego funkcjonowania, ale działa jak ukryty zabójca. najgorsze, że oddziałuje nie tylko na tego, który świadomie i dobrowolnie się truje, ale również na przypadkowego biernego "palacza". "Ta bezprecedensowa epidemia w historii ludzkości spowodowała w XX wieku śmierć 100 milionów mężczyzn i kobiet. W XXI wieku umrze kolejny miliard, jeśli nic nie zrobimy" - mówi profesor Gérard Dubois, ekspert Światowej Organizacji...
    • ...ten film? mrfire.pl/sekret-polskie-napisy-pelna-wersja/
    • dzien(7)

budze sie jeszcze pijany. krotko doprowadzam mysli do jako tekigo porzadku i szybko przelatuje w myslach wczorajszy wieczor. Cztrey Tatry mocne w domu, jest juz wesolo, dzwonie do Adama- bedzie wieczorem w Lunie. Super, jade. Na przystanek, lecz najpierw do sklepu. W tramwaju wale jedno. Jade w drugim wagonie, nikt ze mna nie jedzie, wiec wyciagam fajka i kopce. Wysiadam, wyrzucam puszke i otwieram drugie- droga do Luny to jakies 10 minut, w sam raz na jedno. Wchodze juz mocno nag...
    • film? tylko prosze nie piszcie ze "najlepszym sposobem jest nie picie" bo na to sam wpadlem...
    • Zastanawia mnie przypadek osób takich jak np. Keith Richards. Człowiek który przeszedł kilkanascie terapii, był uzależniony od chyba wszystkiego, a dziś nadal pije wino, podobno w niewielkich ilościach. Dotyczy to wielu tzw. gwiazd muzyki, filmu itp. Jak to możliwe?
    • licze ze wiecie co to za produkcja filmowa walory filmu i jego anty narkosowa wymowa sa jasne i dlatego nie wiem co sie dzieje to jakies fatum chyba wszyscy ktorzy za moja sprawa obejrzeli film (pozyczam co by sobie zobaczyli jak sie klimat w zielonej gorce kreci)po krotkim czasie zaczynaja byc wpieprzeni w kreski a w lufki w najlzejszym wydaniu i zaczynaja niby lipa i poeta "białe i zielone, i na odwrót" jest to tak regularne ze az nieprawdopodobne czyzby zbyt dobrze zagrane, ta...
    • Warto zobaczyć,może nawet nagrać "Żółty szalik" Janusza Morgensterna otrzymał najwyższe oceny krytyki (w ankiecie miesięcznika "Kino") spośród wszystkich filmów pokazywanych w 2000 roku na festiwalu w Gdyni i tamże dostał nagrodę publiczności (tzw. Złotego Klakiera). To opowieść o alkoholiku autorstwa Jerzego Pilcha. Jest nim dyrektor w średnim wieku (Janusz Gajos). Widzimy, jak przed Bożym Narodzeniem spotyka się z synem, sekretarką (Małgorzata Zajączkowska), byłą żoną (Joanna S...
    • Zebyśmy chociaż potrafili sie rozliczyć z własną przeszłością tak jak Rosjanie . Mamy do nich mnóstwo pretensji. Ale N. Michałkow nakrecił za państwowe Rosyjskie pieniądze film : spaleni słońcem" i "spaleni słońcem 2 " .........z nich wynika jasno , co Rosjanie czuli wtedy , gdy ich macierz legła w gruzach. A co czuja w takich momentach Polacy?. Mmay choc jeden taki film?...I nie piszcie , ze to jest Rosja . Nam nic teraz nie stoi na przeszkod...
    • Teraz, kiedy przestałeś pić, twoim głównym problemem jest nie zacząć pić od nowa. Oto kilka praktycznych wskazówek, opartych na doświadczeniu innych, które powinny ci to ułatwić: 1. Jedz tyle, ile możesz. Z pełnym żołądkiem będziesz odczuwać mniejszą chęć do picia. 2. Uczucie niepohamowanego pragnienia wypicia kieliszka może być zwyczajnie spowodowane tym, że organizm domaga się, często bardzo usilnie, płynu. Pij więc dużo, pod warunkiem, że będą to napoje niealkoholowe: s...
    • Obejrzałem. Temat poniewierania, deptania godnosci, znęcania się nad słabszym. Czyli coś, co mnie szczególnie rusza (nie dlatego, ze sam uwazam sie za tak "poszkodowanego"- to do tych,ktorzy beda szukalipodtekstow). Dedykuje ten film i polecam szczegolnie tym, ktorzy uwazaja czlowieka za istote mechaniczna i przewidywalna, a zycie za proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się